Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Webresultaten verwijderen uit Google Zoeken

Google vermeldt verschillende soorten content als resultaat bij zoekopdrachten, waaronder webresultaten die links vormen naar content van het open web. In dit artikel staat hoe je webresultaten kunt verwijderen als je de website beheert waarop de content wordt gehost of als de content op internet over jou gaat.

Voor creators en site-eigenaren

Als je Google-zoekresultaten op je site snel en tijdelijk wilt blokkeren, kun je de verwijderingstool gebruiken. Meer informatie over het gebruik van de verwijderingstool voor Search Console

Als je informatie definitief van je eigen site en uit de Google-zoekresultaten wilt verwijderen, volg je de stappen om informatie op je website van Google te verwijderen.

Als je onlangs een pagina op je site hebt geüpdatet, kun je Google vragen je pagina opnieuw te indexeren om de nieuwste informatie te tonen. Meer informatie over hoe je Google kunt vragen je URL's opnieuw te crawlen

Ga naar de veelgestelde vragen over verwijdering van informatie uit Google-zoekresultaten voor meer uitleg over hoe je informatie die op je site wordt gehost, verwijdert uit de zoekresultaten van Google.

Voor anderen

Als content over jou niet meer op de website staat die in de Google-zoekresultaten wordt vermeld, kun je de tool voor vernieuwing van verouderde content gebruiken om ons op de hoogte te stellen. We updaten de content dan in de Google-zoekresultaten. Meer informatie over hoe je verouderde content vernieuwt

Als content over jou nog steeds op de website staat die in de Google-zoekresultaten wordt vermeld, kunnen we die in specifieke omstandigheden misschien nog steeds uit de zoekresultaten van Google verwijderen. Meer informatie over de content die Google uit zoekresultaten verwijdert

Verzoek om content om juridische redenen te verwijderen

Als je denkt dat er een juridische reden is om content uit de zoekresultaten van Google te verwijderen, kun je content om juridische redenen melden.