Search Console hakutuloksissa

Jos Google Haku sisältää tuloksia Search Consolessa omistamaltasi sivustolta, saatat nähdä kortin, joka sisältää yhteenvedon sivustosi suorituskyvystä Google Haussa. Kortti näkyy vain, jos olet sivuston omistaja Search Consolessa ja kirjautunut sisään kyseisellä Google-tilillä tehdessäsi hakua.

Kortissa näkyy yhteenveto viimeaikaisista klikkauksista, näyttökerroista (eli katselukerroista) ja keskimääräisestä sijainnista Googlen hakutuloksissa.

Tämä kortti näkyy vain käyttäjille, joilla on omistajan tai täysivaltaisen käyttäjän lupa sivustolle Search Consolessa. Kortti ei näy kenellekään muulle Google Haussa.

Esimerkki Search Consolesta hakutuloksissa

Jos haluat lisää tietoa siitä, miten Google Haku toimii tai miten voit parantaa sivuston suorituskykyä, lue Search Consolen käytön aloittaminen ‑artikkeli.

Yhteenvetokortin näkyvyys

Voit valita, näkyykö kortti sivuston omistajille Google Haussa.

Kortista

Näin voit muokata kortin näkyvyysasetuksia hakutuloksissa:

1. Kun kortti näkyy hakutuloksissa, klikkaa asetusvalikkoa Lisäasetusten kuvake.
  2. Valitse joko Älä näytä tälle sivustolle tai Älä näytä omille sivustoille. Näin ilmoitat, haluatko estää Googlea näyttämästä korttia vain tälle sivustolle vai kaikille sivustoille.

Search Consolessa

Voit muuttaa kortin näkyvyysasetuksia Search Consolessa.

Näin voit näyttää tai piilottaa yksittäisen omaisuuden yhteenvetokortin:

1. Avaa Search Consolen asetussivu Haussa (tai valitse Käyttäjäasetusten kuvake(Käyttäjäasetukset) > Search Console hakutuloksissa).
  2. Valitse omaisuuden vierestä Näytä tai Älä näytä sen mukaan, haluatko kortin näkyvän kyseiselle omaisuudelle. Jos Ota tämä ominaisuus käyttöön ei ole valittuna, sinun on valittava se, jotta voit muuttaa yksittäisten sivustojen asetuksia.

Näin voit näyttää tai piilottaa kaikkien omaisuuksien yhteenvetokortin kerralla:

1. Avaa Search Console hakutuloksissa -asetussivu.
  2. Poista valinta kohdasta Ota tämä ominaisuus käyttöön, niin kaikkien taulukossa lueteltujen sivustojen yhteenvetokortti poistetaan käytöstä.
  3. Jos valitset myöhemmin uudelleen kohdan Ota tämä ominaisuus käyttöön, kunkin sivuston viimeisin asetus palautetaan taulukkoon.