Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je visuele zoekgeschiedenis in je Web- en app-activiteit beheren

Als je afbeeldingen zoekt in geschikte Google-services, zoals Google Lens in de Google-app, kun je kiezen of Google de visuele zoekgeschiedenis opslaat in je Web- en app-activiteit als je bent ingelogd. Als je de instelling Visuele zoekgeschiedenis aanzet, kun je je eerdere visuele zoekgeschiedenis vinden en verwijderen. Meer informatie over waar je afbeeldingen kunnen worden opgeslagen

Je visuele zoekgeschiedenis kan worden gebruikt om de functionaliteit in Google-services te verbeteren, bijvoorbeeld door je de mogelijkheid te geven om eerdere visuele zoekopdrachten opnieuw te checken. De informatie kan worden gebruikt voor de ontwikkeling en verbetering van de visuele herkennings- en zoektechnologieën van Google en de Google-services die hiervan gebruikmaken.

Tip: De instelling Visuele zoekgeschiedenis staat standaard uit.

Visuele zoekgeschiedenis aan- of uitzetten

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  3. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  4. Tik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit.
  5. Vink het selectievakje naast Visuele zoekgeschiedenis opnemen aan of uit.

Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis uitstaat, worden de afbeeldingen die je gebruikt om te zoeken, niet opgeslagen in je Web- en app-activiteit. Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis eerder aanstond en je deze uitzet, kunnen afbeeldingen die eerder zijn opgeslagen als onderdeel van je Web- en app-activiteit, nog steeds worden gebruikt om herkenningstechnologieën en technologieën voor visuele zoekopdrachten te verbeteren, tenzij je ze uit je account verwijdert. Je kunt je visuele zoekgeschiedenis vinden en verwijderen via Mijn Google-activiteit.

Je afbeeldingen zoeken of verwijderen

Je afbeeldingen zoeken
  1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  3. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  4. Tik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit en dan Alle web- en app-activiteit beheren.
    • Op deze pagina kun je het volgende doen:
      • Een lijst met je eerdere activiteit vinden: afbeeldingen die in je account zijn opgeslagen, worden getoond.
      • Een afbeelding downloaden: als je een afbeelding wilt downloaden, tik je op de afbeelding die je wilt downloaden.

In je Google-account kun je je opgeslagen afbeeldingen downloaden via Google Takeout. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt

Tip: Als je meer beveiliging wilt toevoegen, kun je een extra verificatiestap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken.

Meer informatie over hoe je je activiteit verwijdert

Google kan je afbeeldingen eerder dan de door jou gekozen periode in je Web- en app-activiteit verwijderen, als de afbeeldingen niet meer nodig zijn om services te ontwikkelen en te verbeteren die technologieën voor visuele zoekopdrachten gebruiken. Je kunt de afbeeldingen die in je Google-account zijn opgeslagen, downloaden via Google Takeout. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt

Over de instelling Visuele zoekgeschiedenis

Als je een afbeelding gebruikt om te zoeken, gebruikt Google de technologieën voor visuele zoekopdrachten om de afbeelding te verwerken, bijvoorbeeld als je zoekt met Google Lens. Als je bijvoorbeeld Google Lens gebruikt om een afbeelding van een bloem te zoeken, verwerken de technologieën voor visuele zoekopdrachten van Google de afbeelding en krijg je relevante resultaten.

Met Web- en app-activiteit wordt je activiteit op Google-sites en in Google-apps en -services opgeslagen in je Google-account.

Met deze optionele instelling Visuele zoekgeschiedenis kun je ook afbeeldingen opslaan in je Web- en app-activiteit als je in aanmerking komende Google-services gebruikt. De instelling Visuele zoekgeschiedenis staat standaard uit.

Waar je afbeeldingen kunnen worden opgeslagen

Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis aanstaat, kunnen de afbeeldingen die je gebruikt om te zoeken, worden opgeslagen in je Web- en app-activiteit uit de volgende geschikte Google-services als je bent ingelogd op je Google-account:

• Google Lens in de Google-app op Android, iPhone en iPad
  • Zoekvak voor Snel zoeken en het vak Alle apps op Android
  • Lens-app

Afbeeldingen die je gebruikt om te zoeken, worden misschien niet opgeslagen uit de bovenstaande Google-services voor bepaalde app- en apparaatversies.

Tip: De instelling Visuele zoekgeschiedenis is niet van invloed op afbeeldingen die kunnen worden opgeslagen door andere instellingen, zoals Gemini Apps-activiteit.

Hoe afbeeldingen worden gebruikt

Je visuele zoekgeschiedenis kan worden gebruikt om de functionaliteit in Google-services te verbeteren, bijvoorbeeld door je de mogelijkheid te geven om eerdere visuele zoekopdrachten opnieuw te checken. Google gebruikt afbeeldingen die worden opgeslagen als deze instelling aanstaat voor de ontwikkeling en verbetering van technologieën voor visuele zoekopdrachten en herkenningstechnologieën en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals Google Lens.

Technologieën voor visuele zoekopdrachten

Sommige technologieën voor visuele zoekopdrachten van Google kunnen objecten herkennen in de afbeeldingen die je gebruikt om te zoeken en je visuele vragen te beantwoorden. Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis aanstaat, kan Google de afbeeldingen die je gebruikt om in geschikte Google-services te zoeken, gebruiken om de modellen te trainen die de technologieën voor visuele zoekopdrachten van Google ontwikkelen en verbeteren.

Tip: De instelling Visuele zoekgeschiedenis is misschien niet beschikbaar voor alle typen accounts in alle landen.

Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis aanstaat
Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis aanstaat, slaat Google afbeeldingen op in je Web- en app-activiteit als je zoekt met geschikte Google-services, zoals Google Lens in de Google-app of vanuit het vak Snel zoeken op Android. Meer informatie over waar je afbeeldingen kunnen worden opgeslagen

Als je je apparaat zonder internetverbinding gebruikt, kan de visuele zoekgeschiedenis worden opgeslagen in je Google-account als je online gaat

Als de instelling Visuele zoekgeschiedenis uitstaat
Als Visuele zoekgeschiedenis uitstaat, slaat Google geen afbeeldingen op als onderdeel van je Web- en app-activiteit. Als Visuele zoekgeschiedenis uitstaat, kun je blijven zoeken met afbeeldingen in Google-services die technologieën voor visuele zoekopdrachten gebruiken, zoals Google Lens. Als je de instelling Visuele zoekgeschiedenis uitzet, gebeurt het volgende:
  • De instellingen voor Google Lens-afbeeldingen worden niet uitgezet.
  • Je Web- en app-activiteit wordt niet uitgezet en deze kan je zoekactiviteit in Google-services nog steeds opslaan.
  • Eerder opgeslagen afbeeldingen kunnen nog steeds worden gebruikt om technologieën voor visuele zoekopdrachten te verbeteren.
Je kunt eerder opgeslagen audio in je Web- en app-activiteit verwijderen op activity.google.com.