Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finn ut mer om bilder

Du kan finne mer informasjon om bilder du ser på nettet.

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i enkelte regioner.

Finn informasjon om bilder

• Slik kan du finne ut mer om bilder fra Google Søk:
    1. Søk etter et bilde i Google-appen eller på Google-startsiden.
    2. Åpne «Bildevisning».
    3. Velg og så Om dette bildet.
  • Slik finner du ut mer om bilder på sider via Om denne siden:
    • Hvis «Om dette bildet»-delen er tilgjengelig, kan du gå til den og velge et bilde.
  • Slik finner du ut mer om bilder via Google Lens

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i Google-appen på Android og iOS.

1. I søkefeltet i Google-appen trykker du på Google Lens for å søke med bilder på Google.
    2. Sveip opp for å se flere resultater.
    3. Velg Om dette bildet-fanen under søkefeltet.
  • Slik finner du ut mer om bilder via Circle to Search:
    1. Start Circle to Search.
    2. Velg et bilde du vil søke etter.
    3. Sveip opp for å se flere resultater.
    4. Velg Om dette bildet-fanen under søkefeltet.

I den tilgjengelige informasjonen kan du se

• når Google først kan ha sett en lignende versjon av bildet
  • andre sider som bruker lignende versjoner av bildet
  • sider der bildet kan ha blitt sett mye tidligere enn andre resultater på Om dette bildet-fanen

Når Google først fant bildet

På Om dette bildet-fanen finner du informasjon om når bildet – eller bilder som ligner – kan ha blitt sett av Google for første gang. Med denne informasjonen kan du finne ut mer om cirka hvor gammelt bildet er.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler eksperter at du sjekker om bildene er eldre eller nyere enn du forventet. Ved å sjekke informasjonen om når et bilde kan ha vært sett for første gang, kan det bli enklere å vurdere om bildet er fra en annen kontekst.

Hvordan andre nettsteder bruker bildet

For å gjøre det lettere å forstå hvordan andre nettsteder bruker et bilde, viser «Om dette bildet» søkeresultater fra det åpne nettet som inneholder dette eller lignende bilder.

Denne delen bruker en kombinasjon av faktorer, inkludert visuell likhet og hvor nyttig siden er, til å prioritere resultater du kan bruke for å forstå bildets kontekst.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler eksperter å se etter bevis på viktige påstander samt å finne flere perspektiver fra andre som bruker det samme bildet.

Tidlig bruk av bildet

Når «Tidlig bruk»-delen er tilgjengelig, inneholder den informasjon om sider der Google har funnet dette eller lignende bilder, der disse sidene ble funnet mye tidligere enn andre resultater som er vist. Du kan finne ut mer om hvordan bilder kan være brukt tidligere.

Tips: Når du evaluerer bilder på nettet, anbefaler eksperter at du sjekker bildenes opprinnelige kontekst for å finne ut hvem som kan ha laget dem eller lastet dem opp, for dermed å forstå bildenes bakgrunn eller perspektiv.

Metadata for bilder

I «Metadata»-delen av bildet finner du detaljer som er knyttet til selve bildet, og som kan være spesifikke for nettstedet du fant bildet på. Når slike detaljer er tilgjengelige, kan du bruke dem for å finne ut mer om bildets opprettelse og opphav. Men Google validerer ikke informasjonen i denne delen. Finn ut mer om bildedetaljer.

Tips: Søk etter andre kilder som kan bidra til å validere informasjonen i metadataene. Vær oppmerksom på at informasjonen i denne delen kan endres med verktøy for bildegenerering og -redigering, så den kan være unøyaktig.

Gi tilbakemelding om «Om dette bildet»

Tilbakemeldinger fra deg hjelper oss med å gjøre denne funksjonen bedre for alle.

1. Klikk på Send tilbakemelding nederst på siden.
  2. Skriv inn tilbakemeldingen din.
  3. Klikk på Send.