Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Com determina Google l'idioma dels resultats de cerca

Quan feu una cerca a Google, és possible que obtingueu resultats en idiomes diferents del que heu fet servir per a la cerca, sobretot en llocs on moltes persones parlen dos o més idiomes de manera habitual. En aquesta pàgina s'explica com es determina automàticament l'idioma dels resultats i com podeu filtrar la cerca manualment perquè els resultats es mostrin en un idioma en concret.

Com determinem l'idioma dels resultats

En molts països i regions, els usuaris utilitzen diversos idiomes per fer cerques a Google. Per oferir un millor servei a les persones multilingües, Google utilitza diversos factors per determinar automàticament quin idioma o quins idiomes són més útils per als resultats:

Idioma en què l'usuari fa la cerca

L'idioma que una persona utilitza quan fa una cerca és un factor especialment important que ajuda els nostres sistemes a entendre si la persona vol contingut en un idioma diferent del de la seva configuració d'idioma. Per exemple, una persona que sigui a França i que tingui definit el francès a la configuració d'idioma pot fer cerques en anglès, àrab o altres idiomes i rebre contingut en aquests idiomes.

Utilitat del contingut

Els nostres sistemes comprenen si el contingut en un idioma concret és útil per als usuaris que fan cerques en altres idiomes. Això és molt habitual en les configuracions regionals en què els usuaris entenen més d'un idioma, sobretot si no hi ha prou informació en l'idioma de cerca.

Opció de configuració d'idioma de visualització

Podeu controlar l'idioma que s'utilitza als botons i en altres textos visibles de la Cerca de Google mitjançant l'opció de configuració d'idioma de visualització. Aquesta opció també ajuda Google a determinar en quin idioma s'han de mostrar els resultats de cerca, però no filtra tots els resultats en aquest idioma.

Configuració del navegador i del dispositiu

Alguns navegadors i dispositius et permeten definir idiomes preferits. Si els navegadors o els dispositius poden comunicar aquestes preferències a Google, és possible que això ajudi a determinar en quin idioma es mostren els resultats de cerca. Tanmateix, no filtren necessàriament tots els resultats en aquest idioma.

Configuració d'ubicació i regió

Google també fa servir la configuració regional que l'usuari utilitza per fer cerques per determinar l'idioma dels resultats de cerca. La ubicació de l'usuari és útil quan hi ha paraules que s'escriuen de la mateixa manera en idiomes diferents, com ara "taxi". Google determina automàticament la vostra ubicació, però podeu canviar la configuració de la regió en qualsevol moment.

Informació proporcionada pels creadors de contingut

Si creeu contingut multilingüe, podeu indicar a Google quina versió s'ha de mostrar en idiomes concrets.

Com es poden filtrar els resultats perquè es mostrin en un idioma concret

Hi ha dues maneres de filtrar manualment els resultats de cerca perquè es mostrin en un idioma concret:

• Filtre d'idioma dels resultats: és un filtre que es mostra a sobre dels resultats de cerca i us permet restringir els resultats a un idioma o a diversos idiomes preferits. Obteniu més informació.
  • Filtre d'idioma de la cerca avançada: podeu filtrar els resultats a la pàgina de cerca avançada.

Tingueu en compte que els filtres d'idioma estan dissenyats principalment per a resultats web. És possible que algunes funcions de cerca, com ara les pantalles del Gràfic de coneixement i les notícies destacades, no canviïn quan les utilitzeu. També pot ser que no funcionin per als resultats web si Google no pot detectar l'idioma d'una pàgina. Això pot passar per diversos motius, com ara si una pàgina té més d'un idioma o si el contingut no segueix les nostres indicacions sobre com es pot ajudar Google a entendre els llocs web multilingües.