Platsinställningar för Google-appen

Följ anvisningarna nedan om du vill hantera platsinställningarna för Google-appen, inklusive platshistoriken och adresser till hemmet och jobbet.

Platshistorik

I Google-appen används Platshistorik för att visa information som baseras på de platser där du har varit med enheter du har loggat in på. I Google-appen används tidigare platser till exempel för att visa trafikuppdateringar för din dagliga pendlingssträcka genom att den väg du tar till jobbet registreras.

Aktivera eller inaktivera Platshistorik
  1. Öppna inställningarna för Google på något av följande ställen beroende på enhet:
    • Appen Inställningar Inställningarföljt av Google
    • Google Inställningar Google Inställningar
  2. Tryck på Plats följt av Google Platshistorik.
  3. Aktivera eller inaktivera platshistorik för konton eller enheter:
    • Google-konto: Med reglaget högst upp aktiverar och inaktiverar du platshistoriken för alla enheter som är kopplade till Google-kontot.
    • Endast på enheten: Med reglaget bredvid en viss enhet aktiverar och inaktiverar du platshistoriken enbart för den enheten.

Obs! När du inaktiverar funktionen Platshistorik sparas inte längre ny information om var du har varit. Om du vill ta bort tidigare platser måste du radera all platshistorik. När du raderar platshistoriken fungerar dock inte alla funktioner i Google.

När du har aktiverat Platshistorik sparar Google bara den här informationen för enheter där du har loggat in på ditt Google-konto och aktiverat Platshistorik.

Visa platshistoriken
  1. Öppna sidan Platshistorik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på en dag för att visa platshistoriken.
Radera platshistoriken

Radera en plats

1. Öppna sidan Platshistorik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på en dag i kalendern.
  4. Tryck på en plats som du har besökt.
  5. Tryck på Ta bort Ta bort uppe till höger.

Radera historik från en viss dag

1. Öppna sidan Platshistorik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på dagen som du vill radera.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera dag.

Radera historik från en viss tidsperiod

1. Öppna sidan Platshistorik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Radera den här delen av platshistoriken.
  3. Välj start- och slutdatum och tryck på Fortsätt.
  4. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår och vill radera.
  5. Tryck på Radera.

Radera all platshistorik

1. Öppna sidan Platshistorik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på MerMer uppe till höger följt avInställningar
  3. Tryck på Radera all platshistorik.
  4. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår och vill radera.
  5. Tryck på Radera.

Ange hem- och jobbadress

Ange hem- och jobbadress om du till exempel vill få information om trafik på pendlingssträckan och hjälp med resan.

1. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny längst ned till höger följt av Inställningar.
  3. Under Google Assistent trycker du på Inställningar följt av Personliga uppgifterföljt av Hem- och jobbadress.
  4. Tryck på Lägg till hemadress eller Lägg till jobbadress och ange sedan adressen.

Obs! Det går inte att radera platser som har lagts till som hemadress eller arbetsplats i Google-appen. Du kan ändra adressen hem eller till arbetet med hjälp av stegen ovan.