Hakuindeksoinnin estäminen sisällönkuvauskenttien avulla

Voit estää sivun näkymisen Google-haussa lisäämällä noindex-sisällönkuvauskentän sivun HTML-koodiin. Kun Googlebot indeksoi sivun seuraavan kerran, Googlebot havaitsee noindex-sisällönkuvauskentän ja jättää sivun kokonaan pois Googlen hakutuloksista riippumatta siitä, sisältävätkö muut sivustot linkkejä siihen.

Noindex-metastandardi on hyödyllinen työkalu, jos sinulla ei ole pääkäyttäjän oikeuksia palvelimelle. Työkalun avulla voit hallinnoida sivuston käyttöä sivukohtaisesti.

Jos haluat estää useimpia hakukoneiden indeksointirobotteja indeksoimasta tiettyä sivua, lisää seuraava sisällönkuvauskenttä sivun <head>-osaan:

<meta name="robots" content="noindex">

Estä vain Googlen indeksointirobotteja indeksoimasta sivua seuraavasti:

<meta name="googlebot" content="noindex">

Ota huomioon, että joidenkin hakukoneiden indeksointirobotit voivat tulkita noindex-säännön eri tavalla. Tämän vuoksi on mahdollista, että sivusi voi edelleen näkyä muiden hakukoneiden tuloksissa.

Auta meitä tunnistamaan sisällönkuvauskenttäsi

Meidän on indeksoitava sivusi, jotta voimme nähdä sisällönkuvauskenttäsi, joten Googlebot ei välttämättä huomaa noindex-sisällönkuvauskenttääsi. Jos sivusi näkyy tuloksissa, se johtuu luultavasti siitä, että emme ole indeksoineet sivustoasi kentän lisäämisen jälkeen. Voit pyytää Googlea indeksoimaan sivusi uudelleen käyttämällä Hae kuten Google -työkalua. Toinen syy voi olla, että robots.txt-tiedostosi estää tämän URL-osoitteen Googlen indeksointiroboteilta, jolloin emme näe tunnistetta. Voit kumota sivun eston Googlelta muokkaamalla robots.txt-tiedostoa. Voit muokata ja testata robots.txt-tiedostoa robots.txt-tiedoston testaustyökalulla.

SEURAAVAKSI: POISTA TIETOJEN NÄYTTÄMINEN KÄYTÖSTÄ GOOGLE+:SSA JA MUISSA GOOGLEN PALVELUISSA