Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Avgrens søkeresultatene med filtre

Du kan avgrense og tilpasse søkeresultatene dine for å finne akkurat det du ser etter. Du kan for eksempel finne nettsteder som er oppdatert i løpet av det siste døgnet, eller bilder med lisensinformasjon.

Tips: Når du bruker filtre, endres ikke søkeinnstillingene. For å slette tidligere søk eller endre innstillinger som Sikkert Søk, resultater per side eller språk, gå til Søkeinnstillinger.

Legg til eller fjern filtre

Tips: Søkeverktøyene du finner, er basert på søket ditt og typen resultater. Det er ikke alltid du kan se alle alternativene.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, på datamaskinen din.
  2. Gjør et søk på google.com.
  3. Under søkefeltet velger du hva slags resultater du vil se, for eksempel Alle, Bilder eller Nyheter.
    • Du finner flere alternativer ved å klikke på Mer.
  4. Klikk på Verktøy under søkefeltet.
    • Slik legger du til filtre: Klikk på filteret på verktøyraden, og velg et alternativ.
    • Slik fjerner du filtre: Klikk på Fjern på verktøyraden.

Tips: For filtre du legger til med ett klikk, klikker du på filteret på nytt for å fjerne det.

Måter å filtrere søkeresultatene på

Type resultat

Du kan avgrense resultatene til én innholdstype, for eksempel bilder, videoer eller nyheter. Velg resultatene ved siden av søkefeltet.

Eksempel:

• Bilder: Velg Bilder.
  • Søkeresultater for å hjelpe deg med å kjøpe noe: Velg Shopping.

Søkeverktøy

Etter at du har valgt resultatene du ønsker, kan du begrense resultatene ytterligere ved hjelp av Søkeverktøy. Disse verktøyene kan være sted, farge, størrelse eller datoen da en side ble publisert.

Søkeoperatorer

Du kan også avgrense søket når du legger til søkeoperatorer, som er ord eller symboler du kan legge til i søket. Finn ut hvordan du avgrenser nettsøk.

Typer søkeverktøy

Viktig: Noen søkeverktøy er bare tilgjengelige på enkelte språk eller når du er logget på Google-kontoen din.

Nettresultater
Tips: Søkeverktøyene du finner, endres basert på søket ditt, typen resultat og nettleser. Det er ikke alltid du kan se alle alternativene.

Dette er noen av verktøyene:

• Publiseringsdato: Finn resultater basert på når de ble publisert.
  • Ordrett: Søk etter nøyaktige ord eller uttrykk.
  • Ordbok: Finn definisjoner, synonymer eller bilder.
  • Personlig: Finn innhold som er delt med deg i Google-produkter, for eksempel Gmail.
    • Logg på Google-kontoen din for å få personlige resultater.
  • I nærheten: Begrens resultatene til det som er i nærheten av den nåværende posisjonen din.
  • Oppskrifter: Avgrens resultatene dine basert på ingredienser, tilberedningstid og kalorier.
  • Apper: Finn en app basert på pris eller operativsystem (OS).
  • Patenter: Finn et patent basert på status, type, patentkontor, innsendingsdato eller utgivelsesdato.
Bilderesultater
  • Størrelse Velg stor, middels eller ikon.
  • Farge: Finn bilder som har en bestemt farge, er i svart-hvitt, eller er gjennomsiktige.
  • Type: Avgrens resultatene til utklippsbilder, linjetegninger eller animerte GIF-filer.
  • Tidsperiode: Finn bilder som ble publisert nylig, eller som ble publisert på en bestemt dato.
  • Brukerrettigheter: Finn bilder med lisensinformasjon tilknyttet.
Videoresultater
  • Varighet: Avgrens resultatene basert på lengden på en video.
  • Tid: Finn videoer som er publisert nylig eller på en bestemt dato.
  • Kvalitet: Finn videoer av høy kvalitet.
  • Tekstet:Begrens resultatene til videoer med teksting.
  • Kilde: Begrens resultatene til videoer fra en bestemt kilde, for eksempel YouTube.
Resultater for steder

Når du søker etter bestemte steder, kan det hende du ser filtre som følgende:

• Tidligere besøk: Avgrens resultatene til steder du har, eller ikke har, besøkt.
  • Vurdering: Begrens resultatene til steder som har en bestemt vurdering eller høyere.
    • Folk vurderer disse stedene på Google.
  • Mat: Begrens resultatene til steder som serverer en bestemt type mat.
  • Pris: Finn steder basert på hvor mye de koster.
  • Åpningstider: Finn steder basert på når de er åpne.

Legg til eller fjern steder du har besøkt

For å få bedre søkeresultater kan du fortelle Google om du har vært på et sted:

• På telefoner: Trykk på Du besøkte dette stedet for __ dager/uker/år siden under «Oversikt».
  • På datamaskiner: Ved siden av «Tidligere besøk» trykker du på Endre og så Ja eller Nei.

Tips: Slik filtrerer du etter steder du har besøkt: