Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Alueen valinta Lensissä

Voit käyttää Lensiä missä tahansa kuvan osassa alueen valintatoiminnalla.

Tärkeää: Tämä päivitys on saatavilla vain Androidille ja iOS:lle.

Google Lensissä voit nyt

• valita tekstiä
  • valita tietyn alueen kuvasta
  • klikata Valitse teksti ‐painiketta manuaalisesti ja kääntää valitun teksti Käännä Käännä ‐toiminnolla
  • ratkaista tehtäviä Kotitehtävät ‐toiminnolla.

Tekstin valitseminen

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse hakukentästä Google Lens .
  3. Valitse "Hae kameralla" ‐kohdasta Hae .
  4. Ota tai lataa kuva hakua varten:
    • Kuvan ottaminen: Osoita kameralla kohdetta ja napauta Laukaisin .
    • Kuvan lataaminen: Valitse kuva Kuvakaappaukset-kohdasta.
  5. Löydät Valitse teksti ‐painikkeen napauttamalla tekstiä tai vetämällä alueruudun kulmista tekstin päälle.
  6. Napauttamalla Valitse teksti näet tekstin ympärillä valikon, josta voit tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:
    • Kopioi
    • Kuuntele
    • Kääntäjä
    • Haku
    • Kopioi ja liitä tekstiä
    • Lähetä sähköposti, jos sähköpostiosoite on valittu
    • Lisää yhteystietoihin, jos puhelinnumero tai sähköpostiosoite on valittu
    • Soita, jos puhelinnumero on valittu
    • Lähetä tekstiviesti, jos puhelinnumero on valittu
    • Avaa Maps, jos osoite on valittu
    • Avaa verkkosivusto, jos linkki on valittu
    • Seuraa lähetystä, jos paketin numero on valittu

Vinkki: Kun Kuuntele on valittu, Lopeta-vaihtoehto näkyy, kunnes koko valittu teksti on luettu ääneen tai kunnes käyttäjä päättää lopettaa. Tällöin alkuperäinen valikko tulee taas näkyviin.

Alueen valitseminen kuvasta

1. Valitse alue, jota haluat käyttää haussa:
    • Jos haluat tehdä haun kuvan osasta, napauta kuvaa ja vedä sitten alueen kulmat valintasi ympärille.
    • Voit myös vetää ruutua ympäriinsä koskettamalla sen keskiosaa pitkään.

Tekstin kääntäminen

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse hakukentästä Google Lens .
  3. Valitse "Hae kameralla" ‐kohdasta Käännä Käännä.
    • Kuvan ottaminen: Osoita kameralla kohdetta ja ota kuva sanoista, jotka haluat kääntää.
    • Kuvan lataaminen: Valitse Kuvakaappaukset- tai Kaikki kuvat ‐kohdasta haluamasi kuva ja sitten käännettävät sanat.
  4. Valitse kielen syöttö- ja toistokieli avattavasta kielivalikosta. Voit myös valita haluamasi kielen kielivalitsimen avulla.
    • Vasemmalla puolella oleva kielivalitsin tunnistaa valitun sanan kielen.
    • Valitse oikealta kieli, jolle haluat kääntää sanat.

Kääntäjän tekstivalinta sisältää seuraavat:

• Kuvahaku
  • Kotitehtävät
  • Kaikkien tekstien kääntäminen
  • Tekstin osan kääntäminen

Apua kotitehtäviin

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse hakukentästä Google Lens .
  3. Valitse "Hae kameralla" ‐kohdasta Kotitehtävät .
    • Kuvan ottaminen: Osoita kameralla kohdetta ja ota kuva kotitehtävästä.
    • Kuvan lataaminen: Valitse Kuvakaappaukset- tai Kaikki kuvat ‐kohdasta haluamasi kuva ja valitse sitten kotitehtävän kysymys.

Voit käyttää Kotitehtävät-ominaisuutta saadaksesi apua kotitehtäviin. Esimerkkejä:

• Matemaattiset ja luonnontieteelliset tehtävät
  • Sanalliset tehtävät
  • Geometriset tehtävät
  • Kaaviotehtävät

Muita vinkkejä