Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je gekoppelde Google-services beheren

Belangrijk: Dit artikel is alleen bedoeld voor gebruikers binnen de EU.

De Verordening digitale markten (Digital Markets Act, DMA) is een EU-wet die op 6 maart 2024 van kracht is geworden. Als gevolg van de DMA biedt Google je in de EU de mogelijkheid om bepaalde Google-services gekoppeld te houden.

Deze Google-services zijn onder andere:

• Zoeken
  • YouTube
  • Advertentieservices
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps

Als deze services zijn gekoppeld, kunnen ze je gegevens met elkaar en met alle andere Google-services delen voor bepaalde doeleinden. Alle soorten gegevens die in het Privacybeleid van Google worden beschreven, kunnen worden gedeeld tussen gekoppelde Google-services. Dit omvat je activiteitsgegevens als je bent ingelogd, zoals je zoekopdrachten en de video's die je bekijkt en beluistert.

Je kunt in je Google-account beheren welke services je wilt koppelen.

Tip: Je keuze om Google-services te koppelen, heeft niet te maken met je gegevens delen met services van derden.

Je keuzes updaten voor de services die je wilt koppelen

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Selecteer onder Gekoppelde Google-services de optie Gekoppelde services beheren.
  4. Selecteer de services die je wilt koppelen en selecteer Volgende.
    • Tip: Alle andere Google-services die hier niet staan, zijn altijd gekoppeld en kunnen gegevens met elkaar delen voor de doeleinden die worden beschreven in ons Privacybeleid, afhankelijk van je privacyinstellingen.
  5. Loop je selecties na en selecteer Bevestigen en dan Klaar en dan OK.
Tip: Je kunt je keuzes voor de services die je wilt koppelen op elk moment checken en updaten.

Related resources