De URL van een pagina of afbeelding vinden

Als u een pagina of afbeelding wilt delen of deze wilt kopiëren en plakken, heeft u het webadres of de URL nodig.

Een URL van een pagina opvragen

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Klik op het zoekresultaat met de benodigde URL. Hiermee gaat u naar de site.
  3. Klik één keer in de adresbalk van de browser bovenaan de pagina om de hele URL te selecteren.
  4. Kopieer de URL door er met de rechtermuisknop op te klikken en dan selecteer Kopiëren.
  5. Plak de URL door er met de rechtermuisknop op te klikken en dan selecteer Plakken.

Een URL van een afbeelding opvragen

1. Zoek op images.google.nl naar de gewenste afbeelding.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
  3. Afhankelijk van het systeem dat u gebruikt, selecteert u de URL van de afbeelding door op een van de volgende opties te klikken:
    • Chrome: 'Adres van afbeelding kopiëren'
    • Safari: 'Kopieer koppeling van afbeelding'
    • Internet Explorer: 'Eigenschappen' en dan kopieer het getoonde URL-adres
    • Firefox: 'Afbeeldingslocatie kopiëren'

Een URL van een zoekresultaat opvragen

1. Voer een Google-zoekopdracht uit voor de pagina die u wilt vinden.
  2. Selecteer de volledige URL in de adresbalk bovenaan de pagina van uw browser. (Als u naar de URL van een afbeeldingsresultaat zoekt, moet u op de afbeelding klikken om een grotere versie te openen voordat u de URL kunt selecteren.)
  3. Kopieer de URL door er met de rechtermuisknop op te klikken en dan klik op Kopiëren.