Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Administrer dine tilladelser for Google-appen

På din Android-telefon eller -tablet kan Google-appen hjælpe dig med at administrere dine Google-apps og -tjenester som f.eks. Søgning, Google Assistent og Lens.

De fleste af din telefons funktioner kræver tilladelse til brug af nogle af telefonens data. Hvis du f.eks. vil finde dine kommende begivenheder i Google-appen, skal du give Google adgang til din kalender.

Du kan bruge følgende oplysninger til at afgøre, hvilke Google-apptilladelser der er de rette for dig:

Kalender

Hvis du giver Google Kalender tilladelse til at bruge:

• Google Assistent: Du kan bede om at få oprettet kalenderbegivenheder.
  • Google-appen: Google viser dig kalenderopdateringer, f.eks. kommende begivenheder i Google-appen. Du kan også modtage en notifikation, når det er tid til at tage af sted til din begivenhed.
  • Lens: Hvis du bruger Lens til at gemme en begivenhed, kan Google gemme oplysningerne i din kalender.
  • Din enhed: Hvis du bruger widgetten "Overblik", viser Google kommende begivenheder på telefonens startskærm.
Kamera
Hvis du giver Lens tilladelse til at bruge dit kamera, kan du udforske verden omkring dig på en helt ny måde. Med Lens kan du oversætte tekst, søge efter objekter og få flere oplysninger om steder. Når du deler tilladelsen Kamera via Lens-appen, deles adgangstilladelsen automatisk med appen Google Søgning. Få oplysninger om dine billeder og omgivelser.
Filer

Når du bruger Lens på din enhed, bliver du bedt om at give adgang til dine billeder og medier, så du kan søge i dine:

• Billeder
  • Screenshots
  • Andre billedfiler

Med Lens kan du søge i dine screenshots, gemte billeder og fotos for at få flere oplysninger om det, du ser. Når du deler tilladelsen "Billedgalleri" via Lens-appen, deles adgangstilladelsen automatisk med appen Google Søgning.

Kontakter

Hvis du giver Kontakter tilladelse til at bruge:

• Google Assistent: Google Assistent kan ringe til og sende sms-beskeder til dine gemte kontakter og lære, hvem du oftest kontakter.
  • Lens: Hvis du tager et billede af andres oplysninger, f.eks. et visitkort, kan Lens oprette en kontakt.
Placering

Important: It can sometimes take a long time for the Google app to get your current device location. To give you search results quickly, the Google app might use your device's location from the last time you used the Google app.

Din telefon kan finde den præcise placering. Den præcise placering kan hjælpe Google Søgning, Assistent og Lens med at give dig nyttige oplysninger, uanset hvor du er. Nogle søgninger, der er i højere grad afhænger af den nøjagtige placering, f.eks. "kaffebar", "busstoppested" eller "pengeautomat", giver typisk mere relevante resultater, hvis adgangstilladelse til placering er aktiveret.

Din placering kan også bruges til at hjælpe Google Assistent med at give dig relevante notifikationer og opdateringer, selvom du ikke bruger Google-appen i øjeblikket.

Mikrofon

Hvis du giver Mikrofon tilladelse til at bruge:

• Google Assistent: Du kan stille Google Assistent spørgsmål, finde spisesteder, få rutevejledning og meget mere. Hvis du aktiverer "Hey Google" til at vække din enhed, anvendes mikrofonen i baggrunden. Se, hvordan du bruger Assistent-handlinger.
  • Google-appen: Du kan angive tekst i mange Android-apps med stemmen. Du skal også give tilladelse til brug af mikrofonen i hver app.
Telefon
  • Generelt: Hvis du giver Google-appen adgang til din telefon, kan du få Google Assistent til at foretage opkald for dig. Du kan også ringe til de telefonnumre, du registrerer med Lens.

• Opkaldsliste: Denne tilladelse hjælper os med at forstå, hvilke personer du oftest kontakter. Dermed sikrer vi, at du får foreslået den mest relevante person, når du beder Google Assistent om at kontakte en person.

Sms-beskeder

Hvis du giver adgang til sms-beskeder for:

• Google Assistent: Google Assistent kan sende beskeder for dig. Vi bruger også dette til at forstå, hvilke personer du oftest kontakter. Denne tilladelse sikrer, at vi foreslår den mest relevante person, når du beder Google Assistent om at kontakte en person. Se, hvordan du foretager opkald og sender sms-beskeder med Google Assistent.
  • Lens: Du kan sende beskeder til de numre, du registrerer med Lens.
Bluetooth
Google Assistent: Bluetooth giver Google Assistent mulighed for at kommunikere med dig og hjælpe dig på dine andre enheder, f.eks. et Wear OS-ur, høretelefoner, der understøtter Google Assistent, eller en bil med Android Auto.