Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sådan fastlægger Google sproget i søgeresultater

Når du søger på Google, kan du muligvis se resultater på andre sprog end det, du søgte på, især hvis du befinder dig et sted, hvor mange taler to eller flere fælles sprog. Denne side forklarer, hvordan sproget i resultaterne fastlægges automatisk, og hvordan du manuelt kan filtrere efter et bestemt sprog.

Sådan fastlægger vi sproget for resultaterne

I mange lande og regioner benytter folk flere sprog, når de søger på Google. Google anvender flere forskellige faktorer til automatisk at fastlægge, hvilket sprog eller hvilke sprog, der vil være mest nyttige at vælge med henblik på at hjælpe flersprogede brugere:

Det sprog, som brugeren har søgt på

Det sprog, som brugerne benytter, når de søger, er en meget vigtig faktor, som hjælper vores systemer med at forstå, om brugere vil have indhold på et andet sprog end det, der er angivet i deres sprogindstillinger. F.eks. kan en person i Frankrig, hvis sprogindstillinger er angivet til fransk, søge på engelsk, arabisk eller andre sprog og få vist indhold på disse sprog.

Registrering af, hvor nyttigt indhold er

Vores systemer forstår, om indhold på et bestemt sprog er nyttigt for brugere, som søger på forskellige sprog. Dette er helt normalt i landestandarder, hvor folk forstår mere end ét sprog, især hvis der ikke er nok oplysninger på det sprog, der søges på.

Indstilling for visningssprog

Du kan styre det sprog, der bruges til knapper og anden vist tekst i Google-søgning, med indstillingen for visningssprog. Denne indstilling hjælper også Google med at fastlægge, hvilket sprog søgeresultaterne skal vises på, men den filtrerer ikke alle resultater til det pågældende sprog.

Browser- og enhedsindstillinger

Nogle browsere og enheder giver dig mulighed for at angive foretrukne sprog. Hvis browsere eller enheder kan kommunikere disse præferencer til Google, kan de foretrukne sprog hjælpe med at fastlægge, hvilket sprog søgeresultaterne skal vises på. De filtrerer dog ikke nødvendigvis alle resultater til det pågældende sprog.

Indstillinger for lokation og region

Google bruger også den landestandard, en bruger søger fra, til at hjælpe med at fastlægge sproget for søgeresultaterne. En brugers lokation er nyttig, når ord staves på samme måde på forskellige sprog, f.eks. "hotel". Google fastlægger automatisk din lokation, men du kan til enhver tid ændre dine regionsindstillinger

Oplysninger fra indholdsskabere

Hvis du opretter indhold på flere forskellige sprog, kan du fortælle Google, hvilken version der skal vises for bestemte sprog

Sådan filtrerer du resultater til et bestemt sprog

Der er to måder at manuelt filtrere søgeresultaterne på til et bestemt sprog:

• Sprogfilter i søgeresultaterne: Dette er et filter, der vises over søgeresultaterne, og som giver dig mulighed for at begrænse resultaterne til et eller flere foretrukne sprog. Få flere oplysninger.
  • Sprogfilter i avanceret søgning: Filtrér resultater på siden Avanceret søgning.

Vær opmærksom på, at sprogfiltre primært er designet til webresultater. Nogle søgefunktioner som f.eks. Infokort og Tophistorier ændres muligvis ikke, når du anvender filtrene. De fungerer muligvis heller ikke for webresultater, hvis Google ikke kan registrere sproget på en side. Dette kan skyldes flere ting, f.eks. at siden har indhold på mere end ét sprog, eller at indholdet på siden ikke følger vores vejledning til, hvordan man hjælper Google med at forstå websites på flere sprog.