Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Administrer tillatelsene til Google-appen

Med Google-appen på Android-enheten din er det lettere å administrere appene og tjenestene dine fra Google, for eksempel Søk, Lens eller Google-assistenten.

De fleste funksjonene på telefonen din trenger tillatelse til å bruke enkelte av dataene du har på telefonen. Du må for eksempel gi Google tilgang til kalenderen din for å se de kommende aktivitetene dine i Google-appen.

Bruk denne informasjonen for å finne ut hvilke tillatelser du vil gi til Google-appen:

Kalender

Dette skjer når du gir Google Kalender tillatelse til å bruke

• Google-assistenten: Du kan be assistenten om å opprette kalenderaktiviteter.
  • Google-appen: Google viser deg kalenderoppdateringer, for eksempel kommende aktiviteter i Google-appen. Du kan også få varsler når det er på tide å dra for å rekke en aktivitet.
  • Lens: Når du bruker Lens til å lagre aktiviteter, kan Google føre opp detaljene i kalenderen din.
  • enheten din: Hvis du bruker «Kort fortalt»-modulen, viser Google de kommende aktivitetene dine på startskjermen på telefonen.
Kamera
Når du gir Lens tillatelse til å bruke kameraet ditt, kan du utforske verden rundt deg på en helt ny måte. Du kan bruke Lens til å oversette tekst, søke etter gjenstander og finne ut mer om steder. Når du deler kameratillatelse via Lens-appen, deles tillatelsen automatisk med Google Søk-appen. Få informasjon om bilder og omgivelser.
Filer

Når du bruker Lens på enheten din, blir du bedt om å gi tilgang til bilder og medier, slik at Lens kan søke i

• bilder
  • skjermdumper
  • andre bildefiler

Med Lens kan du søke i skjermdumper og bilder for å finne ut mer om det du ser. Når du deler «Fotogalleri»-tillatelsen via Lens-appen, deles tillatelsen automatisk med Google Søk-appen.

Kontakter

Dette skjer når du gir Kontakter tillatelse til å bruke

• Google-assistenten: Google-assistenten kan ringe eller sende meldinger til de lagrede kontaktene dine og forstå hvem du kontakter oftest.
  • Lens: Når du tar bilde av kontaktinformasjon, for eksempel et visittkort, kan Lens opprette en kontakt.
Posisjon

Important: It can sometimes take a long time for the Google app to get your current device location. To give you search results quickly, the Google app might use your device's location from the last time you used the Google app.

Telefonen din kan finne den nøyaktige posisjonen sin. Denne typen nøyaktig posisjonen brukes for å gi deg nyttigere informasjon fra Søk, Lens og assistenten uansett hvor du er. Enkelte søk er avhengige av å vite mer nøyaktig hvor du er, for eksempel [kafé], [busstopp] eller [minibank]. Du får vanligvis nyttigere resultater når du har slått på posisjonstillatelser.

Posisjonen kan også brukes til å hjelpe assistenten med å gi deg lokalt relevante varsler og oppdateringer uten at du må ha Google-appen åpen.

Mikrofon

Dette skjer når du gir mikrofonen tillatelse til å bruke følgende:

• Google-assistenten: Du kan blant annet stille Google-assistenten spørsmål, finne steder å spise og få veibeskrivelser. Hvis du slår på «Hey Google»-aktivering for enheten, blir mikrofonen brukt i bakgrunnen. Finn ut hvordan du bruker Assistent-handlinger.
  • Google-appen: Du kan bruke stemmen til å skrive inn tekst i mange Android-apper. Du må fortsatt gi mikrofontillatelse til apper enkeltvis.
Telefon
  • Generelt: Hvis du gir Google-appen tilgang til telefonen, kan assistenten ringe folk for deg. Du kan også ringe telefonnumre du tar bilde av med Lens.

• Samtalelogg: Vi bruker denne tillatelsen for å forstå hvem du kontakter oftest. Da er det lettere for oss å foreslå den mest relevante personen når du ber assistenten om å kontakte noen.

SMS

Dette skjer når du slår på SMS-tillatelsen med

• Google-assistenten: Google-assistenten kan sende meldinger for deg. Vi bruker også denne tillatelsen for å forstå hvem du kontakter oftest. Derfor sørger tillatelsen for at vi kan foreslå den mest relevante personen når du ber assistenten om å kontakte noen. Finn ut hvordan du ringer og sender meldinger med Google-assistenten.
  • Lens: Du kan sende meldinger til numre du tar bilde av med Lens.
Bluetooth
Google-assistenten: Med Bluetooth kan assistenten kommunisere med og hjelpe deg på andre enheter du eier, for eksempel Wear OS-klokker, hodetelefoner som har støtte for Google-assistenten, eller biler med Android Auto.