Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Waarom jouw Google-zoekresultaten kunnen verschillen van die van iemand anders

Je krijgt mogelijk dezelfde of vergelijkbare resultaten als iemand anders die zoekt met Google Zoeken. Soms geeft Google je wel andere resultaten, op basis van factoren als het tijdstip, de context of gepersonaliseerde resultaten.

Het tijdstip van zoeken veroorzaakt verschillen in de resultaten

Het tijdstip kan een van de belangrijkste redenen zijn waarom de resultaten per persoon verschillen. We voegen bijvoorbeeld regelmatig nieuwe content van het web toe, kort na de publicatie ervan. Mensen die een paar uur of zelfs een paar minuten na elkaar zoeken, kunnen verschillen tegenkomen vanwege nieuwe content.

Zoeken gebruikt datacenters over de hele wereld. Als we een verbetering aanbrengen in onze rangschikkingssystemen, duurt het even voordat deze volledig is uitgerold naar al onze datacenters. Dit kan leiden tot verschillen in de resultaten, afhankelijk van het datacenter dat op je zoekopdracht reageert.

Zoeken gebruikt context voor betere resultaten

Als Zoeken rekening houdt met de context van je zoekopdracht, krijg je relevantere resultaten. Een paar voorbeelden van context:

• Locatie: Als je in een bepaalde plaats naar pizza zoekt, krijg je resultaten die relevant zijn voor die locatie.
  • Taal: Hiermee krijg je resultaten in de taal die je spreekt.
  • Apparaattype: Zorgt voor links naar de juiste appstore of toont de beste resultaten op basis van je schermtype, zoals mobiel of desktop.
  • Gerelateerde resultaten: Nadat je op een webresultaat hebt geklikt en terugkeert naar de zoekresultaten, kun je meer gerelateerde resultaten vinden.

Zoeken gebruikt personalisatie voor betere resultaten

Personalisatie vindt plaats als je zoekresultaten op maat krijgt op basis van je activiteiten. Personalisatie wordt alleen in je resultaten gebruikt als we je hiermee relevantere en nuttigere informatie kunnen bieden. Dit is niet op alle zoekresultaten van invloed. Sommige resultaten kunnen gepersonaliseerd zijn, terwijl dat niet geldt voor andere. Meer informatie over personalisatie en Google-zoekresultaten