Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Personointi ja Googlen hakutulokset

Personoinnin avulla saat Googlessa hakutuloksia, jotka on räätälöity toimintasi perusteella. Personointia käytetään vain, jos sen avulla voi tarjota osuvampia ja hyödyllisempiä tietoja. Tällä sivulla kerrotaan, miten Google näyttää personoituja tuloksia ja miten niitä voi hallita.

Vinkki: Hakutulokset voivat vaihdella muista syistä kuin personoinnista, esimerkiksi kieliasetuksista tai lokalisoiduista tuloksista.

Henkilökohtaisten tulosten löytäminen

Personointi ei vaikuta kaikkiin hakutuloksiin. Osa tuloksista voi olla personoituja ja osa personoimattomia.

Jos yksittäinen tulos on personoitu, "Tietoja tästä tuloksesta" ‐paneelissa näkyy "Personoitu sinulle" ‐viesti. Jos et löydä viestiä, tulosta ei ole personoitu.

Voit joskus saada hakuominaisuuden avulla useita personoituja tuloksia. Jos esimerkiksi haet katsottavaa sisältöä, suositukset voivat olla personoituja. Jos käytössä on ominaisuuden lisäksi myös personointi, näet viestin "Sinulle suositellut".

Personoinnin laittaminen pois päältä

Jos laitat personoinnin pois päältä, sitä ei enää käytetä sinulle hyödyllisten tulosten tai personoinnista riippuvaisten ominaisuuksien näyttämiseen. Lisäksi asetuksen muutos vaikuttaa näin:

• Se estää sinua löytämästä aiempia hakuja automaattisessa täydennyksessä.
  • Se ei keskeytä tai poista Google-tilillesi tallennettua toimintaa. Voit keskeyttää tallennetun toiminnan tai poistaa sitä data- ja yksityisyysasetusten kautta.
  • Se ei poista sovellus- tai sivustoasetuksia tai estä niiden toimintaa. Esimerkiksi kieliasetukset tai hakuasetukset (kuten sivukohtainen tulosten määrä) ovat tällaisia, eivätkä muutokset vaikuta niihin.
  • Se ei poista tallentamiasi materiaaleja tai niiden käyttöä. Päivitykset eivät vaikuta esimerkiksi kokoelmaasi tallennettuihin kohteisiin, seuraamiisi osakkeisiin tai koti- ja työosoitteisiin.

Jos haluat laittaa personoinnin pois päältä ollessasi kirjautuneena, laita Näytä omia hakutuloksia pois päältä. Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä, laitat myös personoinnin pois päältä. Jos haluat poistaa personoinnin käytöstä ollessasi uloskirjautuneena Google-tililtäsi, laita Haun muokkaus pois päältä.