Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Visuaalisen hakuhistorian ylläpitäminen – verkko- ja sovellustoiminta

Kun haet kuvia ehdot täyttävistä Googlen palveluista (esim. Google Lensistä Google-sovelluksessa), voit valita, tallentaako Google visuaalisen hakuhistorian verkko- ja sovellustoimintaan, kun olet kirjautuneena sisään. Jos laitat visuaalisen hakuhistorian asetuksen päälle, voit etsiä ja poistaa aiemman visuaalisen hakuhistorian. Lue lisää siitä, mistä kuvia voidaan tallentaa.

Visuaalista hakuhistoriaa voidaan käyttää Googlen palvelujen käyttökokemuksen parantamiseen, esimerkiksi antamalla sinun palata aiempiin visuaalisiin hakuihisi. Sitä voidaan käyttää Googlen visuaalisen tunnistuksen ja hakuteknologioiden sekä niitä käyttävien Googlen palveluiden kehittämiseen ja parantamiseen.

Vinkki: Visuaalisen hakuhistorian asetus on oletuksena pois päältä.

Visuaalisen hakuhistorian laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  5. Valitse "Sisällytä visuaalinen hakuhistoria" ‐kohdan valintaruutu tai poista sen valinta.

Kun visuaalisen hakuhistorian asetus on pois päältä, hauissa käyttämiäsi kuvia ei tallenneta verkko- ja sovellustoimintaan. Jos visuaalisen hakuhistorian asetus oli aiemmin päällä ja laitat sen pois päältä, verkko- ja sovellustoimintaan tallennettuja kuvia voidaan edelleen käyttää visuaalisen tunnistuksen ja hakuteknologioiden parantamiseen, ellet poista niitä tililtäsi. Voit etsiä ja poistaa visuaalisen hakuhistorian Google-toimintani ‐kohdasta.

Kuvien etsiminen ja poistaminen

Kuvien etsiminen
  1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta ja sitten Ylläpidä kaikkea verkko- ja sovellustoimintaa.
    • Tällä sivulla voit tehdä seuraavaa:
      • Katso aiempi toimintasi: Näet tilillesi tallennetut kuvat.
      • Lataa kuva: Voit ladata haluamasi kuvan napauttamalla sitä.

Google-tilillä voi ladata tallennetut kuvat Google Takeoutilla. Lue lisää Google-datan lataamisesta.

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää lisätodennusvaihetta koko historian näkemiseen.

Lue lisää tapahtumien poistamisesta.

Google voi poistaa kuvasi verkko- ja sovellustoiminnastasi valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin, jos niitä ei enää tarvita visuaalisia hakuteknologioita käyttävien palveluiden kehittämiseen ja parantamiseen. Voit ladata tallennetut kuvat Google-tilillesi Google Takeoutilla. Lue lisää Google-datan lataamisesta.

Visuaalisen hakuhistorian asetus

Kun teet haun kuvan avulla, Google käyttää visuaalista hakuteknologiaa kuvan käsittelyyn (esim. kun haet Google Lensilla). Jos esimerkiksi teet haun kukka-kuvalla Google Lensilla, Googlen visuaaliset hakuteknologiat käsittelevät kuvan ja tarjoavat osuvia tuloksia.

Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa Googlen sivustoilla, sovelluksissa ja palveluissa tekemäsi asiat Google-tilillesi.

Kun valinnainen visuaalisen hakuhistorian asetus on päällä, voit myös tallentaa kuvia verkko- ja sovellustoimintaan käyttäessäsi ehdot täyttäviä Googlen palveluita. Visuaalisen hakuhistorian asetus on oletuksena pois päältä.

Mistä kuvia voidaan tallentaa

Kun visuaalisen hakuhistorian asetus on päällä ja olet kirjautuneena Google-tilillesi, hauissa käyttämäsi kuvat voidaan tallentaa verkko- ja sovellustoimintaan seuraavista ehdot täyttävistä Googlen palveluista:

• Google Lens Androidin, iPhonen tai iPadin Google-sovelluksessa
  • Pikahakukenttä ja kaikkien sovellusten valikko Androidilla
  • Lens-sovellus

Hauissa käyttämiäsi kuvia ei välttämättä tallenneta yllä olevista Googlen palveluista kaikissa sovellus- ja laiteversioissa.

Vinkki: Visuaalisen hakuhistorian asetus ei vaikuta kuviin, jotka voidaan tallentaa muiden asetusten (esim. Gemini-sovellustoiminnan) avulla.

Miten kuvia käytetään

Visuaalista hakuhistoriaa voidaan käyttää Googlen palvelujen käyttökokemuksen parantamiseen, esimerkiksi antamalla sinun palata aiempiin visuaalisiin hakuihisi. Google käyttää kuvia, jotka tallennetaan asetuksen ollessa päällä, visuaalisten haku- ja tunnistusteknologioiden ja sitä käyttävien Googlen palveluiden (esim. Google Lensin) kehittämiseen ja parantamiseen.

Visuaaliset hakuteknologiat

Osa Googlen visuaalisista hakuteknologioista voi tunnistaa kohteita kuvista, joiden avulla haet ja vastaat visuaalisiin kysymyksiin. Jos visuaalisen hakuhistorian asetus on päällä, Google saattaa käyttää kuvia, joita käytät hauissa ehdot täyttävissä Googlen palveluissa. Niiden avulla Google voi kouluttaa malleja, jotka kehittävät ja parantavat Googlen visuaalisia hakuteknologioita.

Vinkki: Visuaalisen hakuhistorian asetus ei välttämättä ole käytettävissä kaikentyyppisillä tileillä kaikilla kielillä tai alueilla.

Kun visuaalisen hakuhistorian asetus on päällä
Kun visuaalisen hakuhistorian asetus on päällä, Google tallentaa verkko- ja sovellustoimintaan kuvat, joilla haet ehdot täyttävillä Googlen palveluilla (esim. Google-sovelluksen Google Lens tai Androidin pikahakukenttä). Lue lisää siitä, mistä kuvia voidaan tallentaa.

Jos käytät laitetta ilman internetyhteyttä, visuaalinen hakuhistoria saatetaan tallentaa Google-tilillesi, kun olet taas yhteydessä internetiin.

Kun visuaalisen hakuhistorian asetus on pois päältä
Kun visuaalinen hakuhistoria on pois päältä, Google ei tallenna kuvia osana verkko- ja sovellustoimintaasi. Voit kuitenkin jatkaa kuvilla hakemista Googlen palveluissa, joissa käytetään visuaalisia hakuteknologioita (esim. Google Lensiä). Kun laitat visuaalisen hakuhistorian asetuksen pois päältä:
  • Google Lensin kuva-asetukset eivät mene pois päältä.
  • Verkko- ja sovellustoiminta ei mene pois päältä. Se voi edelleen tallentaa hakutoimintaasi Googlen palveluissa.
  • Aiemmin tallennettuja kuvia voi edelleen käyttää visuaalisten hakuteknologioiden parantamiseen.
Voit poistaa verkko- ja sovellustoimintaan aiemmin tallennetut kuvat osoitteessa activity.google.com.