Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Fer cerques a Google

Descobriu consells i trucs que us ajudaran a trobar informació fàcilment a Google.

Consell 1: comenceu amb els conceptes bàsics

Sigui el que sigui el que estigueu cercant, comenceu amb una cerca senzilla com ara on és l'aeroport més proper?. Si cal, sempre podeu afegir algunes paraules descriptives.

Si voleu cercar un lloc o un producte en una ubicació específica, afegiu-la. Per exemple, pastisseria tarragona.

Consell 2: cerqueu amb la veu

Us heu cansat d'escriure? Per fer cerques amb la veu, toqueu el micròfon . Obteniu informació sobre com es poden fer cerques amb la veu.

Consell 3: trieu les paraules amb cura

A l'hora de decidir quines paraules escriviu al quadre de cerca, proveu paraules que puguin figurar al lloc web que cerqueu. Per exemple, en lloc de dir em fa mal el cap, digueu mal de cap, ja que aquesta és la paraula que s'utilitza en un lloc web mèdic.

Consell 4: no us preocupeu per nimietats

• Corrector ortogràfic: el corrector ortogràfic de Google mostra automàticament l'ortografia més habitual de la paraula que cerqueu, tant si l'escriviu bé com si no.
  • Ús de les majúscules: si cerqueu new york times, obtindreu els mateixos resultats que si cerqueu New York Times.

Consell 5: trobeu respostes ràpides

Per a moltes cerques, Google farà la feina i us mostrarà una resposta a la pregunta als resultats de la cerca. Algunes funcions, com ara la informació sobre equips esportius, no estan disponibles en totes les regions.

• Temps: cerqueu temps per veure el temps de la vostra ubicació o afegiu el nom d'una ciutat, com ara temps tarragona, per cercar el temps en un lloc determinat.
  • Diccionari: escriviu define davant de qualsevol paraula per veure'n la definició.
  • Càlculs: introduïu una equació matemàtica com ara 3*9123 o resoleu equacions gràfiques complexes.
  • Conversions d'unitats: introduïu qualsevol conversió, com ara 3 dòlars en euros.
  • Esports: cerqueu el nom del vostre equip per veure'n un calendari, els resultats dels partits i més dades.
  • Dades breus: cerqueu el nom d'un famós, d'una ubicació, d'una pel·lícula o d'una cançó per trobar informació relacionada.

Consells per a la Cerca experta

Voleu més consells i trucs que us ajudin a fer cerques com un professional? Doneu una ullada als enllaços següents per descobrir més tècniques de cerca avançada.