Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Miten Google määrittää hakutulosten kielen

Kun teet haun Googlessa, saatat saada tuloksia muulla kielellä kuin hakukielelläsi, erityisesti paikoissa, joissa useat ihmiset puhuvat kahta tai useampaa yleistä kieltä. Tällä sivulla kerrotaan, miten tulosten kieli määräytyy automaattisesti ja miten voit suodattaa manuaalisesti tietyn kielen.

Miten määritämme tulosten kielen

Monilla alueilla ihmiset käyttävät useita eri kieliä tehdessään hakuja Googlessa. Google palvelee monikielisiä ihmisiä parhaiten käyttämällä useita tekijöitä, joiden perusteella se valitsee automaattisesti, mikä kieli tai mitkä kielet olisivat hyödyllisimpiä tulosten kannalta:

Käyttäjän haussa käyttämä kieli

Kieli, jolla käyttäjä tekee haun, on erityisen tärkeä tekijä, joka auttaa järjestelmiämme ymmärtämään, haluaako joku käyttää muuta kieltä kuin hänen kieliasetuksiinsa valittua kieltä. Esimerkiksi ranskankielinen henkilö voi tehdä hakuja englanniksi, arabiaksi tai muilla kielillä ja saada tuloksia näillä kielillä.

Sisällön hyödyllisyys

Järjestelmämme ymmärtävät, onko tietynkielisestä sisällöstä hyötyä käyttäjille, jotka tekevät hakuja eri kielillä. Tämä on hyvin yleistä alueilla, joilla ihmiset ymmärtävät useampaa kuin yhtä kieltä, varsinkin jos hakukielellä ei löydy tarpeeksi tietoa.

Näyttökielen asetus

Voit säätää painikkeiden ja muun näyttötekstin kieltä Google Haussa näyttökielen asetuksella. Asetus auttaa myös Googlea määrittämään, millä kielellä hakutulokset näytetään, mutta ei suodata kaikkia tuloksia kyseiselle kielelle.

Selain- ja laiteasetukset

Joissakin selaimissa ja laitteissa voit valita ensisijaiset kielet. Jos selaimet tai laitteet voivat välittää nämä asetukset Googlelle, ne voivat auttaa määrittämään, millä kielellä hakutulokset näytetään. Asetukset eivät kuitenkaan välttämättä suodata kaikkia tuloksia kyseiselle kielelle.

Sijainti- ja alueasetukset

Google käyttää kielen määrittämiseen myös paikkaa, josta käyttäjä tekee hakuja. Käyttäjän sijainti on hyödyllinen, kun sanat kirjoitetaan samalla tavalla eri kielillä, esimerkiksi "internet". Google määrittää sijaintisi automaattisesti, mutta voit muuttaa alueasetuksia milloin tahansa

Sisällöntuottajilta saadut tiedot

Jos luot monikielistä sisältöä, voit kertoa Googlelle, minkä version pitäisi näkyä tietyllä kielellä

Tulosten suodattaminen tietyllä kielellä

Voit suodattaa tietynkieliset hakutulokset manuaalisesti kahdella eri tavalla:

• Tulosten kielisuodatin: Tämä on hakutulosten yläpuolella näkyvä suodatin, ja sen avulla voit rajata tuloksia haluamallesi kielelle tai kielille. Lue lisää.
  • Tarkennettu haku ‐kielisuodatin: Suodata tulokset tarkennetun haun sivulta.

Huomaa, että kielisuodattimet on suunniteltu ensisijaisesti verkkotuloksia varten. Jotkin hakuominaisuudet, kuten Tietograafit ja Pääuutiset, eivät välttämättä muutu, kun käytät niitä. Ne eivät välttämättä toimi myöskään verkkohaun tuloksissa, jos Google ei tunnista sivun kieltä. Tähän voi olla useita syitä, esimerkiksi jos sivulla on useita kieliä tai sisältö ei noudata ohjeitamme, joiden seuraaminen auttaa Googlea ymmärtämään monikielisiä sivustoja.