Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Om DMA og dine tilknyttede tjenester

Digital Markets Act (DMA) er en EU-lov, der trådte i kraft den 6. marts 2024. Som følge af DMA giver Google brugere i EU (som dig) mulighed for at tilknytte visse Google-tjenester. Disse Google-tjenester omfatter:

• Søgning
  • YouTube
  • Annoncetjenester
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps

Du kan vælge at tilknytte alle disse tjenester eller ingen af dem, eller du kan vælge bestemte tjenester, du vil tilknytte.

Når disse tjenester er tilknyttet, kan de dele dine data med hinanden og med alle andre Google-tjenester med henblik på visse formål. Tilknyttede Google-tjenester kan f.eks. samarbejde om at tilpasse indhold og annoncer til dig personligt, afhængigt af hvilke indstillinger du har valgt.

Google-tjenester, der ikke kan tilknyttes

For de fleste brugere i EU er der ingen tjenester, der ikke kan tilknyttes. Visse tjenester kan ikke tilknyttes for brugere i Tyskland.

Tip! Alle andre Google-tjenester, der deler data med hinanden og ikke er angivet specifikt ovenfor, er altid tilknyttet.

Om tilknyttede tjenester

Hvis tjenesterne ikke er tilknyttet, vil nogle funktioner, der involverer deling af data mellem Google-tjenester, være begrænsede eller utilgængelige. Eksempel:

• Når Søgning, YouTube og Chrome ikke er tilknyttede tjenester, er den personlige tilpasning af dine anbefalinger i Søgning, f.eks. "Anbefalede videoer" og dit Discover-feed, mindre relevant.
  • Når Søgning og Maps ikke er tilknyttede tjenester, vises reservationer, der er foretaget i Søgning, ikke i Google Maps.

Aspekter af en tjeneste, der ikke involverer deling af data, vil ikke blive påvirket.

Du logges ikke ud af Google-tjenester, hvis du undlader at tilknytte tjenester. Tilknytning af Google-tjenester handler heller ikke om at dele dine data med tredjepartstjenester.

Administrer dine tilknyttede tjenester

Det er dig, der bestemmer. Du kan vælge, hvilke af de ovenstående Google-tjenester der skal tilknyttes. Du kan til enhver tid gennemgå eller ændre dine valg på din Google-konto. Se, hvordan du administrerer dine tilknyttede tjenester.

Om dine data

Få flere oplysninger om, hvordan dine data bruges i tilknyttede Google-tjenester.

Hvilke data bruger vi?
Personoplysninger, der indsamles om dine interaktioner med tilknyttede Google-tjenester, deles muligvis i alle tilknyttede tjenester. Dette omfatter søgninger, videoer, du ser på YouTube, apps, du installerer i Google Play, tilknyttede oplysninger såsom dine enhedsoplysninger og andre typer oplysninger, der er beskrevet i vores privatlivspolitik.
Sådan bruger Google disse data

Google bruger de data, der deles i tilknyttede tjenester, til de formål, der er beskrevet i vores privatlivspolitik:

• Levering af personligt tilpassede tjenester, herunder indhold og annoncer, afhængigt af hvilke indstillinger du har valgt
  • Vedligeholdelse og forbedring af vores tjenester
  • Udvikling af nye tjenester
  • Forståelse af, hvordan vores tjenester bruges for at sikre og forbedre effektiviteten af vores tjenester

De valg, du foretager i forbindelse med tilknyttede tjenester, ændrer ikke dine øvrige indstillinger, f.eks. dine valg vedrørende personlig tilpasning af Google-tjenester. De giver dig blot flere muligheder for at administrere, hvordan dine data deles.

Google fortsætter med at dele data i visse tilfælde

Dine data fra alle Google-tjenester (uanset om de er tilknyttet eller ej) kan stadig deles mellem alle tjenester med henblik på visse formål, f.eks. at forhindre svindel, beskytte mod spam og misbrug samt overholde lovgivning.

Dine data deles muligvis også mellem Google-tjenester, så du på en effektiv måde kan udføre opgaver, når to tjenester tilbydes sammen med hinanden.

Related resources