Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hantera den visuella sökhistoriken i webb- och appaktiviteten

När du söker efter bilder i kvalificerade Google-tjänster, till exempel Google Lens i Google-appen, kan du välja om Google sparar visuell sökhistorik i din webb- och appaktivitet när du är inloggad. Om du aktiverar inställningen Visuell sökhistorik kan du hitta och radera din tidigare visuella sökhistorik. Läs mer om var dina bilder kan sparas från.

Din visuella sökhistorik kan användas för att förbättra din upplevelse i Googles tjänster, till exempel genom att göra det möjligt för dig att se dina tidigare visuella sökningar. Den kan användas för att utveckla och förbättra Googles visuella identifierings- och sökteknik samt de tjänster från Google som använder sådan teknik.

Tips! Inställningen Visuell sökhistorik är inaktiverad som standard.

Aktivera eller inaktivera visuell sökhistorik

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  3. Tryck på Data och integritet högst upp.
  4. Tryck på Webb- och appaktivitet under Historikinställningar.
  5. Markera eller avmarkera kryssrutan bredvid Inkludera visuell sökhistorik.

När inställningen Visuell sökhistorik är inaktiverad sparas inte bilder du använder för att söka i din webb- och appaktivitet. Om inställningen Visuell sökhistorik var aktiverad och du inaktiverar den kan bilder som sparats som en del av din webb- och appaktivitet fortsätta användas för att förbättra visuell identifiering och sökteknik om du inte raderar dem från kontot. Du kan hitta och radera din visuella sökhistorik i Min aktivitet på Google.

Hitta eller radera bilder

Hitta bilder
  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  3. Tryck på Data och integritet högst upp.
  4. Tryck på Webb- och appaktivitet under Historikinställningar följt av Hantera all webb- och appaktivitet.
    • På den här sidan kan du göra följande:
      • Se en lista över tidigare aktivitet: Bilder som sparats i kontot visas.
      • Ladda ned en bild: Om du vill ladda ned en bild trycker du på bilden du vill ladda ned.

Du kan ladda ned sparade bilder med Google Takeout i Google-kontot. Läs mer om hur du laddar ned din Google-data.

Tips! Du kan ställa in att ett extra verifieringssteg ska krävas för att visa hela historiken, vilket ger ökad säkerhet.

Läs mer om hur du raderar aktivitet.

Google kan radera dina bilder från din webb- och appaktivitet tidigare än efter tidsperioden du anger, när de inte längre behövs för att utveckla och förbättra tjänster som använder visuell sökteknik. Du kan ladda ned de sparade bilderna i ditt Google-konto med Google Takeout. Läs mer om hur du laddar ned din Google-data.

Om inställningen Visuell sökhistorik

När du söker med en bild använder Google vår visuella sökteknik för att bearbeta bilden, till exempel när du söker med Google Lens. Om du till exempel använder Google Lens för att söka efter en bild på en blomma bearbetar Googles visuella sökteknik bilden och ger relevanta resultat.

I Webb- och appaktivitet sparas det du gör via Googles webbplatser, appar och tjänster i Google-kontot.

Med den här valfria inställningen för visuell sökhistorik kan du även spara bilder i din webb- och appaktivitet när du interagerar med kvalificerade Google-tjänster. Inställningen Visuell sökhistorik är inaktiverad som standard.

Var dina bilder kan sparas från

När inställningen Visuell sökhistorik är aktiverad kan bilder du använder för att söka sparas i din webb- och appaktivitet från följande kvalificerade Google-tjänster när du är inloggad på ditt Google-konto:

• Google Lens i Google-appen på Android, iPhone och iPad
  • snabbsökningsrutan och fältet Alla appar på Android
  • Lens-appen.

Det kan hända att bilder som du söker med inte sparas från ovanstående tjänster från Google för vissa app- och enhetsversioner.

Tips! Inställningen Visuell sökhistorik påverkar inte bilder som kan sparas av andra inställningar, till exempel Gemini-appaktivitet.

Så används bilderna

Din visuella sökhistorik kan användas för att förbättra din upplevelse i Googles tjänster, till exempel genom att göra det möjligt för dig att se dina tidigare visuella sökningar. Google använder bilder som sparas när inställningen är aktiverad i syfte att utveckla och förbättra teknik för visuell sökning och igenkänning och de tjänster från Google som använder sådan teknik, till exempel Google Lens.

Visuell sökteknik

Delar av Googles visuella sökteknik kan känna igen föremål på bilderna du använder för att söka och besvara dina visuella frågor. Om inställningen Visuell sökhistorik är aktiverad kan Google använda bilderna du använder för att söka i kvalificerade Google-tjänster i syfte att träna modeller som utvecklar och förbättrar Googles visuella sökteknik.

Tips! Inställningen Visuell sökhistorik är kanske inte tillgänglig för alla kontotyper på alla språk.

När inställningen Visuell sökhistorik är aktiverad
När inställningen Visuell sökhistorik är aktiverad sparar Google bilder när du söker med kvalificerade Google-tjänster, till exempel Google Lens i Google-appen eller från snabbsökningsrutan på Android, i din webb- och appaktivitet. Läs mer om var dina bilder kan sparas från.

Om du använder enheten utan internetanslutning kan visuell sökhistorik sparas i Google-kontot när du är online

När inställningen Visuell sökhistorik är inaktiverad
När visuell sökhistorik är inaktiverat sparar Google inte bilder som en del av din webb- och appaktivitet. När visuell sökhistorik är inaktiverat kan du fortsätta söka med bilder i Googles tjänster som använder visuell sökteknik, till exempel Google Lens. När du inaktiverar inställningen för visuell sökhistorik gäller följande:
  • Det inaktiverar inte bildinställningarna för Google Lens.
  • Det inaktiverar inte Webb- och appaktivitet, som fortfarande kan spara din sökaktivitet i Googles tjänster.
  • Tidigare sparade bilder kan fortfarande användas för att förbättra den visuella söktekniken.
Du kan radera tidigare sparade bilder via Webb- och appaktiviteten på activity.google.com.