Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Valg af region i Lens

Du kan bruge Lens på en hvilken som helst del af et billede med valg af region.

Vigtigt! Denne opdatering er kun tilgængelig til Android og iOS.

I Google Lens kan du nu:

• Markere tekst
  • Vælge et område på billedet.
  • Klikke manuelt på knappen Vælg tekst og oversætte den markerede tekst i valgmuligheden Oversæt Oversæt.
  • Løse en opgave ved hjælp af valgmuligheden Lektier .

Vælg tekst

1. Åbn Google-appen Google-appen på din Android-enhed.
  2. I søgefeltet skal du trykke på Google Lens .
  3. Tryk på Søg under "Søg med dit kamera".
  4. Tag eller upload et billede til din søgning:
    • Sådan tager du et billede: Ret dit kamera mod et objekt, og tryk på Lukker .
    • Upload et billede: Vælg et billede under "Screenshots".
  5. Du kan finde knappen "Markér tekst" ved at trykke på teksten eller trække i hjørnerne af dit område over teksten.
  6. Tryk på Markér tekst for at se en menu rundt om teksten, hvor du kan udføre yderligere handlinger, f.eks.:
    • Kopiér
    • Lyt
    • Oversæt
    • Søgning
    • Kopiér og indsæt en tekst
    • Send en mail, hvis mailadressen er valgt
    • Føj til kontakter, hvis telefonnummer eller mailadresse er valgt
    • Ring op, hvis telefonnummeret er valgt
    • Send en besked, hvis telefonnummeret er valgt
    • Åbn Maps, hvis adressen er valgt
    • Åbn et website, hvis linket er valgt
    • Spor en forsendelse, hvis der vælges et pakkenummer

Tip! Når Lyt er valgt, vises Stop, indtil den markerede tekst er færdig med at blive læst højt, eller indtil brugeren vælger Stop, hvorefter den oprindelige menu vises igen.

Vælg et område inden for et billede

1. Vælg det område, du vil bruge til din søgning:
    • Du kan søge efter en del af et billede ved at trykke på billedet og derefter trække feltets hjørner omkring det område, du vil bruge.
    • Du kan også trække boksen rundt ved at trykke og holde midt i boksen.

Oversæt tekst

1. Åbn Google-appen Google-appen på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google Lens i søgefeltet.
  3. Tryk på Oversæt Oversæt under "Søg med dit kamera".
    • Sådan tager du et billede: Ret dit kamera mod et objekt, og tag et billede af ord, du vil have oversat.
    • Sådan uploader du et billede: Under "Screenshots" eller "Alle billeder" skal du vælge et billede og vælge de ord, du vil oversætte.
  4. Vælg input og output for sprog på rullemenuen for sprog. Du kan også bruge sprogvælgeren til at vælge dit foretrukne sprog.
    • Sprogvælgeren registrerer sproget i det valgte ord i venstre side.
    • I højre side skal du vælge det sprog, som ordene skal oversættes til.

Tekstmarkeringen i Oversæt omfatter:

• Billedsøgning
  • Lektier
  • Oversæt al tekst
  • Oversæt delvise tekster

Få hjælp til hjemmeopgaver

1. Åbn Google-appen Google-appen på din Android-enhed.
  2. I søgefeltet skal du trykke på Google Lens .
  3. Tryk på Hjemmeopgaver under "Søg med dit kamera".
    • Sådan tager du et billede: Ret kameraet mod en genstand, og tag et billede af dine lektier.
    • Upload et billede: Vælg et billede under "Screenshots" eller "Alle billeder", og vælg spørgsmålet til lektien.

Du kan bruge funktionen Lektier til at få hjælp til lektierne. Disse omfatter:

• Matematik- og naturfaglige opgaver.
  • Ordopgaver.
  • Geometriopgaver.
  • Diagramopgaver

Andre tips og tricks