De URL van een pagina of afbeelding vinden

U wilt mogelijk het webadres of de URL van een afbeelding of pagina weten als u deze in een formulier wilt plakken of met iemand wilt delen.

Een URL van een webpagina opvragen

Computer

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Klik op het zoekresultaat met de benodigde URL. Hiermee gaat u naar de site.
  3. Klik één keer in de adresbalk van de browser boven aan de pagina om de hele URL te selecteren.
  4. Kopieer de URL door erop te klikken met de rechtermuisknop > Kopiëren.
  5. Plak de URL door te klikken met de rechtermuisknop > Plakken.

Mobiele browser

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Tik op het zoekresultaat om naar de site te gaan.
  3. Blijf boven aan de pagina de adresbalk aanraken.
  4. Volg de instructies voor uw browser:
    • Chrome voor Android: tik op 'Knippen'.
    • Chrome voor iOS: tik op 'Selecteren' > 'Kopiëren'.
    • Safari: tik op 'Selecteren'.
Een URL van een afbeelding opvragen

Computer

1. Zoek op images.google.nl naar de gewenste afbeelding.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  3. Afhankelijk van het systeem dat u gebruikt, selecteert u de URL van de afbeelding door op een van de volgende opties te klikken:
    • Chrome: 'Afbeeldings-URL kopiëren'
    • Safari: 'Kopieer koppeling van afbeelding'
    • Internet Explorer: 'Eigenschappen' > kopieer het weergegeven URL-adres
    • Firefox: 'Afbeeldingslocatie kopiëren'

Mobiele browser

1. Zoek op images.google.nl naar de gewenste afbeelding.
  2. Blijf de afbeelding aanraken.
  3. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, selecteert u de URL van de afbeelding door op een van de onderstaande links te tikken:
    • Chrome: 'Linkadres kopiëren'
    • Safari: 'Kopieer'
Een URL van een zoekresultaat opvragen

Computer

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Selecteer de volledige URL in de adresbalk boven aan de pagina van uw browser. (Als u naar de URL van een afbeeldingsresultaat zoekt, moet u op de afbeelding klikken om een grotere versie te openen voordat u de URL kunt selecteren.)
  3. Kopieer de URL door erop te klikken met de rechtermuisknop > Kopiëren.

Mobiel

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Blijf boven aan de pagina de adresbalk aanraken. (Als u naar de URL van een afbeeldingsresultaat zoekt, moet u op de afbeelding klikken om een grotere versie te openen voordat u de URL kunt selecteren.)
    • Chrome: tik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Menu > Delen > Kopiëren.
    • Safari: tik onder aan de pagina op de knop 'Deel'  > Kopieer.
    • Google-app: u kunt een URL van een zoekresultaat niet kopiëren uit de Google-app in Android of iOS. Voer dezelfde zoekopdracht uit in een mobiele browser.