Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hakutulosten tarkentaminen suodattimilla

Tarkentamalla ja muokkaamalla hakutuloksia löydät juuri haluamasi sisällön. Voit esimerkiksi hakeaviimeisimmän vuorokauden aikana päivitettyjä sivustoja tai lisenssitietoja sisältäviä kuvia.

Vinkki: Kun käytät suodattimia, hakuasetuksesi eivät muutu. Voit poistaa vanhoja hakuja tai muuttaa asetuksia (esim. SafeSearch, tulokset per sivu tai kielet) Hakuasetuksista.

Suodattimien lisääminen tai poistaminen

Vinkki: Löytämäsi hakutyökalut perustuvat hakuihisi, tulostyyppeihin ja selaimeen. Kaikkia vaihtoehtoja ei kuitenkaan aina näy.

1. Avaa Android-puhelimella tai -tabletilla mobiiliselain, esim. Chrome Chrome , tai Google-sovellus .
  2. Tee haku osoitteessa google.com.
  3. Valitse hakukentän alta haluamasi hakutulokset, esim. KaikkiKuvat tai Uutiset.
  4. Tee yksi alla olevista vaiheista mobiiliselaimestasi riippuen:
Chrome-sovellus

Valitsemistasi tuloksista riippuen voit lisätä tai poistaa suodattimia:

•  Kaikki, videot, uutiset tai kirjat:
    • Lisääminen: Valitse hakukentän alta Hakutyökalut ja sitten suodatin.
      • Jos et näe Hakutyökalut-kohtaa, kokeile vierittää oikealle.
    • Poistaminen: Vieritä Hakutyökalut-palkissa oikealle ja valitse Poista.
  • Kuvat
    • Lisääminen: Valitse Suodatin Filter ja sitten suodatin.
    • Poistaminen: Valitse Suodatin Filter ja sitten Poista kaikki.
  • Shopping
    • Lisääminen: Napauta suodatinta tai valitse Lisää suodattimia ja sitten suodatin.
    • Poistaminen:
      • Napauta suodatinta uudelleen.
      • Voit myös valita Lisää suodattimia ja sitten Poista kaikki.
Vinkki: Voit lisätä suodattimen napauttamalla kerran ja poistaa sen napauttamalla uudelleen.
Google-sovellus

Valitsemistasi tuloksista riippuen voit lisätä tai poistaa suodattimia:

• Kuvahaku
    • Lisääminen: Valitse Suodatin Filter ja sitten suodatin.
    • Poistaminen: Valitse Suodatin Filter ja sitten Poista kaikki.
  • Videot
    • Lisääminen: Napauta suodatinta.
    • Poista: Napauta suodatinta uudelleen.
  • Ostokset
    • Lisääminen: Napauta suodatinta tai valitse Lisää suodattimia ja sitten suodatin.
    • Poista: Napauta suodatinta uudelleen tai valitse Lisää suodattimia ja sitten Poista kaikki.
Vinkki: Voit lisätä suodattimen napauttamalla kerran ja poistaa sen napauttamalla uudelleen.

Hakutulosten suodatustapoja

Tulostyyppi

Voit rajata tulokset yhteen sisältötyyppiin, kuten kuviin, videoihin tai uutisiin. Valitse tulokset hakukentän vierestä.

Esimerkkejä:

• Kuvia: Valitse Kuvat.
  • Hakutuloksia ostopäätöksen tekemiseen: Valitse Ostokset.

Hakutyökalut

Kun olet valinnut haluamasi tulokset, voit tarkentaa tuloksia lisää hakutyökaluilla. Näitä voivat olla esimerkiksi sijainti, väri, koko tai sivun julkaisupäivä.

Hakuoperaattorit

Voit tarkentaa tuloksia myös lisäämällä kyselyyn hakuoperaattoreita, jotka ovat sanoja tai symboleja. Lue lisää verkkohaun tarkentamisesta.

Hakutyökalutyypit

Tärkeää: Jotkin hakutyökalut ovat saatavissa vain tietyillä kielillä tai vain silloin kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Tulokset internetistä
Vinkki: Löytämäsi hakutyökalut perustuvat hakuihisi, tulosten tyyppeihin ja selaimeen. Kaikkia vaihtoehtoja ei kuitenkaan aina näy.

Esimerkkejä työkaluista:

• Julkaisupäivä: Etsi tuloksia julkaisupäivän mukaan.
  • Kirjaimellinen: Hae tarkkoja sanoja tai ilmauksia.
  • Sanakirja: Etsi määritelmiä, synonyymeja tai kuvia.
  • Henkilökohtainen: Etsi sisältöä, joka on jaettu sinulle Googlen tuotteissa, esim. Gmailissa.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jotta voit nähdä omia hakutuloksia.
  • Lähellä: Rajoita tuloksia sijaintisi lähelle.
  • Reseptit: Tarkenna tuloksia ainesten, valmistusajan ja kalorien mukaan.
  • Sovellukset: Etsi sovellus hinnan tai käyttöjärjestelmän perusteella.
  • Patentit: Etsi patentti tilan, tyypin, patenttitoimiston, hakemuksen jättöpäivän tai julkaisupäivän mukaan.
Kuvahaun tulokset
  • Koko: Valitse suuri, keskikokoinen tai kuvake.
  • Väri: Hae tietynvärisiä, mustavalkoisia tai läpinäkyviä kuvia.
  • Tyyppi: Hae vain kasvokuvia, valokuvia, leikekuvia, viivapiirroksia tai animoituja GIFejä.
  • Aika: Hae kuva, joka on julkaistu viime aikoina tai tiettynä päivänä.
  • Käyttöoikeudet: Hae kuvia, joihin on liitetty lisenssitiedot.
Videotulokset:
  • Kesto: Tarkenna hakua videon keston mukaan.
  • Aika: Etsi viime aikoina tai tiettynä päivänä julkaistuja videoita.
  • Laatu: Etsi korkealaatuisia videoita.
  • Tekstitetty: Rajoita hakutulokset tekstitettyihin videoihin.
  • Lähde: Rajoita hakutulokset tietyn lähteen (esim. YouTube) videoihin.
Paikkatulokset

Kun etsit tiettyjä paikkoja, voit nähdä seuraavia suodattimia:

• Paikat, joissa olet käynyt: Rajaa tulokset paikkoihin, joissa olet tai et ole käynyt.
  • Arvostelu: Rajaa tulokset paikkoihin, joilla on vähintään tietty arvosana.
    • Ihmiset antavat paikoille arvosteluja Googlessa.
  • Ruoka: Rajoita tulokset paikkoihin, jotka tarjoavat tietynlaista ruokaa.
  • Hinta: Etsi paikkoja niiden hinnan mukaan.
  • Aukioloaika: Etsi paikkoja niiden aukioloaikojen mukaan.

Käytyjen paikkojen lisääminen tai poistaminen

Saadaksesi parempia hakutuloksia voit ilmoittaa Googlelle, oletko käynyt tietyssä paikassa.

• Puhelimella: Valitse Yleiskatsaus-kohdasta Kävit täällä __ päivää/viikkoa/vuotta sitten.
  • Tietokoneella: Klikkaa "Aiemmat käynnit" ‑kohdan vierestä Muokkaaja sitten Kyllä tai Ei.

Vinkki: Voit suodattaa hakuja niiden paikkojen perusteella, joissa olet käynyt: