Ändra platsinställningarna för Google-appen

Du kan ändra de platsinställningar som används av Google-appen, inklusive platshistorik och adresser till hem och arbete.

Platshistorik

I Google-appen används Platshistorik för att visa information som baseras på de platser där du har varit med enheter du har loggat in på. I Google-appen används tidigare platser till exempel för att visa trafikuppdateringar för din dagliga pendlingssträcka genom att den väg du tar till jobbet registreras.

Aktivera eller inaktivera platshistoriken

Du kan när som helst inaktivera platshistoriken för ditt konto. Om du använder ett konto i skolan eller på jobbet måste administratören göra inställningen tillgänglig för dig. Om så sker kan du använda platshistoriken precis som vilken annan användare som helst.

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android följt av Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  3. Tryck på Platshistorik under Aktivitetsinställningar.
  4. Ändra om din platshistorik får rapporteras till Google från ditt konto och dina enheter:
    • Kontot och alla dina enheter: Aktivera eller inaktivera Använd platshistorik högst upp.
    • Endast en viss enhet: Tryck på Enheter på detta konto och aktivera eller inaktivera enheten.

Öppna avsnittet Aktivitetsinställningar i Google-kontot om du använder en webbläsare. Du kan behöva logga in. Aktivera eller inaktivera Platshistorik högst upp.

Obs! När du inaktiverar funktionen Platshistorik sparas inte längre ny information om var du har varit. Om du vill ta bort tidigare platser måste du radera all platshistorik. När du raderar platshistoriken fungerar inte vissa saker i Google-appen.

När du har aktiverat Platshistorik sparar Google bara den här informationen för enheter där du har loggat in på ditt Google-konto och aktiverat Platshistorik.

Visa platshistoriken
  1. Öppna sidan Platshistorik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på en dag för att visa platshistoriken.
Radera platshistoriken

Radera en plats

1. Öppna sidan Platshistorik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på en dag i kalendern.
  4. Tryck på en plats som du har besökt.
  5. Tryck på Ta bort Ta bort uppe till höger.

Radera historik från en viss dag

1. Öppna sidan Platshistorik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Visa kalender Visa kalender uppe till höger.
  3. Tryck på dagen som du vill radera.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera dag.

Radera historik från en viss tidsperiod

1. Öppna sidan Platshistorik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Radera den här delen av platshistoriken.
  3. Välj start- och slutdatum och tryck på Fortsätt.
  4. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår och vill radera.
  5. Tryck på Radera.

Ta bort all platshistorik

1. Öppna sidan Platshistorik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Tryck på Radera all platshistorik.
  4. Markera kryssrutan bredvid Jag förstår och vill radera.
  5. Tryck på Radera.

Ange hem- och arbetsadress

Ange hem- och arbetsadress om du till exempel vill få information om trafik på pendlingssträckan och hjälp med resan.

Om du anger din hem- eller jobbadress kan dessa användas för att uppskatta din plats när det är troligt att du befinner dig på någon av dessa platser.

Du kan redigera eller ta bort hem- eller jobbadressen i Google Maps.

Om en märkt plats användes för att visa sökresultat står det Från dina platser (hem) eller (jobb) längst ned på sökresultatsidan.