Hakuindeksoinnin estäminen noindex-kentällä

Voit estää sivun näkymisen Google-haussa lisäämällä noindex-sisällönkuvauskentän sivun HTML-koodiin tai vastaamalla HTTP-pyyntöön noindex-otsikolla. Kun Googlebot indeksoi sivun seuraavan kerran, Googlebot havaitsee kentän tai otsikon ja jättää sivun kokonaan pois Googlen hakutuloksista riippumatta siitä, sisältävätkö muut sivustot linkkejä siihen.

Tärkeää! noindex-sisällönkuvauskenttä toimii vain, jos robots.txt-tiedosto ei estä sisällönkuvauskentän sisältävää sivua. Jos robots.txt-tiedosto estää sivun, indeksointirobotti ei näe noindex-kenttää ja sivu voidaan yhä näyttää hakutuloksissa, jos esimerkiksi muut sivut linkittävät siihen.

Noindex-kenttä on kätevä, jos sinulla ei ole pääkäyttäjän oikeuksia palvelimelle. Sen avulla voit hallinnoida sivuston käyttöä sivukohtaisesti.

Noindexin käyttö

Voit lisätä noindexin sisällönkuvauskenttänä tai HTTP-vastauksen otsikkona. Vaikutus on sama, mutta toinen voi sopia sinulle paremmin palvelimen hallintaoikeuksiesi tai julkaisuprosessisi takia.

<meta>-kenttä

Jos haluat estää useimpia hakukoneiden indeksointirobotteja indeksoimasta tiettyä sivustosi sivua, lisää seuraava sisällönkuvauskenttä sivun <head>-osaan:

<meta name="robots" content="noindex">

Estä vain Googlen indeksointirobotteja indeksoimasta sivua seuraavasti:

<meta name="googlebot" content="noindex">

Huomaa, että muiden hakukoneiden indeksointirobotit voivat tulkita noindex-komentoa eri tavalla. Tämän vuoksi sivusi voi edelleen näkyä muiden hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää noindex-sisällönkuvauskentästä.

Auta meitä tunnistamaan sisällönkuvauskenttäsi

Meidän on indeksoitava sivusi, jotta huomaamme sisällönkuvauskenttäsi. Jos sivusi näkyy tuloksissa, se johtuu luultavasti siitä, että emme ole indeksoineet sivustoasi kentän lisäämisen jälkeen. Voit pyytää Googlea indeksoimaan sivusi uudelleen käyttämällä Hae kuten Google -työkalua. Toinen syy voi olla, että robots.txt-tiedostosi estää tämän URL-osoitteen Googlen indeksointiroboteilta, jolloin emme näe tunnistetta. Voit kumota sivun eston Googlelta muokkaamalla robots.txt-tiedostoa. Voit muokata ja testata robots.txt-tiedostoa robots.txt-tiedoston testaustyökalulla.

HTTP-vastauksen otsikko

Sisällönkuvauskentän sijaan voit myös palauttaa X-Robots-Tag: noindex ‑otsikon vastauksena sivupyyntöön. Tässä on esimerkki HTTP-vastauksesta, jonka X-Robots-Tag-otsikko kertoo indeksointiroboteille, ettei sivua tule indeksoida:

HTTP/1.1 200 OK Date: Tue, 25 May 2010 21:42:43 GMT (…) X-Robots-Tag: noindex (…)

Lue lisää vastauksen noindex-otsikosta.

SEURAAVAKSI: POISTA TIETOSI NÄKYVISTÄ GOOGLE+:SSA JA MUISSA GOOGLEN PALVELUISSA