De locatie-instellingen van de Google-app wijzigen

Je kunt de locatie-instellingen wijzigen die worden gebruikt door de Google-app, waaronder de locatiegeschiedenis en je woon- en werkadres.

Locatiegeschiedenis

Op je iPhone of iPad updatet de Google-app je locatiegeschiedenis niet.

Meer informatie over hoe je de locatiegeschiedenis kunt beheren in de Google Maps-tijdlijn.

Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken

Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga naar de pagina Activiteitsopties.
  2. Locatiegeschiedenis onderbreken of inschakelen:
    • Onderbreken: Schakel Locatiegeschiedenis uit en dan tik op Onderbreken.
    • Inschakelen: Schakel Locatiegeschiedenis in en dan tik op Inschakelen.

Meer informatie over hoe je de locatiegeschiedenis kunt beheren.

Je woon- en werklocatie instellen

Stel je woon- en werkadres in als je informatie wilt ontvangen over woon-werkverkeer, reizen en meer.

Stel je je woon- of werkadres in, dan kunnen deze worden gebruikt om je locatie te schatten als het waarschijnlijk is dat je je op een van deze plaatsen bevindt.

Je kunt je woon- of werkadres bewerken of verwijderen in Google Maps.

Als de locatie van je gelabelde plaatsen is gebruikt voor je zoekresultaten, zie je onderaan de pagina met zoekresultaten Op basis van jouw plaatsen (thuis) of Op basis van jouw plaatsen (werk) staan.