Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Regionmarkering i Lens

Du kan använda Lens på valfri del av en bild med regionmarkering.

Viktigt! Den här uppdateringen är endast tillgänglig för Android och iOS.

I Google Lens kan du nu

• markera text
  • välja ett område i en bild
  • manuellt klicka på knappen Markera text och översätta den markerade texten med alternativet Översätt Översätt
  • lösa ett problem med alternativet Hemuppgift .

Markera text

1. Öppna Google-appen Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Google Lens i sökfältet.
  3. Tryck på Sök under Sök med kameran.
  4. Ta eller ladda upp ett foto för sökningen:
    • Så här tar du ett foto: Rikta kameran mot ett objekt och tryck på slutaren .
    • Så här laddar du upp ett foto: Välj ett foto under Skärmbilder.
  5. Tryck på texten eller dra i hörnen på regionsrutan över texten för att få fram knappen Markera text.
  6. Tryck på Markera text. Du ser en meny runt texten där du kan utföra ytterligare åtgärder, till exempel
    • kopiera
    • lyssna
    • översätta
    • söka
    • kopiera och klistra in text
    • skicka ett e-postmeddelande om en e-postadress markeras
    • lägga till kontakter om ett telefonnummer eller en e-postadress markeras
    • ringa om ett telefonnummer markeras
    • skicka ett sms om ett telefonnummer markeras
    • visa en karta om en adress markeras
    • öppna en webbplats om en länk markeras
    • spåra en leverans om ett paketnummer markeras.

Tips! Om Lyssna väljs visas Stoppa tills textmarkeringen har lästs upp eller tills användaren väljer Stoppa. Då visas den ursprungliga menyn igen.

Välj ett område i bilden.

1. Markera det du vill använda för sökningen:
    • Om du vill söka i en del av en bild trycker du på bilden och drar sedan hörnen av regionssökningen runt markeringen.
    • Du kan även flytta rutan genom att trycka ned och dra i mitten av den.

Översätta text

1. Öppna Google-appen Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Google Lens i sökfältet.
  3. Tryck på Översätt Översätt under Sök med kameran.
    • Så här tar du ett foto: Rikta kameran mot ett objekt och ta ett foto av ord som du vill översätta.
    • Så här laddar du upp ett foto: Välj ett foto under Skärmbilder eller Alla bilder och välj sedan de ord som du vill översätta.
  4. Välj vilket språk du vill översätta till och från i rullgardinsmenyn. Du kan även använda språkväljaren för att välja önskat språk.
    • Språkväljaren på vänster sida identifierar språket för det markerade ordet.
    • Välj det språk du vill översätta orden till på höger sida.

Textmarkering i Översätt kan användas för

• bildsökning
  • hemuppgifter
  • att översätta all text
  • att översätta utvald text.

Få hjälp med hemuppgifter

1. Öppna Google-appen Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Google Lens i sökfältet.
  3. Tryck på Hemuppgift under Sök med kameran.
    • Så här tar du ett foto: Rikta kameran mot ett objekt och ta ett foto av frågan i hemuppgiften.
    • Så här laddar du upp ett foto: Välj ett foto under Skärmbilder eller Alla bilder och välj sedan frågan i hemuppgiften.

Du kan använda funktionen Hemuppgift för att få hjälp med hemuppgifter. Det kan handla om följande:

• matematiska och naturvetenskapliga uppgifter
  • orduppgifter
  • geometriuppgifter
  • diagramuppgifter.

Andra tips och råd