Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Crear i gestionar carteres amb Google Finance

Feu un seguiment del rendiment de les vostres inversions amb Carteres a Google Finance per entendre'l. Vegeu el valor global de la inversió, compareu el vostre rendiment amb altres accions i índexs i consulteu analítiques i notícies relacionades amb les vostres inversions.

Crear una cartera

Les carteres personalitzades us permeten gestionar les vostres inversions personals i fer un seguiment del seu valor al llarg del temps.

Crear una cartera
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, feu clic a Cartera nova.
  3. Introduïu un nom per a la cartera.
  4. Feu clic a Fet.
  5. Per afegir inversions, feu clic a Afegeix inversions.
Convertir una llista de seguiment personalitzada actual en una cartera
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. Seleccioneu una llista de seguiment a la pàgina d'inici de Google Finance.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més .
  4. Trieu Mostra com a cartera.
Canviar el nom d'una cartera o suprimir-la
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A "Les teves carteres", seleccioneu la cartera a què vulgueu canviar el nom o que vulgueu suprimir.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més Més.
  4. Trieu Canvia el nom o Suprimeix.

Crear una cartera de simulació

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", feu clic a Cartera nova i, a continuació, Cartera nova.
  3. Introduïu un nom per a la cartera.
  4. Activeu la cartera de simulació.
  5. Feu clic a Desa.
  6. Si la verificació en dos passos:
    • Es completa en un termini de 24 hores: per seleccionar i cercar l'índex que voleu afegir, feu clic a Afegeix inversions.
    • No es completa en un termini de 24 hores: se us demanarà que us torneu a autenticar.
  7. Feu clic a Fet.

Consell: les carteres de simulació estan pensades per fer simulacions, de manera que la vostra inversió no s'hi inclou.

Gestionar la configuració de la cartera

Podeu actualitzar la configuració per poder supervisar els preus de les vostres accions o actualitzar la moneda de la vostra cartera més fàcilment.

Accedir a la cartera amb la verificació en dos passos

Important: Google requereix la verificació en dos passos, que també es coneix com a autenticació de dos factors, per a qualsevol persona que accedeixi a determinada informació a google.com/finance.

Amb la verificació en dos passos, podeu afegir una capa de seguretat addicional que us ajuda a evitar que les persones no autoritzades puguin accedir al vostre compte i a la vostra informació personal.

Obteniu més informació sobre la verificació en dos passos.

Marcar una cartera com a cartera de simulació

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. Si la verificació en dos passos:
    • Es completa en un termini de 24 hores: a la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Marca com a simulació.
    • No es completa en un termini de 24 hores: feu clic a Marca com a cartera de simulació. Se us demanarà que completeu la verificació en dos passos.
  4. Feu clic a Confirma.

Consell: les carteres de simulació estan pensades per fer simulacions, de manera que la vostra inversió no s'hi inclou.

Desmarcar una cartera com a cartera de simulació

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A la part superior dreta, a sobre de "Destacat de la cartera", feu clic a Més Més i, a continuació, Desmarca com a simulació.
  4. Feu clic a Confirma.

Veure la cartera com a llista de seguiment

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A la part superior dreta, a sobre de "Destacat de la cartera", feu clic a Més Més i, a continuació, Mostra com a llista de seguiment.

Consell: el valor de cartera no se suprimeix quan la visualitzeu com a llista de seguiment. Podeu tornar-la a visualitzar com a cartera per veure el valor de la inversió en qualsevol moment.

Canviar la moneda de la cartera

Important: podeu canviar la moneda que utilitza la vostra cartera. Per exemple, si canvieu la cartera de dòlars a euros, el valor de la cartera i dels vostres hòldings es convertirà automàticament en euros.

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A la part superior dreta, a sobre de "Destacat de la cartera", feu clic a Més Més i, a continuació, Actualitza la moneda.
  4. Seleccioneu la moneda en què vulgueu veure el valor de cartera.

Gestionar els fons de la cartera

Afegir participacions d'una acció, un fons d'inversió o una criptomoneda a la cartera
  1. Feu clic a Afegeix inversions.
  2. Introduïu l'acció, el fons d'inversió o la criptomoneda que vulgueu afegir i seleccioneu l'opció correcta quan es mostri a mesura que escriviu.
  3. Introduïu les dades següents:
    • Nombre de participacions.
    • Data d'adquisició de les participacions.
    • Preu de compra de la inversió en el moment en què vau comprar les participacions.
  4. Si heu comprat participacions de l'acció en dates diferents, feu clic a Més compres de: [X]. Introduïu la informació.
  5. Quan hàgiu introduït totes les participacions, feu clic a Desa o seleccioneu Desa i afegeix-ne una altra per afegir més inversions a la cartera.
Afegir un índex
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. Feu clic a Inversió. Si no teniu cap inversió, feu clic a Afegeix inversions.
  4. Cerqueu i seleccioneu l'índex que vulgueu afegir.
  5. Feu clic a Fet.
Consell: l'índex no fa augmentar els guanys de la cartera.
Retirar una inversió
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. Col·loqueu el cursor a sobre la línia de la inversió que vulgueu suprimir.
  4. Feu clic a Més Més i, a continuació, Suprimeix.
  5. Confirmeu la supressió.

Entendre el rendiment de les carteres

Consultar l'evolució del saldo de la cartera

El valor de la cartera es calcula en temps real. El gràfic de sota el valor de la cartera en mostra els canvis de saldo al llarg del temps.

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A sota del nom de la cartera, se'n mostra el valor. El gràfic de sota mostra el saldo de la cartera al llarg del temps.
  4. Seleccioneu 1 M, 6 M, YTD o altres opcions per veure el saldo de la cartera durant períodes de temps diferents.
Navegar per les notícies relacionades amb una cartera
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. Desplaceu-vos fins a "La teva cartera a les notícies".
Veure els guanys de la cartera
Els guanys es calculen durant la sessió de borsa anterior ("1 dia") i des del començament ("Total"). Els guanys totals es calculen com la diferència entre el valor actual i la base de cost registrada (l'import que introduïu a "preu de compra" en afegir inversions).
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A la part superior dreta, a sobre de "Destacat de la cartera", podeu trobar els vostres guanys corresponents a "1 dia" i "Totals".
Consultar la informació destacada de la cartera
  1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A la part superior dreta, a "Destacat de la cartera", podeu trobar-hi l'assignació de la vostra cartera en diverses mètriques.
Comparar la cartera amb altres actius

Les comparacions de carteres utilitzen un percentatge de rendibilitat ponderat en el temps, que s'ajusta a les entrades i sortides de diners per oferir-vos unes comparatives més representatives.

1. Aneu a google.com/finance.
  2. A la dreta, a "Les teves carteres", seleccioneu una cartera.
  3. A sota del gràfic, seleccioneu una comparació suggerida o feu clic a Compara amb per cercar un actiu concret.