Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Läs mer om grammatikkontrollen i Sök

Obs! Grammatikkontrollen analyserar språk med hjälp av AI-system. Det blir kanske inte alltid helt rätt, särskilt när det gäller ofullständiga meningar.

Du kan använda Googles grammatikkontroll för att se om en fras eller mening är grammatiskt korrekt eller hur du kan rätta den om det behövs.

Använda grammatikkontrollen i Sök

Om du tar med ”grammatikkontroll” i din sökning, eller om Sök identifierar att du vill ha en grammatikkontroll, får du antagligen ett resultat från grammatikkontrollen.

Tips! Den här funktionen är endast tillgänglig på engelska.

Utdatan från grammatikkontrollen bekräftar om grammatiken är korrekt. Om den inte är det kan du se hur du rättar meningen eller frasen. Den kan även rätta stavfel.

Policyer för grammatikkontrollen i Sök

Vi vill se till att grammatikkontrollerna är användbara för alla. Därför har vi ett system på plats för att förhindra grammatikkontroller av innehåll som kan bryta mot de övergripande policyerna för Google Sök eller dessa policyer för funktioner i Sök:

• Farligt innehåll
  • Trakasserier
  • Hatiskt innehåll
  • Sjukvårdsrelaterat innehåll
  • Sexuellt explicit innehåll
  • Terroristinnehåll
  • Våld och blod
  • Grovt språkbruk och svordomar

Läs mer om de övergripande innehållspolicyerna för Google Sök.

Lämna feedback om grammatikkontrollen

Så här skickar du feedback om grammatikkontrollens resultat:

1. Klicka på Feedback nere till höger om resultatrutan för grammatikkontrollen.
  2. Välj något av följande alternativ:
    • Det här är användbart.
    • Det här är inte relevant.
    • Förslaget är fel.
    • Förslaget är stötande.
  3. I textrutan kan du skriva dina kommentarer eller förslag.
  4. Klicka på Skicka nere till höger.