Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Meer informatie over woordenboekvakken op Google

Als je zoekt op Google, zie je mogelijk woordenboekvakken als onze systemen vaststellen dat dit nuttig en relevant kan zijn. In de woordenboekvakken staan definities uit deskundige bronnen van derden. Ze kunnen ook gerelateerde afbeeldingen, uitspraak, vertalingen en andere informatie bevatten.

Tip: Je krijgt waarschijnlijk een woordenboekresultaat als je een zoekopdracht begint met 'Definieer' of 'Wat is de betekenis van'.

Waar informatie in woordenboekvakken vandaan komt

Belangrijk: Woordenboekvakken bevatten altijd definities, maar bevatten wellicht niet alle andere opties.

Definities

Google maakt, schrijft en doet geen aanpassingen in definities. Woordenboekresultaten zijn geen uiting van de mening van Google.

Wij licentiëren definities (waaronder voorbeelden, soortgelijke en tegenovergestelde woorden en oorsprong) van externe deskundigen die woordenboeken samenstellen.

Tip: Bovenaan een woordenboekvak vind je meestal de aanbieder van de definitie.

Hoe Google omgaat met aanstootgevende definities
Voor de volledigheid van de resultaten nemen we ook definities van aanstootgevende termen op. Onze partners labelen deze termen als vulgair, denigrerend of anderszins aanstootgevend om ze de juiste context te geven. We geven een aanstootgevende definitie standaard alleen weer als dit de belangrijkste betekenis van de term is.
Wanneer Google een definitie verwijdert

Als een definitie zorgwekkend is, kunnen partners plannen maken om deze te updaten en ons hiervan op de hoogte stellen. In dat geval kunnen we de definitie tijdelijk verwijderen tot de aangepaste definitie van de partner klaar is.

Als een partner een update post, kan het even duren voordat onze systemen deze update weergeven.

Andere content in woordenboekvakken

Afbeeldingen
Sommige woordenboekvakken bevatten afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn niet afkomstig van de partners die de definities aanleveren. We licentiëren afbeeldingen van andere bronnen en onze systemen kiezen automatisch welke afbeeldingen worden weergegeven.
Uitspraak

Sommige woordenboekvakken hebben een optie om de uitspraak te beluisteren. Deze uitspraken:

• worden automatisch gegenereerd door Google of zijn afkomstig van derden, en
  • kunnen per regio verschillen.
    • Een Engels woord kan bijvoorbeeld een Amerikaanse en een Britse uitspraak hebben.
Vertalingen
In sommige woordenboekvakken kun je de term vertalen naar een andere taal. Vertalingen zijn afkomstig van Google Translate.

Een probleem met een woordenboekvak melden

Als je een probleem tegenkomt met een deel van een woordenboekvak, zoals de definitie, de uitspraak of de afbeelding, kun je ons feedback sturen.

Feedback sturen:

1. Ga naar google.com en zoek naar de definitie van een woord.
  2. Selecteer rechtsonder in het woordenboekresultaat de optie Feedback.

Tip: Voor problemen met definities raden we je aan de feedback ook rechtstreeks naar de externe bron te sturen die de definitie heeft aangeleverd. Selecteer hiervoor Definities van [naam provider] bovenaan het woordenboekvak.

Hoe jouw feedback helpt

Als je een definitie meldt, gebeurt het volgende:

• Het probleem wordt mogelijk gedeeld met de externe partner die de definitie heeft aangeleverd.
  • Deel je individuele feedback niet.
  • Deel geen informatie waarmee je persoonlijk kan worden geïdentificeerd.

Met feedback over andere functies (zoals afbeeldingen of uitspraak) help je ons te verbeteren wat we opnemen in de woordenboekvakken.