Je Google Podcasts-instellingen beheren

Op je mobiele apparaat kun je Google Podcasts-instellingen beheren, zoals:

• Nieuwe afleveringen automatisch downloaden of oude afleveringen verwijderen uit je abonnementen.
  • Meldingen voor abonnementen ontvangen of stopzetten.
  • Gepersonaliseerde aanbevelingen voor podcasts ontvangen of stopzetten.
  • Een aflevering automatisch afspelen nadat je huidige aflevering is afgelopen.
  • Een licht of donker thema kiezen.

Afleveringen van je abonnementen automatisch downloaden

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Tik onder 'Downloads' op Automatisch downloaden.
  5. Schakel Nieuwe afleveringen automatisch downloaden in.
  6. Selecteer onder 'Je abonnementen' de podcasts die je automatisch wilt downloaden.

Wijzigen wanneer downloads worden verwijderd

Standaard verwijdert Google Podcasts gedownloade afleveringen:

• 24 uur nadat je ze hebt beluisterd.
  • 30 dagen nadat je ze hebt gedownload.

Deze instellingen wijzigen:

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Tik op Voltooide afleveringen verwijderen en kies een periode.
  5. Tik op Onvoltooide afleveringen verwijderen en kies een periode.

Meldingen voor je abonnementen beheren

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Tik onder Meldingen op Nieuwe afleveringen van je abonnementen.
  5. Schakel naast elk abonnement meldingen in of uit.

Gepersonaliseerde aanbevelingen in- of uitschakelen

Als je bent ingelogd op je Google-account, kan Google podcasts aanbevelen op basis van:

• Je Google Podcasts-geschiedenis.
  • Je activiteit in Google-producten (als je Web- en app-activiteit hebt ingeschakeld).
Meer informatie over hoe je de activiteit in je account beheert

Gepersonaliseerde aanbevelingen in- of uitschakelen:

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Ga naar Verkennen en schakel Gepersonaliseerde aanbevelingen weergeven in of uit.

Afleveringen doorlopend afspelen met 'Autoplay'

Belangrijk: Google Podcasts speelt een aflevering slechts één keer af en voegt een aflevering niet toe als je deze al hebt afgespeeld.

Met Autoplay ingeschakeld:

• Als een aflevering is afgelopen, speelt Google Podcasts de volgende aflevering af vanaf dezelfde podcastlocatie. Bijvoorbeeld de pagina van een serie, je downloads of je lopende afleveringen.
  • Als je alle afleveringen van die locatie hebt afgespeeld, wordt je wachtrij afgespeeld.

Autoplay inschakelen:

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Schakel Autoplay in onder Afspelen.

De lichte of donkere modus gebruiken

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  4. Tik onder Vormgeving op Thema en kies een thema.