Yhdistäminen

Search Console ‑omaisuuden yhdistäminen muuhun Googlen palveluun

Katso tai hallitse kaikkien omaisuuksiesi yhteyksiä Yhteydet-asetussivulla.

Avaa Yhteydet-asetussivu

Tietoa yhdistämisestä

Yhdistäminen tarkoittaa Search Console ‑omaisuuden liittämistä toisessa Googlen palvelussa sijaitsevaan muuhun kohteeseen tai omaisuuteen. Search Console ‐omaisuus voi esimerkiksi olla yhdistetty Google Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, jolloin molempien tuotteiden data voi näkyä yhdessä Search Console Insightsissa.

Yhdistämistä tiettyyn Search Console ‑omaisuuteen pyydetään toisen omaisuuden kautta. Search Console ‐omaisuuden omistaja voi hyväksyä tai hylätä pyynnön.

Yhdistämisen vaikutukset riippuvat Search Console ‐omaisuuteen yhdistettävästä asiasta. Esimerkiksi Google Analytics ‑yhteyden avulla Search Consolen kehitysdata jaetaan yhdistetylle Google Analytics ‑mittauskokonaisuudelle, kun taas Play Kaupan Android-sovelluksen yhteys mahdollistaa sovellusindeksoinnin (kun Google Haku näyttää täsmälinkkejä yhdistettyyn sovellukseen).

Lue yhdistämisestä tuotedokumentaatiosta, niin saat lisätietoa kaikista yhdistämisen eduista.

Tuotteet, jotka voidaan yhdistää Search Console ‑omaisuuteen

Seuraavat kohteet voidaan yhdistää Search Console ‑omaisuuteen:

• Google Analytics ‑mittauskokonaisuus
  • Chrome Web Storen tili
  • Play Kaupan Android-sovellus
  • Google Ads ‑tili
  • Google Assistantin Actions-konsoli-projekti

Voit tarkistaa muiden palveluiden yhdistämistä koskevista ohjeista, mitä vaikutuksia yhdistämisellä on.

Yhdistämisen työnkulku

Alla mainitun mukaisesti Google Analyticsia lukuun ottamatta kaikki yhdistämispyynnöt on suoritettava tuotteessa, joka pyytää yhdistämistä sivustoon. Näin se toimii:
  1. Toisessa Googlen palvelussa olevan omaisuuden omistaja pyytää yhdistämistä sivustoosi. Pyyntö tehdään kyseisen palvelun tuotekäyttöliittymässä.
  2. Search Console lähettää pyynnöstä ilmoituksen kyseisen Search Console ‑omaisuuden kaikille omistajille.
  3. Search Console ‑omaisuuden omistaja saa ilmoituksen ja joko hyväksyy tai hylkää pyynnön Search Consolen Yhteydet-asetussivulla. (Jos pyynnön lähettävä Google-tili on myös pyynnön hyväksyjä, pyyntö hyväksytään automaattisesti eikä ilmoitusta lähetetä.)

Yksittäiseen Search Console ‑omaisuuteen voidaan yhdistää useita muita kohteita (esimerkiksi sivusto example.com voidaan yhdistää sekä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen että Android-sovellukseen).

Yhteyksien katselu

Jos haluat katsella nykyisiä ja pyydettyjä yhteyksiä, avaa Yhteydet-asetussivu (Asetukset Asetukset > Yhteydet).

Search Consolessa ei näy hylättyjen tai poistettujen yhteyksien historiaa.

Yhdistämispyynnöt

Voit pyytää yhdistämistä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen tai toiseen palveluun.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuus voidaan yhdistää vain yhteen Search Console ‑omaisuuteen kerrallaan ja päinvastoin. Jos et enää näe aiemmin luotua Analytics-yhteyttä, se tarkoittaa, että sinä tai sivuston toinen omistaja on joko poistanut yhteyden tai korvannut sen uudella yhteydellä.

Google Analyticsiin yhdistämisen pyytäminen

Kun yhdistät Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden Search Console ‑omaisuuteen, voit nähdä Google Analytics ‑datan Search Console Insightsissa ja päinvastoin.

Jos Search Console ‐omaisuus on yhdistettynä sekä Google Analyticsin UA-mittauskokonaisuuteen että Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, Search Console Insights näyttää datan vain UA-mittauskokonaisuudesta. Jos sen sijaan haluat katsoa dataa Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudesta, poista UA-yhteys. Huomaa, että tämä poistaa Search Consolen raportit käytöstä Google Analyticsin UA-mittauskokonaisuudesta. Voit kumota muutoksen yhdistämällä UA-mittauskokonaisuuden uudelleen.

Jos haluat yhdistää omaisuuden, avaa Search Console ‑omaisuutesi yhteyssivu, valitse Yhdistä ja seuraa valintaikkunan ohjeita. Jos haluat nähdä Google Analytics ‐datan Search Console Insightsissa, valitse näkymä (Google Analytics UA) tai striimi (Google Analytics 4), joka vastaa parhaiten Search Console ‐omaisuuttasi ja joka sisältää sivustosi sivut, joita haluat seurata.

Voit valita näkymän yhdistämisen yhteydessä tai muuttaa sitä myöhemmin valitsemalla Lisätoiminnot Lisäasetusten kuvake > Valitse toinen näkymä. Valittu näkymä vaikuttaa vain Search Console Insightsissa näkyvään dataan. Se ei vaikuta Google Analyticsissa näkyvään dataan.

Jos haluat luoda yhteyden Search Consolen ja Google Analyticsin välille, sinun täytyy olla Search Console ‑omaisuuden omistaja ja sinulla täytyy olla Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muokkausoikeus.

Kaikkeen Search Consolesta yhdistettyyn Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen eksportoituun dataan sovelletaan Google Analyticsin käyttöehtoja. Samalla Google Analytics ‑mittauskokonaisuudesta yhdistettyyn Search Console ‑omaisuuteen eksportoituun dataan sovelletaan Search Consolen käyttöehtoja.

Kun Search Console ‑omaisuutta yhdistetään Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen, Search Consolen data tulee oletusarvoisesti käyttöön kaikissa raportointinäkymissä, jotka liittyvät kyseiseen omaisuuteen. Kyseisen sivuston Search Console ‑dataa voi siis katsella kuka tahansa, jolla on saman Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden tai jonkin sen näkymän pääsyoikeus. Jos Google Analytics ‑järjestelmänvalvoja esimerkiksi lisää käyttäjän mittauskokonaisuuteen tai näkymään, kyseinen käyttäjä voi nähdä Search Console ‑dataa hakuoptimointiraporteissa.

Google Analytics ‑tilin järjestelmänvalvojat voivat siirtää Analytics-mittauskokonaisuutensa yhdeltä Analytics-tililtä toiselle. Kaikki niihin liittyvät Search Console ‑sivustot säilyttävät yhteytensä osana siirtoa. Siirron jälkeen kaikki uuden Analytics-tilin käyttäjät voivat nähdä siihen liittyvän Search Console ‑sivuston dataa ilman ilmoitusta Search Consolessa. Lue lisää

Muiden palveluiden yhdistämispyynnöt

Muissa palveluissa kuin Google Analyticsissa yhdistämistä Search Console ‑omaisuuteen pyydetään tuotteen oman hallintakonsolin kautta.

Yhdistämispyynnön hyväksyminen tai hylkääminen

Jos saat yhdistämispyynnön, mieti, haluatko yhdistää kyseisen tilin sivustoosi. Selvitä, millaiset luvat toinen palvelu saa yhdistämisen seurauksena. Jos suostut yhdistämiseen, valitse Odottavat pyynnöt ‑taulukossa pyynnön kohdalla Hyväksy. Jos et suostu, valitse Hylkää. Jos hyväksyntäpyyntöä ei hyväksytä tai hylätä, se jää Odottavat pyynnöt ‑taulukkoon aktiiviseksi eikä vanhene automaattisesti.

Yhteyden poistaminen

Voit koska tahansa poistaa omaisuutesi yhteyden riippumatta sen tyypistä.
Yhteyden poistaminen Search Consolessa:
  1. Sinun on oltava Search Console ‑omaisuuden omistaja.
  2. Avaa Yhteydet-asetussivu Search Consolessa.
  3. Etsi taulukosta yhteys, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse lisäasetuskuvake Lisäasetusten kuvake ja klikkaa Poista yhteys.

Jos haluat poistaa Search Console ‑yhteyden toisesta palvelusta, käytä kyseisen palvelun hallintakonsolia samaan tapaan kuin yhteyttä pyytäessä.

Tietoja Yhteydet-asetussivusta

Yhteydet-asetussivulla näytetään kaikkien sivustojesi aktiiviset ja odottavat yhteydet. Aktiiviset yhteydet ovat sinun tai Search Console ‑omaisuuden toisen omistajan hyväksymiä. Odottavat yhdistämispyynnöt ovat pyyntöjä, joita Search Console ‑omaisuuden omistaja ei ole hyväksynyt eikä hylännyt. Kun yhteys poistetaan, sen historiatiedot katoavat.