Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sijoitussalkkujen luominen ja hallinta Google Financella

Seuraa ja ymmärrä sijoitustesi kehitystä Google Financen Sijoitussalkuilla. Näet sijoitustesi kokonaisarvon, voit verrata salkkusi kehitystä pörsseihin ja indekseihin ja näet sijoituksiasi koskevaa analytiikkaa ja uutissisältöä.

Sijoitussalkun luominen

Omien sijoitussalkkujen avulla voit hallita sijoituksiasi ja seurata niiden arvoa ajan mittaan.

Sijoitussalkun luominen
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse oikealta Uusi sijoitussalkku.
  3. Nimeä salkku.
  4. Valitse Valmis.
  5. Lisää sijoituksia valitsemalla Lisää sijoituksia.
Oman seurantalistan muuttaminen sijoitussalkuksi
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse seurantalista Google Financen etusivulta.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää .
  4. Valitse Näytä sijoitussalkkuna.
Sijoitussalkun nimeäminen uudelleen tai poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse Sijoitussalkkusi‐kohdasta salkku, jonka haluat nimetä uudelleen tai poistaa.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Nimeä uudelleen tai Poista.

Luo simuloitu sijoitussalkku

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse oikealta Sijoitussalkkusi-kohdasta Uusi sijoitussalkku ja sitten Uusi sijoitussalkku.
  3. Nimeä salkku.
  4. Ota simuloitu sijoitussalkku käyttöön.
  5. Klikkaa Tallenna.
  6. Jos kaksivaiheinen vahvistus on jompikumpi:
    • Tehty24 tunnin kuluessa: Valitse ja hae lisättävä indeksi klikkaamalla Lisää sijoituksia.
    • Tekemättä 24 tunnin kuluttua: Sinua pyydetään tekemään todennus uudelleen.
  7. Klikkaa Valmis.

Vinkki: Simuloitu sijoitussalkku on tarkoitettu simulaatioita varten, joten sijoitustasi ei lasketa mukaan.

Sijoitussalkun asetusten muuttaminen

Voit muuttaa osakekurssien seurantaa ja sijoitussalkkusi valuuttaa asetuksista.

Käytä kaksivaiheista vahvistusta sijoitussalkussa

Tärkeää: Google edellyttää kaksivaiheista vahvistusta kaikilta käyttäjiltä, jotka käyttävät tiettyjä tietoja osoitteessa google.com/finance.

Kaksivaiheinen vahvistus parantaa tilisi suojausta. Sen avulla kukaan ei pääse luvatta tilillesi ja henkilökohtaisiin tietoihisi.

Lue lisää kaksivaiheisesta vahvistuksesta.

Sijoitussalkun merkitseminen simuloiduksi sijoitussalkuksi

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Jos kaksivaiheinen vahvistus on jompikumpi:
    • Tehty 24 tunnin kuluessa: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Merkitse simulaatioksi.
    • Tekemättä 24 tunnin kuluttua: Valitse Merkitse simuloiduksi sijoitussalkuksi, sinua pyydetään tekemään kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Klikkaa Vahvista.

Vinkki: Simuloitu sijoitussalkku on tarkoitettu simulaatioita varten, joten sijoitustasi ei lasketa mukaan.

Simuloidun sijoitussalkun merkinnän poistaminen sijoitussalkusta

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Salkun kohokohdat ‐kohdan yläpuolelta Lisää Lisää ja sitten Poista simulaatiomerkintä.
  4. Klikkaa Vahvista.

Sijoitussalkun katselu seurantalistana

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Valitse oikean yläkulman Salkun kohokohdat ‑kohdan yläpuolelta Lisää Lisää ja sitten Näytä seurantalistana.

Vinkki: Salkun arvoa ei poisteta, kun katsot sitä seurantalistana. Voit milloin tahansa katsella sitä sijoitussalkkuna, jolloin näet sijoitustesi arvon.

Sijoitussalkun valuutan muuttaminen

Tärkeää: Voit muuttaa sijoitussalkkusi käyttämää valuuttaa. Jos esimerkiksi muutat salkun valuutan Yhdysvaltain dollareista euroiksi, salkkusi ja omistustesi arvo muunnetaan automaattisesti euroiksi.

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Salkun kohokohdat ‑kohdan yläpuolelta Lisää Lisää ja sitten Päivitä valuutta.
  4. Valitse valuutta, jossa haluat nähdä sijoitussalkun arvon.

Sijoitussalkun sisällön hallinta

Osakkeiden, sijoitusrahastojen tai kryptovaluuttojen lisääminen sijoitussalkkuun
  1. Valitse Lisää sijoituksia.
  2. Lisää osakkeen, sijoitusrahaston tai kryptovaluutan nimi ja valitse haluamasi vaihtoehto, kun sitä ehdotetaan kirjoittaessasi.
  3. Lisää seuraavat:
    • Osakkeiden määrä
    • Osakkeiden ostopäivä
    • Sijoituksen ostohinta osakkeiden ostohetkellä
  4. Jos ostit saman yrityksen osakkeita eri päivinä, valitse Lisää ostoja: [X]. Lisää tiedot.
  5. Kun olet lisännyt kaikki osakkeet, valitse Tallenna tai lisää sijoituksia salkkuun valitsemalla Tallenna ja lisää toinen.
Indeksin lisääminen
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Valitse Sijoitus. Jos sinulla ei ole sijoituksia, valitse Lisää sijoitus.
  4. Hae ja valitse lisättävä indeksi.
  5. Valitse Valmis.
Vinkki: Indeksi ei vaikuta sijoitussalkun tuottoon.
Sijoituksen poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Osoita hiirellä poistettavaa sijoitusriviä.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista.
  5. Vahvista valitsemalla Poista.

Sijoitussalkun kehityksen ymmärtäminen

Sijoitussalkun saldon kehityksen tarkastelu

Sijoitussalkun arvo lasketaan reaaliaikaisesti. Salkun arvon alla olevasta kaaviosta näet salkun saldon kehityksen ajan mittaan.

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Sijoitussalkkusi arvo näkyy salkun nimen alapuolella. Sen alla olevasta kaaviosta näet sijoitussalkun saldon kehityksen.
  4. Valitse 1 kk, 6 kk, YTD tai jokin muu vaihtoehto, niin näet sijoitussalkkusi saldon eri ajanjaksoilla.
Sijoitussalkkuun liittyvien uutisten selaaminen
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Vieritä kohtaan Sijoitussalkkusi uutisissa.
Sijoitussalkun tulojen tarkastelu
Tuotto lasketaan edelliseltä pörssipäivältä ("1 päivä") ja alusta alkaen ("Kokonaistuotto"). Kokonaistuotto lasketaan nykyisen arvon ja ilmoitetun hankintahinnan erotuksena (summa, jonka kerrot ostohinnaksi lisätessäsi sijoituksia).
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Löydät yhden päivän tuoton ja kokonaistuoton oikean yläkulman Salkun kohokohdat ‑kohdasta.
Sijoitussalkun kohokohtien tarkastelu
  1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Oikean yläkulman Salkun kohokohdat ‑kohdasta näet salkkusi jakautumisen eri mittareiden mukaan.
Sijoitussalkun vertaaminen muihin varoihin

Sijoitussalkkujen vertailuissa käytetään aikapainotettua tuottoastetta. Tämä mukautuu tulevaan ja menevään kassavirtaan, jotta saat kuvaavamman vertailuarvon.

1. Siirry osoitteeseen google.com/finance.
  2. Valitse sijoitussalkku oikealta kohdasta Sijoitussalkkusi.
  3. Valitse kaavion alapuolelta ehdotettu vertailu tai hae tiettyä kohdetta valitsemalla Vertaa kohteeseen.