De URL van een pagina of afbeelding vinden

Als u een pagina of afbeelding wilt delen of deze wilt kopiëren en plakken, heeft u het webadres of de URL nodig.

Een URL van een afbeelding opvragen

1. Ga op je computer naar images.google.com.
  2. Zoek naar de afbeelding.
  3. Klik in de afbeeldingsresultaten op de afbeelding.
  4. Klik in het rechterdeelvenster op Delen Delen.
  5. Klik bij 'Klik om link te kopiëren' op de URL.

Tip: De afbeeldings-URL begint met https://images.app.goo.gl/ of https://www.google.com/imgres?imgurl.

Een gekopieerde URL toevoegen

Als je via een van de bovenstaande methoden een URL kopieert, wordt deze opgeslagen op het klembord van je apparaat.

Als je de URL wilt toevoegen of plakken, klik je met de rechtermuisknop op het tekstveld of tekstveld en dan Plakken.

Een URL van een zoekresultaat opvragen

Voor een webpagina
  1. Ga op je computer naar google.com.
  2. Zoek naar de pagina.
  3. Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde URL en dan Kopiëren.
Voor een afbeelding
  1. Ga op je computer naar images.google.com.
  2. Zoek naar de afbeelding.
  3. Klik in de afbeeldingsresultaten op de afbeelding.
  4. Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde URL en dan Kopiëren.

Een URL van een pagina opvragen

1. Ga op je computer naar google.com.
  2. Zoek naar de pagina.
  3. Klik in de zoekresultaten op de titel van de pagina.
  4. Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde URL en dan Kopiëren.