Search Console in zoekresultaten

Als een Google-zoekopdracht resultaten bevat van een site waarvan je de eigenaar bent in Search Console, zie je mogelijk een kaart met een overzicht van de prestaties van je site op Google Zoeken. Je ziet deze kaart alleen als je de eigenaar van de site bent in Search Console en bent ingelogd met dat Google-account als je zoekt.

De kaart laat een overzicht zien van je recente klikken, vertoningen (weergaven) en de gemiddelde positie van deze site in de Google-zoekresultaten.

Deze kaart wordt alleen getoond aan gebruikers die eigenaarsrechten of volledige gebruikersrechten voor deze site hebben in Search Console. Niemand anders kan deze kaart zien op Google Zoeken.

Voorbeeld van Search Console in zoekresultaten

Als je meer wilt weten over hoe Google Zoeken werkt of hoe je de prestaties van je site kunt verbeteren, kun je aan de slag gaan met Search Console.

De overzichtskaart tonen of verbergen

Je kunt bepalen of deze kaart aan site-eigenaren wordt getoond op Google Zoeken.

Vanuit de kaart

Zo pas je de zichtbaarheidsinstellingen van de kaart aan vanuit de zoekresultaten:

1. Als je de kaart in de zoekresultaten ziet, klik je op het menu Instellingen Icoon Meer instellingen.
  2. Klik op Niet tonen voor deze site of Niet tonen voor mijn sites om aan te geven of je wilt dat Google de kaart niet meer laat zien voor deze site of voor al je sites.

Vanuit Search Console

Je kunt de zichtbaarheidsinstellingen van de kaart aanpassen in Search Console.

Zo toon of verberg je de overzichtskaart voor 1 property:

1. Open de instellingenpagina voor Search Console in Google Zoeken (of klik op Icoon Gebruikersinstellingen (Gebruikersinstellingen) > Search Console in zoekresultaten).
  2. Selecteer Tonen of Niet tonen in de status naast een property om de weergave van een kaart voor die specifieke property te bepalen. Als Deze functie aanzetten is uitgevinkt, moet je deze optie aanvinken om instellingen voor afzonderlijke sites te kunnen beheren.

Zo toon of verberg je de overzichtskaart voor al je property's tegelijk:

1. Open de instellingenpagina voor Search Console in Google Zoeken.
  2. Vink Deze functie aanzetten uit om de overzichtskaart uit te zetten voor alle sites die in de tabel worden vermeld.
  3. Als je later Deze functie aanzetten opnieuw selecteert, wordt de laatste instelling voor elke site hersteld in de tabel.