Filtrer dine søgeresultater

Du kan filtrere og tilpasse dine søgeresultater for at finde præcis det, du søger. Du kan f.eks. finde websites, der er blevet opdateret inden for de seneste 24 timer, eller billeder i en bestemt farve.

Bemærk! Filtrering af dine søgeresultater ændrer ikke nogen af dine søgeindstillinger. Hvis du vil ændre indstillinger som f.eks. Beskyttet søgning, resultater pr. side eller sprog, eller hvis du vil slette tidligere søgninger, kan du gå til siden Søgeindstillinger

Tilføj eller fjern filtre

På en computer
  1. Åbn en browser, f.eks. Chrome eller Firefox, på din computer, og foretag en søgning på Google.
  2. Under søgefeltet:
    • Vælg den resultattype, du vil se, f.eks. Billeder eller Nyheder, ved at klikke på den.
    • Se yderligere valgmuligheder ved at klikke på Mere.
    • Se flere filtre, du kan bruge, ved at klikke på Værktøjer.
      Tip! De værktøjer, der vises, ændrer sig afhængigt af din søgning og dine filtre. Du får derfor ikke vist alle valgmulighederne hver gang.
På en telefon eller tablet
  1. Åbn en browser, f.eks. Chrome eller Safari, på din mobilenhed, og foretag en søgning på Google.
  2. Under søgefeltet:
    • Vælg den resultattype, du vil se, f.eks. Billeder eller Nyheder, ved at trykke på den.
    • Se flere filtre, du kan bruge, ved at trykke på Søgeværktøjer.
      Tip! De værktøjer, der vises, ændrer sig afhængigt af din søgning og dine filtre. Du får derfor ikke vist alle valgmulighederne hver gang.
    • Fjern filtre, du har tilføjet via Søgeværktøjer, ved at trykke på Ryd.

Måder at filtrere søgeresultaterne på

Resultattype

Øverst eller nederst på en søgeresultatside, kan du se, hvordan du filtrerer dine resultater, så der kun vises én indholdstype. Eksempel:

• Hvis du kun vil se billedresultater, skal du vælge Billeder.
  • Hvis du vil have søgeresultater, der hjælper dig med at købe de ting, du søger efter, skal du vælge Shopping.

Søgeværktøjer

Når du har besluttet, hvilken type resultater du vil have, kan du indsnævre dine resultater ved hjælp af Søgeværktøjer. Søgeværktøjer kan bl.a. omfatte placering, farve, størrelse og datoen for udgivelsen af en side.

Typer af søgeværktøjer

Nogle søgeværktøjer fås kun på nogle sprog eller vises kun, hvis du er logget ind på din Google-konto.

Webresultater

De værktøjer, der vises, ændrer sig afhængigt af din søgning og dine filtre. Du får derfor ikke vist alle valgmulighederne hver gang. Værktøjerne kan omfatte:

• Udgivelsesdato: Begræns resultaterne, efter hvornår de blev offentliggjort.
  • Ordret: Søg efter nøjagtige ord eller sætninger.
  • Ordbog: Find definitioner, synonymer, billeder og meget mere.
  • Privat: Hvis du er logget ind på din Google-konto, kan du se indhold, der blev delt med dig på Google+ eller Gmail.
  • I nærheden: Se resultater for din aktuelle placering.
  • Videoer: Filtrer efter videoens længde, kvalitet og kilde (f.eks. youtube.com).
  • Opskrifter: Filtrer efter ingredienser, tilberedningstid og kalorier.
  • Apps: Vælg pris og operativsystem for tilgængelige apps.
  • Patenter: Vælg arkiverings- eller udgivelsesdatoen for et patent, det patentkontor, hvor det blev arkiveret, arkiveringsstatus og -type. Du kan også foretage en patentsøgning direkte på patents.google.com
Billedresultater
  • Størrelse: Vælg mellem stor, mellemstor eller ikon, eller angiv nøjagtige dimensioner.
  • Farve: Find billeder i en bestemt farve, i sort og hvid, eller som er gennemsigtige.
  • Type: Se kun billeder, der er fotografier, eller med ansigter, multimedieklip, stregtegninger eller animerede giffer.
  • Tid: Find et billede, der er offentliggjort for nylig eller på en bestemt dato.
  • Brugsrettigheder: Se billeder, som du må genbruge eller redigere. Se, hvordan du finder indhold, der må genbruges.
Stedresultater

Afhængigt af hvilken type sted, du har søgt efter, får du muligvis vist nogle af disse filtre:

• Dine tidligere besøg: Du kan indsnævre resultaterne til steder, du har eller ikke har besøgt.
  • Bedømmelser: Filtrer efter bedømmelser fra andre, der bruger Google.
  • Madtype: Se resultater baseret på den madtype, der serveres på stedet.
  • Pris: Filtrer efter priserne på en restaurant eller et andet sted.
  • Åbningstider: Du kan indsnævre resultaterne baseret på, hvornår stedet har åbent.

Tilføj eller fjern steder, du har besøgt

Du kan forbedre dine søgeresultater ved at fortælle Google, om du har besøgt et sted eller ej.

• På din telefon: Tryk på Du har besøgt dette sted for __ dage/uger/år siden under "Oversigt".
  • På din computer: Ud for "Dine tidligere besøg" skal du trykke på  Rediger og derefter Ja eller Nej.

Bemærk! Du kan filtrere efter steder, du har besøgt, ved at aktivere Placeringshistorik på din Android-enhed eller iPhone eller iPad og aktivere Web- og appaktivitet.

Søgeoperatorer

Du kan også filtrere søgeresultater ved hjælp af søgeoperatorer. Disse er ord eller symboler, der hjælper med at indsnævre dine resultater.