Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finn ut mer om bilder

Du kan finne mer informasjon om bilder du ser på nettet.

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Finn informasjon om bilder

• Slik kan du finne ut mer om bilder fra Google Søk:
    1. Søk etter et bilde i en Google-app eller på et Google-nettsted.
    2. Åpne «Bildevisning».
    3. Velg og så Om dette bildet.
  • Slik kan du finne ut mer om bilder på sider ved å gå til Om denne siden:
    • Se «Om dette bildet»-delen hvis det er tilgjengelig, og velg et bilde.

I informasjonen som er tilgjengelig, kan du se

• Når Google først kan ha sett en lignende versjon av bildet.
  • Andre sider som bruker lignende versjoner av bildet.
  • Sider der bildet kan ha blitt sett mye tidligere enn andre resultater på Om dette bildet.

Når Google først fant bildet

Om dette bildet gir deg informasjon om når bildet, eller bilder som ligner, kan ha blitt sett av Google for første gang. Med denne informasjonen kan du finne ut mer om den omtrentlige alderen til bildet.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler ekspertene at du sjekker om bilder er eldre eller nyere enn du forventet. Informasjon om når et bilde kan ha blitt sett for første gang, kan gjøre det enklere å vurdere om bildet ble tatt ut av kontekst.

Slik bruker andre nettsteder bildet

For å hjelpe deg med å forstå hvordan andre nettsteder bruker et bilde, viser «Om dette bildet» søkeresultater fra det åpne nettet som inneholder bildet eller lignende bilder.

Denne delen bruker en kombinasjon av faktorer, inkludert visuell likhet og hvor nyttig siden er, til å prioritere resultater som hjelper deg med å forstå konteksten om bildet.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler ekspertene at du leter etter bevis på viktige påstander og finner flere perspektiver fra andre som bruker det samme bildet.

Tidlig bruk av bildet

Når de er tilgjengelige, fremhever «Tidlig bruk»-delen sider der Google har funnet bildet, eller lignende bilder, og disse sidene har blitt vist mye tidligere enn de andre resultatene som ble vist. Du kan finne ut mer om hvordan et bilde kan ha blitt brukt på et tidligere tidspunkt.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler ekspertene at du sjekker bildets opprinnelige kontekst for å vurdere hvem som kan ha laget eller lastet opp et bilde, for å forstå bakgrunnen eller perspektivet til brukeren.

Metadata for bilde

I «Metadata»-delen av bildet finner du detaljer som er knyttet til selve bildet, og som kan være spesifikke for nettstedet du fant bildet på. Når disse opplysningene er tilgjengelige, kan de gi deg kontekst om bildeopprettelsen og anerkjennelsen. Google validerer imidlertid ikke informasjonen i denne delen. Finn ut mer om bildedetaljer.

Tips: Søk etter andre kilder som kan bidra til å validere metadatainformasjonen. Vær oppmerksom på at informasjonen i denne delen kan endres med verktøy for bildegenerering og redigering, så den kan være unøyaktig.

Gi tilbakemelding om «Om dette bildet»

Tilbakemeldinger fra deg hjelper oss med å gjøre denne funksjonen bedre for alle.

1. Klikk på Tilbakemelding nederst på siden.
  2. Skriv inn tilbakemeldingen.
  3. Klikk på Send.