Söka efter bilder med omvänd bildsökning

Du kan använda en bild för att söka om du vill hitta liknande bilder från webben.

Så fungerar omvänd bildsökning

När du söker med en bild kan resultaten innehålla

• liknande bilder
  • webbplatser som innehåller bilden
  • bilden du sökte efter i andra storlekar.

Bildsökning fungerar bäst när det är sannolikt att bilden även finns på andra ställen på webben. Du får därför fler resultat för välkända sevärdheter än för privata bilder, som senaste familjeporträttet.

Omvänd bildsökning på datorn

Du kan söka med bilder i följande webbläsare på datorn:

• Chrome 5 eller senare
  • Internet Explorer 9
  • Safari 5 eller senare
  • Firefox 4 eller senare
Ladda upp en bild
  1. Klicka på Sök med bild Bildsökningimages.google.com eller andra sidor med bildresultat.
  2. Klicka på Ladda upp en bild.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj bilden på datorn.
Dra och släppa en bild i sökrutan

Om du använder Chrome eller Firefox 4 eller senare kan du dra en bild på datorn till sökrutan.

1. Besök images.google.com.
  2. Klicka på bilden som du vill söka efter på datorn.
  3. Håll musknappen nedtryckt och dra bilden till sökrutan.
Söka med en bildadress
  1. Högerklicka på en bild på en webbplats och välj Kopiera bildadress.
  2. Klicka på Sök med bild Bildsökningimages.google.com eller andra sidor med bildresultat.
  3. Klicka på Klistra in bildens webbadress.
  4. Klistra in den kopierade bildadressen i rutan.
  5. Klicka på Sök med bild.
Högerklicka på en bild på en webbplats (Chrome och Firefox)

Chrome

1. Högerklicka på en bild på en webbplats eller i sökresultaten.
  2. Klicka på Sök på Google efter den här bilden.
  3. En ny flik öppnas med sökresultaten.

Firefox

1. Klicka på tillägget Bildsökning.
  2. Högerklicka på en bild på en webbplats eller i sökresultaten.
  3. Klicka på Sök med bilder på Google.
  4. En ny flik öppnas med sökresultaten.

Omvänd bildsökning på mobilen eller surfplattan

Du kan söka efter bilder på Google som liknar de som visas i sökresultaten. Detta är möjligt i Chrome-appen (Android och iPhone eller iPad).

1. Sök med hjälp av Chrome-appen.
  2. Öppna en större version av bilden du vill söka med genom att trycka på den.
  3. Tryck länge på bilden. Tryck på Sök på Google efter den här bilden i rutan som visas.

Hur använder Google bilden du söker med?

När du gör en bildsökning lagras alla överförda bilder eller webbadresser av Google. Google använder endast bilderna och webbadresserna för att förbättra produkter och tjänster.