Migrering fra det gamle Search Console til det nye Search Console

Migreringsvejledning for eksisterende brugere

Vi er i gang med at udvikle en ny version af Search Console, som med tiden vil erstatte det gamle produkt. Hvis du har brugt det gamle Search Console, kan du se de vigtigste forskelle mellem det gamle og det nye Search Console i denne vejledning.

Generelle ændringer

Det nye Search Console har følgende forbedringer i forhold til den gamle version:

• 16 måneders søgetrafikdata mod 3 måneders data i det gamle produkt
  • Detaljerede oplysninger om en specifik side, bl.a. indeksdækning, kanonisk webadresse, mobilanvendelighed og meget mere
  • Sporingsflows, der hjælper dig med at overvåge, rette og anmode om en ny crawl af sider, der er berørt af crawlproblemer.
  • Nye og forbedrede rapporter og værktøjer, som beskrives nedenfor.
  • Fungerer på mobilenheder.

Sammenligning af værktøjer og rapporter

Vi har oprettet nye versioner af mange rapporter og værktøjer og vil fortsat migrere flere. Her er en sammenligning af værktøjerne og rapporterne i det gamle og det nye Search Console. Denne liste ændres, efterhånden som nye rapporter tilføjes.

Vi anbefaler på det kraftigste at bruge den nyere version af de enkelte rapporter, når de bliver tilgængelige. Gamle rapporter med en ny tilsvarende rapport fjernes snart.
Rapport i det gamle Search Console Erstatning i det nye Search Console Sammenligning
Søgeanalyse

Effektivitet

Den nye rapport omfatter 16 måneders data og er meget nemmere at bruge.
Rich Cards Rapporten Individuel forbedring De nye rapporter omfatter detaljerede fejlretningsoplysninger samt mulighed for at anmode om ny crawl af løste problemer med et enkelt klik.
Links til dit website
Interne links
Links Den nye rapport kombinerer rapporterne Links til din side og Interne links og har mere pålidelige optællinger af antallet af links.
Indekseringsstatus Status for indeksdækning Den nye rapport omfatter alle oplysningerne i den gamle rapport samt detaljerede oplysninger om crawlstatus fra Google-indekset.
Rapporten Sitemaps Sitemaps Lignende oplysninger, men bedre designet rapport. Den gamle rapport understøtter test af et sitemap uden at indsende det, mens den nye rapport kun tester ved indsendelse.
Accelerated Mobile Pages AMP-status Mange flere fejltyper rapporteres i den nye rapport, som desuden omfatter et rettelsesflow til anmodning om ny indeksering af rettede sider.
Manuelle handlinger Manuelle handlinger Den nye rapport viser din historik for manuelle handlinger, bl.a. anmodninger om gennemgang og resultater af gennemgange.
Googlebot-simulator Værktøj til undersøgelse af webadresser Værktøj til undersøgelse af webadresser viser oplysninger om indekserede og online versioner af en webadresse med mulighed for at anmode om crawl. De nye oplysninger omfatter webadressen for den kanoniske side, eventuelle blokeringer med noindex/nocrawl, og om webadressen findes i Google-indekset.
Mobilanvendelighed Mobilanvendelighed Lignende oplysninger, men i et mere brugbart format. Omfatter også et rettelsesflow til anmodning om ny indeksering af sider med løste problemer i forbindelse med mobilanvendelighed.
Rapporten Crawlfejl Rapporten Dækning af indeks og værktøjet til undersøgelse af webadresser

Crawlfejl vises på websiteniveau i den nye rapport Dækning af indeks og for individuelle webadresser i det nye værktøj til undersøgelse af webadresser. Disse rapporter hjælper dig med at prioritere problemets alvorlighed og gruppere sider efter lignende problem, så du kan finde almindelige underliggende årsager.

Den gamle rapport viste hver eneste af de fejl, der var opstået i løbet af de seneste tre måneder, bl.a. nogle forældede, forbigående eller relativt uvæsentlige fejl. De nye rapporter fokuserer på problemerne i den forrige måned, der er vigtige for Google: Du får kun vist en fejl, hvis den truer med at fjerne din side fra indekset eller forhindrer siden i at blive indekseret.

Vi prioriterer også vigtigheden af de problemer, der vises. 404-fejl anses f.eks. kun som fejl, hvis du specifikt har bedt os om at crawle en webadresse, f.eks. via et sitemap.

Disse nye adfærdsmønstre hjælper dig med at fokusere på de problemer, der påvirker dit website i Googles indeks, frem for bare at rapportere en lang liste over alle de fejl, som Googlebot nogensinde har fundet på dit website.

Følgende fejl har fået ny tilknytning eller vises ikke i den nye rapport Dækning af indeks:​

Webadressefejl – computer

Den gamle fejlkategori Erstatning
Serverfejl Alle serverfejl rapporteres i Dækning af indeks som Serverfejl (5xx).
Soft 404

Fejl rapporteres i Dækning af indeks som en af følgende, afhængigt af om du har indsendt den fejl, der skal crawles:

• Fejl: Den indsendte webadresse lader til at indeholde en blød 404-fejl
  • Ekskluderet: Blød 404-fejl
Adgang nægtet

Fejl rapporteres i Dækning af indeks som en af følgende, afhængigt af om du har indsendt den fejl, der skal crawles:

• Fejl: Den indsendte webadresse returnerer en uautoriseret anmodning (401-fejl)
  • Ekskluderet: Siden blev blokeret på grund af en uautoriseret anmodning (401-fejl)
Ikke fundet

Fejl rapporteres i Dækning af indeks som en af følgende, afhængigt af om du har indsendt den fejl, der skal crawles:

• Fejl: Den indsendte webadresse blev ikke fundet (404)
  • Ekskluderet: Ikke fundet (404)
Andet Fejl rapporteres som Afvigelse under crawl i rapporten Dækning af indeks.

Webadressefejl – smartphone

Webadressefejl rapporteres i øjeblikket ikke, men vi håber på at finde en løsning på dette.

Fejl på websites

Fejl på websites vises ikke i det nye Search Console.

Sikkerhedsproblemer Ny rapport om sikkerhedsproblemer Den nye rapport om sikkerhedsproblemer erstatter de fleste af funktionerne i den gamle rapport og viser en oversigt over problemerne på dit website.
Strukturerede data Test af udvidede resultater og rapporter om udvidede resultater Brug testen af udvidede resultater (eller værktøjet til undersøgelse af webadresser) til individuelle webadresser. Se de individuelle rapporter om udvidede resultater for dit website for at se rapportering for hele websitet. Det er endnu ikke alle typer udvidede resultater, der har en rapport, men vi arbejder på at udvide dækningen.
HTML-forbedringer Ingen Der er ingen tilsvarende rapport. Følg optimale løsninger for at forbedre dine titler og uddrag.
Blokerede ressourcer Værktøj til undersøgelse af webadresser Der er ingen tilgængelig oversigt over blokerede ressourcer på hele websitet, men du kan se en liste over blokerede ressourcer for individuelle webadresser via værktøjet til undersøgelse af webadresser.
Android-apps Ingen Efter marts 2019 understøttes Android-apps ikke længere i Search Console.
Ejendomssæt Ingen Efter marts 2019 understøttes ejendomssæt ikke længere i Search Console.

Undlad at sende de samme data to gange: Data og anmodninger deles mellem det gamle og det nye Search Console, så der er ingen grund til at indsende dem i begge tjenester. Hvis du f.eks. har indsendt en anmodning om en ny vurdering eller et sitemap i det gamle Search Console, behøver du ikke også indsende anmodningen eller sitemappet i det nye Search Console.

Nye måder at udføre handlinger fra det gamle Search Console på

Fremgangsmåderne for visse almindelige opgaver er ændret i det nye Search Console. Her er en oversigt over de mest almindelige:

Funktioner, der i øjeblikket ikke understøttes

Her er nogle funktioner, som endnu ikke understøttes i det nye Search Console. Hvis du vil bruge dem, skal du indtil videre bruge det gamle Search Console.

• Data for crawlstatistik (antal crawlede sider pr. dag, downloadede kB pr. dag, downloadtider for side)
  • Test af robots.txt
  • Administration af webadresseparametre i Google Søgning
  • Værktøj til datamarkering
  • Læsning og administration af dine meddelelser
  • Værktøj til adresseændring
  • Angivelse af foretrukket domæne
  • Tilknytning af din Search Console-ejendom med en Analytics-ejendom
  • Afvis links
  • Fjernelse af forældet indhold fra indekset