Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Läs mer om en bild

Du kan hitta mer information om en bild du stöter på online.

Obs! Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig på engelska.

Hitta information om en bild

• Hitta mer information om en bild på Google Sök:
    1. Sök efter en bild i Google-appen eller på Googles webbsida.
    2. Öppna Bildvisaren.
    3. Välj följt av Om den här bilden.
  • Få mer information om en bild på en sida via Om den här sidan:
    • Se avsnittet Om den här bilden, om tillgängligt, och välj en bild.

I informationen som är tillgänglig kan du hitta

• när Google först kan ha sett en liknande version av bilden
  • andra sidor som använder liknande versioner av bilden
  • sidor där bilden kan ha visats mycket tidigare än andra resultat på Om den här bilden.

När Google först hittade bilden

Funktionen Om den här bilden tillhandahåller information om när bilden eller visuellt liknande bilder först kan ha setts av Google. Med den här informationen kan du få reda på ungefär hur gammal bilden är.

Tips! När du utvärderar bilder på webben rekommenderar experter att du kontrollerar om bilden är äldre eller nyare än du förväntade dig. Information om när en bild först kan ha setts kan hjälpa dig att avgöra om bilden har tagits ur sitt sammanhang.

Hur andra webbplatser använder bilden

Funktionen Om den här bilden tillhandahåller sökresultat från den öppna webben som innehåller bilden eller liknande bilder för att hjälpa dig att förstå hur andra webbplatser använder bilden.

Avsnittet använder flera faktorer, bland annat hur lik bilden är andra och hur användbar webbplatsen är, för att prioritera resultat som hjälper dig att förstå bildens sammanhang.

Tips! När du utvärderar bilder på webben rekommenderar experter att du söker efter bevis på viktiga påståenden och hittar fler perspektiv från andra som använder samma bild.

Tidiga användningar av bilden

När avsnittet Tidiga användningar är tillgängligt markerar det sidor där Google har hittat bilden, eller liknande bilder, och de sidorna har visats mycket tidigare än andra resultat som visas. Du kan ta reda på mer om hur en bild kan ha använts vid ett tidigare tillfälle.

Tips! När du utvärderar bilder på webben rekommenderar experter att du letar efter bildens ursprungliga sammanhang för att avgöra vem som kan ha skapat eller laddat upp bilden, för att förstå deras bakgrund eller perspektiv.

Bildmetadata

I avsnittet Bildmetadata hittar du information som är kopplad till bilden i fråga och som kan vara specifik för webbplatsen du hittade bilden på. När denna information är tillgänglig kan den ge dig sammanhanget kring skapandet av bilden och bildens upphovsperson. Google verifierar dock inte informationen i det här avsnittet. Läs mer om bildinformation.

Tips! Sök efter andra källor som kan validera metadatan. Tänk på att informationen i det här avsnittet kan ändras med bildgenereringsverktyg och bildredigeringsverktyg, så den kanske inte är korrekt.

Ge feedback om Om den här bilden

Din feedback hjälper oss att förbättra den här funktionen för alla.

1. Klicka på Feedback längst ned på sidan.
  2. Skriv din feedback.
  3. Klicka på Skicka.