Hakutulosten suodattaminen

Suodattamalla ja muokkaamalla hakutuloksia löydät juuri haluamasi sisällön. Voit esimerkiksi hakea viimeisimmän vuorokauden aikana päivitettyjä sivustoja tai tietynvärisiä valokuvia.

Huom. Hakutulosten suodattaminen ei muuta hakuasetuksiasi. Jos haluat muuttaa SafeSearchia, sivulla näytettävien tulosten määrää, kieliä, hakuhistoriaa tai muita asetuksia, siirry Hakuasetuksiin

Suodattimien lisääminen tai poistaminen

Tietokoneella
  1. Tee Google-haku tietokoneesi selaimella, esimerkiksi Chromella tai Firefoxilla.
  2. Hakukentän alapuolelta:
    • Valitse näytettävien tulosten tyyppi, esimerkiksi Kuvat tai Uutiset.
    • Valitse Lisää nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.
    • Valitse Työkalut nähdäksesi lisää käytettävissä olevia suodattimia.
      Vinkki: Näkemäsi työkalut vaihtelevat käyttämiesi hakutermien ja suodattimien mukaan, joten samoja vaihtoehtoja ei näy joka kerta.
Puhelimella tai tabletilla
  1. Tee Google-haku mobiililaitteesi mobiiliselaimella, esimerkiksi Chromella tai Safarilla.
  2. Hakukentän alapuolelta:
    • Valitse näytettävien tulosten tyyppi, esimerkiksi Kuvat tai Uutiset.
    • Valitse Työkalut nähdäksesi lisää käytettävissä olevia suodattimia.
      Vinkki: Näkemäsi työkalut vaihtelevat käyttämiesi hakutermien ja suodattimien mukaan, joten samoja vaihtoehtoja ei näy joka kerta.
    • Valitse Tyhjennä poistaaksesi hakutyökalujen kautta lisäämäsi suodattimet.

Hakutuloksien suodattamistavat

Tuloksen tyyppi

Hakutulossivun ylä- tai alalaidassa on vaihtoehtoja, joiden avulla voit suodattaa näkyviin tietyn tyyppistä sisältöä. Esimerkki:

• Jos haluat hakutuloksiksi vain kuvia, valitse Kuvat.
  • Jos haluat hakutuloksia, joiden avulla voit löytää hakemasi tuotteen ostomahdollisuuksia, valitse Ostokset.

Hakutyökalut

Valittuasi tulostyypin voit tarkentaa tuloksia hakutyökaluilla. Näitä voivat olla esimerkiksi sijainti, väri, koko ja sivun julkaisupäivä.

Hakutyökalujen tyypit

Kaikkia hakutyökaluja ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Lisäksi jotkin työkalut näytetään vain ollessasi kirjautuneena Google-tilillesi.

Tulokset internetistä

Näkemäsi hakutyökalut muuttuvat hakusi ja valitsemiesi suodattimien perusteella, joten samoja vaihtoehtoja ei näy joka kerta. Esimerkkejä työkaluista:

• Julkaisupäivämäärä: Rajoita tuloksia sen mukaan, milloin ne on julkaistu.
  • Kirjaimellinen: Hae tarkkoja sanoja tai ilmauksia.
  • Sanakirja: Katsele esimerkiksi hakutermiäsi koskevia määritelmiä, synonyymeja ja kuvia.
  • Yksityinen: Jos olet kirjautunut Google-tilillesi, näet sinulle Google+:ssa tai Gmailissa jaetun sisällön.
  • Lähellä: Katsele nykyistä sijaintiasi koskevia tuloksia.
  • Videot: Suodata tulokset videon pituuden, laadun ja lähteen (esim. youtube.com) mukaan.
  • Reseptit: Suodata tulokset ainesten, valmistusajan ja kalorien mukaan.
  • Sovellukset: Valitse saatavilla olevien sovellusten hinta ja käyttöjärjestelmä.
  • Patentit: Valitse patentin jättö- tai julkaisupäivä, käytetty patenttitoimisto sekä patentin tila ja tyyppi. Voit tehdä patenttihaun myös suoraan osoitteessa patents.google.com
Kuvahaun tulokset
  • Koko: Hae suuria, keskikokoisia tai kuvakkeen kokoisia kuvia tai määritä haluamasi koko tarkasti.
  • Väri: Hae tietynvärisiä, mustavalkoisia tai läpinäkyviä kuvia.
  • Tyyppi: Hae vain kasvokuvia, valokuvia, leikekuvia, viivapiirroksia tai animoituja GIFejä.
  • Aika: Hae kuva, joka on julkaistu äskettäin tai tiettynä päivänä.
  • Käyttöoikeudet: Hae kuvia, joita voit käyttää uudelleen tai muokata. Katso, miten löydät uudelleenkäytettävissä olevaa sisältöä.
Paikkatulokset

Etsimäsi paikkatyypin mukaan näet joitakin seuraavista suodattimista:

• Paikat, joissa olet käynyt: Rajaa tulokset paikkoihin, joissa olet tai et ole käynyt.
  • Arvio: Suodata muiden Google-tuotteiden käyttäjien arvioiden mukaan.
  • Ruoka: Tulokset näytetään sen mukaan, millaista ruokaa ravintolassa tarjotaan.
  • Hinta: Suodata ravintolan tai muun paikan hintojen mukaan.
  • Aukioloajat: Rajaa tulokset paikan aukioloaikojen mukaan.

Lisää tai poista paikkoja, joissa olet käynyt

Saadaksesi parempia hakutuloksia voit ilmoittaa Googlelle, oletko käynyt tietyssä paikassa.

• Puhelimella: Valitse Yleiskatsaus-kohdasta Kävit täällä __ päivää/viikkoa/vuotta sitten.
  • Tietokoneella: Valitse "Paikat, joissa olet käynyt" ‑kohdasta Muokkaa ja sitten Kyllä tai Ei.

Huom. Jos haluat suodattaa paikkoja, joissa olet käynyt, laita Sijaintihistoria päälle Android-laitteella tai iPhonella tai iPadilla ja ota käyttöön Verkko- ja sovellustoiminta.

Hakuoperaattorit

Voit suodattaa tuloksia myös hakuoperaattorien avulla. Hakuoperaattorit ovat sanoja tai symboleita, joiden avulla voi rajata tuloksia.