Locatie-instellingen voor de Google-app

Gebruik de onderstaande instructies om locatie-instellingen te beheren die de Google-app gebruikt, waaronder Locatiegeschiedenis en het instellen van uw woon- en werklocaties.

Locatiegeschiedenis

Met Locatiegeschiedenis kan de Google-app nuttige informatie weergeven op basis van de plaatsen waar u bent geweest met de apparaten waarbij u bent ingelogd. De Google-app gebruikt bijvoorbeeld uw eerdere locaties om u verkeersupdates te laten zien voor uw dagelijkse woon-werkverkeer door te registreren welke route u naar het werk neemt.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen
  1. Afhankelijk van uw apparaat opent u de Google-instellingen op een van deze plaatsen:
    • De app Instellingen Instellingen en dan Google
    • Google Instellingen Google Instellingen
  2. Tik op Locatie en dan Locatiegeschiedenis van Google.
  3. Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen voor uw account of apparaten:
    • Google-account: verschuif de bovenste schakelaar om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen voor alle apparaten die zijn gekoppeld aan uw Google-account.
    • Alleen apparaat: verschuif de schakelaar naast een vermeld apparaat om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen voor dat apparaat.

Opmerking: Als u Locatiegeschiedenis uitschakelt, wordt er geen nieuwe informatie opgeslagen over plaatsen waar u bent geweest. Als u eerdere locaties wilt verwijderen, moet u uw locatiegeschiedenis verwijderen. Wanneer u uw locatiegeschiedenis echter verwijdert, werken sommige functies van de Google-app niet meer.

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, slaat Google deze informatie alleen op voor apparaten die zijn ingelogd op uw Google-account en waarvoor Locatiemelding is ingeschakeld.

Uw locatiegeschiedenis weergeven
  1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op 'Agenda weergeven' Agenda weergeven.
  3. Tik op een dag om uw locatiegeschiedenis te bekijken.
Uw locatiegeschiedenis verwijderen

Eén locatie verwijderen

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op 'Agenda weergeven' Agenda weergeven.
  3. Tik op een dag in uw agenda.
  4. Tik op een plaats die u heeft bezocht.
  5. Tik rechtsboven op 'Verwijderen' Verwijderen.

Geschiedenis van een bepaalde dag verwijderen

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op 'Agenda weergeven' Agenda weergeven.
  3. Tik op de dag die u wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Dag verwijderen.

Geschiedenis van een bepaalde periode verwijderen

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Periode uit locatiegeschiedenis verwijderen.
  3. Kies de start- en einddatum en tik op Doorgaan.
  4. Vink het selectievakje naast 'Ik begrijp het en ik wil deze verwijderen' aan.
  5. Tik op Verwijderen.

Uw hele locatiegeschiedenis verwijderen

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar de pagina Locatiegeschiedenis.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen
  3. Tik op Volledige locatiegeschiedenis verwijderen.
  4. Vink het selectievakje naast 'Ik begrijp het en ik wil deze verwijderen' aan.
  5. Tik op Verwijderen.

Uw woon- en werklocatie instellen

Stel uw woon- en werkadres in als u informatie wilt ontvangen over woon-werkverkeer, reizen en meer.

1. Open de Google-app Google Zoeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Google Assistent' op Instellingen en dan Persoonlijke gegevens en dan Thuis- en werklocaties.
  4. Tik op Thuisadres toevoegen of Werkadres toevoegen en geef het adres op.

Opmerking: Zodra u een woon- of werklocatie heeft toegevoegd aan de Google-app, kunt u deze niet meer verwijderen. U kunt uw woon- of werkadres wijzigen aan de hand van de bovenstaande stappen.