Näin haet Googlessa

Näillä vinkeillä ja nikseillä opit hakemaan tietoja Googlesta helposti.

Vinkki 1: Aloita perusasioista

Etsitpä mitä tahansa, aloita yksinkertaisella haulla, kuten missä on lähin lentokenttä? Voit tarvittaessa lisätä muutaman tarkentavan sanan.

Lisää sijainti, jos etsit paikkaa tai tuotetta tietyltä alueelta. Esimerkiksi leipomo helsinki

Vinkki 2: Hae puhumalla

Oletko kyllästynyt kirjoittamiseen? Voit tehdä puhehaun sanomalla "Ok Google" tai valitsemalla Mikrofoni . Lue lisää puhehakujen tekemisestä.

Vinkki 3: Valitse sanat järkevästi

Kun mietit hakukenttään kirjoitettavia hakusanoja, valitse sellaiset sanat, jotka todennäköisimmin esiintyvät etsimälläsi sivustolla. Esimerkiksi sen sijaan, että kirjoittaisit päähän sattuu, kirjoita päänsärky, koska sillä termillä aiheesta puhutaan lääketieteellisillä sivustoilla.

Vinkki 4: Älä murehdi pikkuasioista

• Oikeinkirjoitus: Vaikka kirjoittaisit hakusanasi väärin, Google oikolukee kyselysi automaattisesti ja käyttää kunkin sanan tavallisinta kirjoitustapaa.
  • Isot ja pienet kirjaimet: Helsingin Sanomat ja helsingin sanomat tuottavat samat hakutulokset.

Vinkki 5: Löydä vastauksia nopeasti

Useimmissa hauissa Google tekee työn puolestasi ja näyttää vastauksen kysymykseesi hakutuloksissa. Jotkin ominaisuudet, kuten urheilujoukkueiden tiedot, eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.

• Sää: Näet sijaintisi sään kirjoittamalla hakuun sää. Näet tietyn paikkakunnan sään lisäämällä hakuun myös kaupungin nimen, esimerkiksi sää Helsinki.
  • Sanakirja: Näet sanan määritelmän lisäämällä sen eteen define (määrittele).
  • Laskutoimitukset: Lisää matemaattinen yhtälö, esim. 3*9123, tai ratkaise graafisia yhtälöitä.
  • Valuuttamuunnokset: Lisää valuuttamuunnos, esimerkiksi 3 dollaria euroissa.
  • Urheilu: Hae joukkueen nimeä, niin näet esimerkiksi otteluaikataulun ja pelitulokset.
  • Pikafaktat: Voit etsiä julkkiksen, paikan, elokuvan tai musiikkikappaleen tietoja nopeasti hakemalla sen nimeä.

Asiantuntijoiden hakuvinkit

Haluatko lisää vinkkejä ja niksejä, jotta voit hakea entistä paremmin? Tutustu Haun lisätekniikohin seuraavien linkkien kautta: