Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Com funcionen les adreces IP a Google

Les adreces de protocol d'Internet (IP) s'utilitzen per connectar-se a Internet i identificar els dispositius, com ara ordinadors, dispositius mòbils i servidors, perquè es puguin comunicar entre si.

L'adreça IP és un requisit per utilitzar Internet i l'assigna al dispositiu el vostre proveïdor d'Internet, com ara l'empresa operadora de la línia de telèfon fix o mòbil, o bé de la connexió per cable o sense fil. Les adreces IP permeten que els ordinadors es reconeguin mútuament a Internet i es puguin enviar llocs web o serveis entre si. Quan visiteu un lloc web, com ara google.com, el vostre proveïdor d'Internet utilitza la vostra adreça IP per assegurar-se que google.com s'obre al dispositiu que esteu fent servir.

Com utilitza Google les adreces IP

A Google, utilitzem les adreces IP en gairebé tot el que fem, com ara per crear centres de dades, possibilitar que els nostres enginyers desenvolupin productes com la Cerca o Maps, o oferir-vos els vídeos de YouTube al vostre telèfon.

La vostra adreça IP permet que Google us proporcioni el contingut que cerqueu. Les adreces IP també s'utilitzen d'altres maneres, com pot ser per proporcionar-vos resultats rellevants segons la ubicació i per protegir el vostre compte.

Per proporcionar resultats locals mitjançant la ubicació

Les adreces IP es basen, a grans trets, en la informació geogràfica, d'una manera semblant als prefixos telefònics. Això vol dir que qualsevol aplicació o lloc web que utilitzeu, també google.com, pot estimar l'àrea general on us trobeu a partir de la vostra adreça IP. Quan Google fa una estimació de l'àrea general on sou, us pot proporcionar resultats rellevants per a la vostra ubicació.

Per exemple, Google pot utilitzar l'adreça IP per proporcionar-vos la previsió meteorològica de la ciutat on sou quan feu una cerca com ara quin temps farà. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar la vostra ubicació a Google.

Important: Internet no funciona sense adreces IP. Quan utilitzeu llocs web, aplicacions o serveis com Google, normalment poden detectar informació sobre la vostra ubicació.

Per protegir un compte

Quan s'utilitza el vostre compte per iniciar la sessió o quan consulteu els dispositius en què teniu la sessió iniciada, utilitzem l'adreça IP per fer una estimació de l'àrea general on es troba el vostre dispositiu.

Tanmateix, és possible que vegeu activitat d'una ubicació que no reconeixeu:

Ubicació desconeguda

En algunes ocasions, Google no pot estimar la ubicació a partir d'una adreça IP. En aquest cas, trobareu que l'activitat prové d'una "ubicació desconeguda". Per confirmar que l'activitat sigui vostra, podeu comprovar-ne altres detalls, com ara l'hora i el navegador que s'hi va utilitzar. Si no coincideixen amb una hora que recordeu o amb el navegador que creieu que vau utilitzar, és recomanable que feu la Comprovació de seguretat per protegir el vostre compte.

No reconec aquesta ubicació

Tot i que intentem assegurar-nos de mostrar correctament l'àrea general per a les activitats del vostre Compte de Google, és possible que de vegades vegeu activitat atribuïda a ubicacions que no són la vostra ubicació real. Això sol passar quan utilitzeu el compte en una xarxa mòbil, però també es pot produir en altres xarxes. Si la ubicació indicada és molt llunyana o no sabeu amb certesa si l'activitat és vostra (per exemple, no reconeixeu el dispositiu o el navegador que s'ha utilitzat), feu la Comprovació de seguretat per protegir el vostre compte.

Quin aspecte té una adreça IP

La vostra adreça IP serà un identificador, com ara 203.0.113.42 o 2001:0002:14:5:1:2fb:2610.