Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Slik velger Google språk for søkeresultatene

Når du søker på Google, kan du få resultater på andre språk enn det du brukte i søket – spesielt på steder der mange snakker to eller flere vanlige språk. På denne siden finner du informasjon om hvordan resultatene velges ut automatisk, og hvordan du kan filtrere dem manuelt for bestemte språk.

Slik velger vi språket for resultater

I mange land og regioner bruker folk flere språk når de søker på Google. For å hjelpe flerspråklige personer på best mulig måte, bruker Google flere faktorer for automatisk å fastslå hvilket eller hvilke språk det er nyttigst å vise resultater på:

Språket brukeren søkte med

Språket noen bruker når de søker, er en spesielt viktig faktor som systemene våre bruker for å forstå om noen ønsker innhold på et annet språk enn språket de har valgt i innstillingene. Det kan for eksempel hende at en person i Frankrike har valgt fransk som språk i innstillingene, men søker på engelsk, arabisk eller andre språk, og da får personen innhold på disse språkene.

Nytten av innholdet

Systemene våre forstår om innhold på et bestemt språk er nyttig for brukere som søker på andre språk. Dette er svært vanlig på steder der folk forstår mer enn ett språk – spesielt hvis det ikke finnes nok informasjon på språket det søkes på.

Innstilling for visningsspråk

Du kan kontrollere språket som brukes for knapper og annen visningstekst i Google-søk, med innstillingen for visningsspråk. Denne innstillingen hjelper også Google med å avgjøre hvilket språk det skal vises søkeresultater på, men det filtrerer ikke alle resultatene til det aktuelle språket.

Nettleser- og enhetsinnstillinger

Med noen nettlesere og enheter kan du angi foretrukne språk. Hvis nettlesere eller enheter kan formidle disse innstillingene til Google, kan dette bidra til å fastslå hvilket språk søkeresultatene skal vises på. Men dette filtrerer ikke nødvendigvis alle resultatene til det aktuelle språket.

Innstillinger for posisjon og region

Google bruker også lokaliteten brukeren søker fra, for å avgjøre språket i søkeresultatene. Det er nyttig for brukere å oppgi posisjon når ord staves på samme måte på forskjellige språk, for eksempel «taxi». Google fastslår automatisk posisjonen din, men du kan endre regioninnstillingene når som helst

Informasjon fra innholdsskapere

Hvis du lager innhold på flere språk, kan du fortelle Google hvilken versjon som skal vises for bestemte språk

Slik filtrerer du resultatene til et bestemt språk

Du kan filtrere søkeresultatene til et bestemt språk på to måter:

• Språkfilter for resultater: Dette er et filter som vises over søkeresultatene, og du kan begrense resultatene til ett eller flere foretrukne språk. Finn ut mer.
  • Språkfilter for avanserte søk: Filtrer resultatene på siden for avansert søk.

Vær oppmerksom på at språkfiltre hovedsakelig er laget for nettresultater. Noen søkefunksjoner, for eksempel Kunnskapskartet-visninger og Hovedoppslag, endres kanskje ikke når du bruker dem. De fungerer muligens heller ikke i nettresultater hvis Google ikke klarer å finne ut hvilket språk som brukes på en side. Dette kan skyldes ulike årsaker, for eksempel at en side har mer enn ett språk, eller hvis innholdet ikke følger veiledningen vår om hvordan du kan hjelpe Google med å forstå flerspråklige nettsteder.