Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Værktøj til undersøgelse af webadresser

Om rapporten til undersøgelse af webadresser og test

Værktøjet til undersøgelse af webadresser giver oplysninger om Googles indekserede version af en bestemt side. Det giver dig desuden mulighed for at teste, om en webadresse kan indekseres. Oplysningerne omfatter oplysninger om strukturerede data, videoer, linkede AMP-sider samt indeksering/indekserbarhed.

Du kan få adgang til værktøjet til undersøgelse af webadresser på to måder:
  • Angiv den fuldt kvalificerede webadresse, der skal undersøges, i søgefeltet til undersøgelse øverst på en vilkårlig skærm i Search Console. Webadressen skal være i den ejendom, der i øjeblikket er åbnet.
  • Klik på linket Undersøg ud for en sides webadresse i de fleste rapporter. Nogle gange skal du holde markøren over webadressen for at se denne valgmulighed.

Åbn værktøjet til undersøgelse af webadresser.

Værktøj til undersøgelse af webadresser – Google Search Console-kurser

Almindelige opgaver

• Se status for en webadresse i Google-indekset: Hent oplysninger om Googles indekserede version af din side. Se, hvorfor Google kunne eller ikke kunne indeksere din side.
  • Undersøg en aktiv webadresse: Test, om en side på dit website kan indekseres.
  • Anmod om indeksering af en webadresse: Anmod om, at en webadresse crawles af Google.
  • Se en gengivet version af siden: Se et screenshot af, hvordan Googlebot ser siden.
  • Se indlæste ressourcer, JavaScript-output og andre oplysninger: Hvis du vil se en liste over ressourcer, sidekode og flere oplysninger, skal du klikke på Se crawlet side > Flere oplysninger (indekseret resultat) eller Se testet side > Flere oplysninger (livetest).
  • Fejlfinding af en manglende side: Der kan være mange grunde til, at en side ikke er blevet indekseret. En undersøgelse af webadresser kan hjælpe med at finde og løse nogle af problemerne.
  • Få flere oplysninger om din kanoniske side: Undersøg den indekserede version af siden, og se i feltet Indeksering af sider > Kanonisk webadresse, der er udvalgt af Google. Du kan kun se den kanoniske version i de indekserede data. Livetesten kan ikke forudsige, om den testede version vil blive anset som kanonisk.

Følgende bliver ikke testet

Testresultaterne tester ikke følgende ting, som er påkrævet for at blive vist på Google:

Se status for en webadresse i Google-indekset

Du kan anmode om detaljerede oplysninger fra Google-indekset om en webadresse i din ejendom, herunder indekserbarhed, eventuelle udvidede resultater eller videoer, der er fundet, og meget mere.

Sådan ser du oplysninger i Google-indekset om en webadresse:

1. Åbn værktøjet til undersøgelse af webadresser.
  2. Angiv den fulde webadresse, der skal undersøges. Bemærk!
    • Webadressen skal være i den aktuelle ejendom. Hvis du vil teste en webadresse i en ejendom, som du ikke ejer, skal du bruge den relevante test for ikke-ejere, f.eks. testen af udvidede resultater eller AMP-testen.
    • AMP-webadresser i forhold til ikke-AMP-webadresser: Du kan både undersøge AMP-webadresser og ikke-AMP-webadresser. Værktøjet giver oplysninger om den tilsvarende AMP- og ikke-AMP-version af siden.
    • Status som kanonisk/alternativ version: Hvis siden er en alternativ version eller en dublet, giver værktøjet også oplysninger om den kanoniske version, hvis den kanoniske version er i en ejendom, som du ejer.
  3. Læs Forstå resultaterne.
  4. Hvis du har løst problemer, siden dataene blev hentet, kan du teste den aktive webadresse for at se, om Google mener, at disse problemer er løst. Vær opmærksom på, at ikke alle problemer kan testes.
  5. Anmod eventuelt om indeksering af webadressen.

Hver af de ejendomme, du ejer, har en daglig grænse for det antal anmodninger om undersøgelse, der kan foretages.

Om status for den indekserede webadresse

Vigtige punkter

• Dette er ikke en livetest. De viste resultater er fra den senest indekserede version af en side og altså ikke den version, der i øjeblikket vises online. Oplysningerne fra indekset bruges af Google i søgeresultaterne. Din side er muligvis ændret eller blevet utilgængelig, siden Google sidst så den. Hvis du vil teste den aktuelle version af siden, sådan som Google ser den, skal du vælge knappen Livetest på siden.
  • "Webadressen er på Google" garanterer ikke, at din side vises i søgeresultaterne. Rapporten tjekker ikke alle betingelser for visning på Google. Du kan lave en endelig test for at se, om din webadresse vises, ved at søge efter sidens webadresse på Google.
  • Datoen for "Sidste crawl" i sektionen Sidens tilgængelighed viser den dato, hvor den side, der blev brugt til at generere disse oplysninger, blev crawlet.
  • Hvis webadressen omdirigerer til en anden webadresse, afspejler resultaterne den testede webadresse i indekset, ikke siden, der omdirigeres til, i indekset. Du kan se indekseringsresultaterne for den kanoniske webadresse for en omdirigeret side ved at klikke på knappen UNDERSØG i sektionen Indeksering af sider > Indeksering.

Forstå resultaterne

1. Læs den overordnede status for siden øverst i værktøjet for at se, om webadressen er kvalificeret til at blive vist i Google-søgeresultaterne: Webadressen er på Google betyder, at webadressen er kvalificeret til at blive vist i søgeresultaterne, men det er ingen garanti for, at den er der. Webadressen er ikke på Google betyder, at webadressen ikke kan vises i søgeresultaterne.
  2. Udvid sektionen Indeksering af sider for at få flere oplysninger:
    • Registrering: Hvordan Google fandt webadressen.
    • Crawl: Om Google kunne crawle siden, hvornår den blev crawlet eller eventuelle forhindringer, som crawleren stødte på under gennemgangen af webadressen. Hvis statussen er Webadressen er ikke på Google, kan du typisk finde årsagen her.
    • Indekserer: Den kanoniske webadresse, som Google har valgt til denne side.
  3. Forbedringer: Hvis du har strukturerede data, eller hvis siden er en AMP-side eller har en tilknyttet AMP-side, kan du se oplysninger i sektionen Forbedringer.
  4. Du kan se oplysninger om anmodningen, bl.a. HTTP-anmodningen og -svaret og den returnerede HTML-kode, ved at klikke på Se crawlet side. Hvis dette link er deaktiveret, skyldes det, at siden ikke kunne hentes. Hold markøren over den deaktiverede knap for at se årsagen.

Indekseringsstatussen omfatter følgende oplysninger:

Overordnet status for siden
Den overordnede status for siden vises på et kort øverst på siden

Den øverste sektion i rapporten er en oversigt, der viser, om webadressen er kvalificeret til at blive vist i Google-søgeresultaterne (med visse forbehold). Følgende værdier er mulige:

Webadressen er på Google

• Hvad betyder det? Webadressen er indekseret, kan vises i Googles søgeresultater, og der blev ikke fundet problemer med forbedringer på siden (strukturerede data, linkede AMP-sider osv.).
    • Vigtigt! "Webadressen er på Google" garanterer ikke, at din side vises i søgeresultaterne. Værktøjet til undersøgelse af webadresser tager ikke højde for alle forudsætningerne for visning på Google.
    • Du kan lave en endelig test for at se, om din webadresse er på Google, ved at søge efter webadressen på Google.
  • Hvad skal jeg gøre? Du skal som regel ikke gøre noget, men du kan undersøge, hvad Google ved om din side, ved at gå til oplysningerne i sektionerne om dækning af indeks og forbedringer.

Webadressen er på Google, men der er problemer med den

• Hvad betyder det? Det samme som Webadressen er på Google, men der er problemer, som kan forhindre visning af siden med alle de forbedringer, som du har anvendt på siden. Dette kan medføre et problem med en tilknyttet AMP-side eller forkert udformede strukturerede data for et udvidet resultat (f.eks. en opskrift eller et jobopslag) på siden. Læs afsnittet "Vigtigt" i Webadressen er på Google ovenfor for at se flere overvejelser.
  • Hvad skal jeg gøre? Læs oplysningerne om advarsler eller fejl i værktøjet, og prøv at løse de problemer, der beskrives.

Webadressen er ikke på Google

• Hvad betyder det? Denne webadresse vises ikke i Google-søgeresultaterne.
  • Hvad skal jeg gøre? Læs oplysningerne i sektionen Indeksering af sider for at få flere oplysninger om, hvorfor siden ikke blev indekseret, og se, om det er et problem, du skal løse. Hvis du løser alle forekomster af et problem, anbefaler vi, at du tester din rettelse ved at køre livetesten på et par sider (hvis din rettelse er noget, der kan testes) og derefter klikker på Valider rettelse for at give Google besked.

Webadressen er en alternativ version

• Hvad betyder det? Denne webadresse er en AMP-side, der er en alternativ version af en kanonisk ikke-AMP-side. Værdien Crawlet som i værktøjet viser, hvilken crawlertype (mobil eller computer) der anser siden som en alternativ version. Den indekserede webadresse er angivet som Kanonisk webadresse, der er udvalgt af Google under Sidens tilgængelighed.
  • Hvad skal jeg gøre? Der er generelt ikke noget at gøre, men du kan tjekke den kanoniske side, der er udvalgt af Google, for at sikre, at den kanoniske webadresse er den forventede webadresse.
Indeksering af sider (kan Google hente og indeksere siden?)

Denne sektion indeholder oplysninger om, hvorvidt Google kunne finde og indeksere siden.

Status for indeksering
Hvorvidt webadressen er indekseret. Sektionens overskrift indeholder en kort beskrivelse af årsagen til webadressens status, som forklarer, hvorfor webadressen er eller ikke er på Google. Følgende værdier understøttes:
  • Siden er indekseret
  • Siden er ikke indekseret samt en værdi for manglende indeksering, der er angivet og beskrevet her.
  • Siden er ikke indekseret: Webadressen er ikke kendt af Google: Dette betyder, at Google ikke har set denne webadresse før.
Du kan løse problemet ved at køre en liveundersøgelse og undersøge sidens tilgængelighed. Løs alle de problemer, du kan, send siden til indeksering, og valider derefter din rettelse.
Sitemaps
Sitemaps, der indsendes ved hjælp af rapporten Sitemaps eller er angivet i robots.txt-filen for dette website, som henviser til denne webadresse. Sitemaps, der er registreret på anden vis, angives ikke. Hvis der er tale om store eller nye websites, er det en god idé at indsende et sitemap, så Google ved, hvilke sider der skal crawles. Se under Kendte problemer.
  • Hvis der står Ikke tilgængelig her, betyder det enten, at den testede webadresse ikke er angivet i noget sitemap, eller at sitemapoplysningerne ikke er tilgængelige for denne webadresse i øjeblikket.
Henvisningsside
En side, som Google muligvis har brugt til at registrere denne webadresse. Henvisningssiden linker muligvis direkte til denne webadresse, eller det kan være en ældre version af en side, der linker til denne webadresse. Hvis denne værdi ikke er til stede, betyder det ikke, at der ikke findes en henvisningsside. Det betyder bare, at disse oplysninger muligvis ikke er tilgængelige for værktøjet til undersøgelse af webadresser på nuværende tidspunkt. Hvis du ser "Webadressen kan være kendt fra andre kilder, som i øjeblikket ikke er rapporteret", betyder det, at Google har fundet denne webadresse ved hjælp af andre midler end et sitemap eller en henvisningsside, men de henvisende oplysninger er i øjeblikket ikke tilgængelige for dette værktøj.
Sidste crawl
Sidste gang denne side blev crawlet af Google i din lokale tidszone. Alle oplysninger, der vises i dette værktøj, udledes fra denne seneste crawlede version.
Crawlet som
Den brugeragenttype, der blev brugt til crawl (computer eller mobil).
Er crawl tilladt?
Angiver, om dit website har tilladt, at Google crawler siden, eller har blokeret crawleren med en robot.txt-regel. Hvis crawl ikke er tilladt, men du gerne vil tillade det, skal du bruge Test af robots.txt til at finde den regel, der blokerer Google, og fjerne blokeringsreglen. Test din regel ved hjælp af den webadresse, du undersøgte her. Du kan åbne robots.txt-filen i din browser på <site_root>/robots.txt, f.eks.: https://eksempel.dk/robots.txt.
Sidehentning
Hvorvidt Google faktisk kunne hente siden fra din server. En side kan hentes, selvom den ikke er indekseret af andre årsager. Mulige værdier:
  • Vellykket: Siden kunne hentes under indekseringen.
  • Mislykkedes samt en af disse statusårsager.
  • Ikke tilgængelig: En fejl, der ikke falder ind under en af de kendte statusårsager. Dette er en generisk fejlmeddelelse, og vi har desværre ikke andre oplysninger om den.
Er indeksering tilladt?
Hvorvidt din side udtrykkeligt forbyder indeksering. Hvis indeksering forbydes, vises årsagen her, og siden vises ikke i Google-søgeresultaterne. Hvis du vil blokere indeksering, skal du bruge noindex-tagget eller -direktivet på din webadresse. Hvis indexifembedded-attributten eller -headeren findes på siden i kombination med noindex, indekseres siden kun, hvis den er indlejret.
Vigtigt! Hvis din side blokeres af robots.txt (se Er crawl tilladt?), er svaret på Er indeksering tilladt? altid "Ja", fordi Google ikke kan se og overholde noindex-direktiver. Når dette sker, vises din side muligvis i søgeresultaterne, selvom indekseringen er blokeret af dit website.
Kanonisk webadresse, der er angivet af brugeren
Hvis din side udtrykkeligt angiver en kanonisk webadresse, vises den her. Hvis din side ikke er en alternativ side, er værdien Ingen fin her. Hvis din side er en af flere alternative sider, anbefaler vi, at du udtrykkeligt angiver den kanoniske webadresse. Du kan angive en kanonisk webadresse på flere måder: Et tag af typen <link rel="canonical">, en HTTP-header, et sitemap eller et par andre metoder. Der er ingen garanti for, at Google vælger din foretrukne kanoniske side, men vi tager dette med i betragtning. Hvis du har AMP-sider, bør den kanoniske side være ikke-AMP-versionen, medmindre den er en selvstændig AMP-side.
Kanonisk webadresse, der er udvalgt af Google

Den side, Google har valgt som den kanoniske (autoritative) webadresse, når der er fundet lignende sider på dit website. Google vælger måske den brugerangivne kanoniske side, men Google vælger nogle gange en anden webadresse, hvis denne anses for at være et bedre kanonisk eksempel. Hvis der ikke er alternative versioner af siden, undersøges den webadresse, Google har udvalgt som kanonisk. Hvis du ser en uventet side her, kan du udtrykkeligt angive en kanonisk version.

Den kanoniske webadresse er ikke altid den, der vises i søgeresultaterne. Hvis en side f.eks. har en webadresse i en computerversion og en mobilversion, viser Google sandsynligvis den version, der passer til brugerens enhed.

Bemærk, at denne værdi kan være et par timer forsinket i forhold til værdien i vores indeks.

Indeksering af sider med video (videoer, der blev fundet på siden)

Denne sektion vises kun, hvis der blev registreret en video på en indekseret side. Indekseringsstatussen beskriver, om en video blev indekseret eller ikke kunne indekseres på denne side.

Der kan kun indekseres én video pr. side. Hvis siden kun har én video, vises oplysningerne for den pågældende video. Hvis der er flere videoer på en side, forsøger Google at indeksere videoerne i forhold til, hvilken der egner sig bedst, og indekseringen stopper, når én video kan indekseres. De oplysninger, der vises i rapporten, tilhører den video, der blev indekseret, hvis dette lykkedes, eller for den mest egnede af dem, hvis videoindekseringen mislykkedes. Få flere oplysninger om videoindeksering.

Status for indeksering af video

Følgende statusser for indeksering af video kan vises for en side, hvor der blev registreret en video:

• Videoen er indekseret: Google har fundet en eller flere videoer på siden og kunne indeksere én af dem.
  • Videoen er ikke indekseret: Google fandt en eller flere videoer på siden, men kunne ikke indeksere nogen af dem.

Yderligere videooplysninger

De yderligere videooplysninger, der vises i rapporten, er beskrevet her.

Problemer med videoindeksering

Et eller flere af følgende problemer, der vises i sektionen Videooplysninger, kan forhindre en video i at blive indekseret. Hvis der blev fundet flere videoer på siden, gælder det viste problem for den video, der egner sig bedst.

Årsag Beskrivelse
Google kunne ikke fastslå en fremtrædende video på siden

Google kunne ikke finde en video, der kan anses for at være fremtrædende nok til at være kvalificeret som den fremtrædende video på denne side.

Udfaset: Pr. 12. juni er dette problem blevet erstattet af mere specifikke problemer. Du kan muligvis stadig se dette problem i rapporten om videoindeksering, men det har ingen indflydelse på dine sider.
Videoen er uden for viewporten

Videoen skal vises i viewporten, når siden indlæses, før den kan komme i betragtning til indeksering. Flyt videoen, så hele videoen er inden for det område på siden, der kan gengives, og så videoen vises, når siden indlæses.

Brug test af aktiv webadresse til at undersøge screenshottet og se siden, sådan som Google ser den.
Videoen er for lille Videoen er ikke stor nok til at komme i betragtning til indeksering. Øg højden på videoen, så den er større end 140 pixels, og bredden på videoen, så den er større end 140 pixels og fylder mindst en tredjedel af sidens bredde.
Videoen er for høj Videoens lodrette størrelse er for stor til at blive indekseret. Reducer højden på videoen, så den er mindre end 1080 pixels.
Videoens placering og størrelse kan ikke fastslås Videoafspilleren er ikke til stede på siden, når den indlæses. Dette sker typisk, når siden har et billede, hvor afspilleren vises (ofte et screenshot eller et billede af afspilleren), som brugeren skal klikke på for at starte afspilningen. Du kan løse dette problem ved at indlæse videoafspilleren med dens faktiske størrelse og placering, når siden indlæses, uden at kræve brugerinteraktion.
MRSS-fejl (prøv at bruge schema.org i stedet) Du bruger MRSS (media RSS) til at beskrive videoen, og Google havde problemer med at behandle beskrivelsen. Prøv at bruge schema.org-opmærkning til at beskrive din video i stedet.
Ugyldig webadresse til video Webadressen til videoen har et ugyldigt format. Det kan f.eks. skyldes, at den indeholder ugyldige tegn såsom mellemrum eller anvender en ugyldig protokol (f.eks. "httttp" i stedet for "http").
Videoformatet understøttes ikke

Filtypen for videofilens webadresse antyder, at videoen er i en ikke-understøttet kodning. Sørg for at bruge et understøttet format, og angiv en webadresse, der angiver videoformatet korrekt. Filtypen er de tre eller fire tegn efter prikken i filnavnet.

Eksempler på godt format:

• https://eksempel.dk/videoer/video1.mp4
  • https://eksempel.dk/videoer/video1.mpeg

Eksempel på dårligt format: https://eksempel.dk/videoer/video1.ogg

Ukendt videoformat

Videoens filtype stemmer ikke overens med nogen af de videoformater, der understøttes af Google, eller også mangler filtypen en videoformattype. Google bedømmer filformatet på baggrund af videoens webadresse. Sørg for, at din video er i et understøttet format og indeholder den korrekte filtype.

• Eksempel på godt format: https://eksempel.dk/video1.mp4
  • Eksempler på dårlige formater:
    • https://eksempel.dk/videoer/minvideo
    • https://eksempel.dk/videoer/minvideo.324fvsf4rf
Indlejrede datawebadresser kan ikke bruges til videowebadresser Google kan ikke indeksere indlejrede Base64-kodede videoer. Dette vil sige, at videoer med en src-attributværdi, der starter med "data:", f.eks. <video src="data:video/mp4;base64,A2553IGpc29tAAA....">, ikke kan indekseres.
Der er ikke angivet nogen webadresse til miniaturebilledet

Der er ikke angivet noget miniaturebillede for denne video, og Google kunne ikke generere et for dig. Angiv et link til et miniaturebillede for din video ved hjælp af strukturerede data, et sitemap eller en mRSS-fil.

Hvis du har angivet en webadresse til et miniaturebillede ved hjælp af strukturerede data, og du har fået denne fejl, skal du tjekke, at du ikke definerer en anden webadresse til et miniaturebillede for den samme video i et HTML-tag. Du skal angive den samme titel, webadresse til et miniaturebillede og webadresse til video i alle kilder (sitemap, HTML-tags, metatags og strukturerede data), der beskriver den samme video på samme side.

Miniaturebilledformatet understøttes ikke Filtypen for det angivne miniaturebillede antyder, at miniaturebilledet har et ikke-understøttet format. Sørg for kun at bruge understøttede billedformater til dit miniaturebillede og for at angive den korrekte billedformattype.
Miniaturebilledet har en ugyldig størrelse Det angivne miniaturebillede har en ugyldig størrelse, og Google kunne ikke generere et miniaturebillede for dig. Angiv et miniaturebillede i en understøttet størrelse.
Miniaturebilledet er blokeret af robots.txt En robots.txt-regel blokerer Googles adgang til det angivne miniaturebillede. Hvis billedet hostes på et andet website, skal du kontakte websitet for at se, hvordan du kan fjerne blokeringen af dit billede, eller angive et link til et miniaturebillede, der kan nås af Google uden krav om login, og som ikke er blokeret af robots.txt-regler.
Miniaturebilledet er gennemsigtigt Det angivne miniaturebillede har et gennemsigtighedsniveau, der overskrider den acceptable grænse: Mindst 80 % af billedet skal have et alfaniveau over 250. Gennemsigtige miniaturebilleder tillades ikke til videoindeksering.
Miniaturen kunne ikke crawles på grund af hostbelastning Dit website ser ud til at have nået den maksimale kapacitet for anmodninger om Google-crawl. Google kan først få adgang til det miniaturebillede, der er nødvendigt for indeksering, når din mængde af trafik (som estimeret af Google) falder. Få flere oplysninger i dokumentationen om crawlbudget.
Miniaturebilledet kunne ikke indlæses Google kunne ikke få adgang til det angivne miniaturebillede på den angivne webadresse. Dette skyldes ikke problemer med robots.txt. Billedet er muligvis beskyttet med en adgangskode, eller også findes det ikke længere på den angivne webadresse.
Videoen er ikke behandlet Google registrerede, at siden har mindst én video, men besluttede at undlade at indeksere videoen.
Videoen er ikke behandlet endnu Videoen er under behandling: Vend tilbage om et par dage for at se, om behandlingen er fuldført.
Videoen blev ikke fundet i hostingtjenesten Den angivne video mangler i hostingtjenesten eller er i en privat hostingtjeneste, der ikke kan nås af Googles crawler. Besøg tjenesten ved hjælp af video-id'et for at bekræfte, og opdater derefter din side med det korrekte id eller den korrekte webadresse for din videohostingtjeneste.
Miniaturebilledet mangler eller er ugyldigt Miniaturebilledet var ikke angivet, ugyldigt eller ikke tilgængeligt. Af tekniske årsager kan systemet ikke skelne mellem disse problemer. Tjek, at der er angivet en gyldig webadresse til et miniaturebillede i et understøttet format med en korrekt filtype, og at miniaturebilledet er tilgængeligt for Google.
Miniaturebilledet er ugyldigt Miniaturebilledet er ugyldigt af en årsag, der ikke er dækket af andre miniaturebilledfejl, som er angivet her. Sørg for, at du har angivet et miniaturebillede, der følger alle retningslinjerne for miniaturebilleder, og at det er tilgængeligt for Google.
Forbedringer (AMP, udvidede resultater)

Denne sektion beskriver forbedringer for Søgning, der blev registreret af Google på din webadresse, sidste gang den blev indekseret. Denne sektion er tom, hvis webadressen ikke kunne indekseres, eller hvis der ikke blev registreret forbedringer.

Hvis du klikker på en sektion for en forbedring, åbnes en underside for den pågældende forbedring. Klik på Undersøgelse af webadresse øverst på siden for at gå tilbage til hovedsiden for undersøgelse.

Dette værktøj viser endnu ikke alle mulige forbedringer. Her er de forbedringer, der understøttes af dette værktøj:

AMP

Hvis du undersøger en ikke-AMP-side med en linket AMP-version, eller du undersøger en AMP-side direkte, kan du se oplysninger om den ved at vælge AMP-resultatet. Brug disse oplysninger til at finde og løse problemer med AMP-specifik indeksering og andre problemer.

Oplysninger, der vises her, gælder for den AMP-version, der henvises til på den aktuelle side. De gælder ikke for den aktuelle side, medmindre AMP-siden er den kanoniske side.

Udover standard-AMP-fejl kan du muligvis se disse Google-specifikke AMP-fejl.

Hvis du vil se andre sider på dit website, som er berørt af et bestemt problem, skal du vælge rækken med problembeskrivelsen og derefter vælge Åbn rapport.

En AMP- eller webhistorieside, der undersøges ved hjælp af værktøjet til undersøgelse af webadresser, kan have følgende statusser:

• AMP-siden er gyldig/webhistorien er gyldig: AMP-siden er gyldig og indekseret.
  • AMP-siden er ugyldig/webhistorien er ugyldig: AMP-siden har en fejl, der forhindrer den i at blive indekseret.
  • AMP-siden er ikke indekseret/webhistorien er ikke indekseret (indekseret version), eller AMP-siden kan ikke indekseres/webhistorien kan ikke indekseres (liveundersøgelse): Siden er blokeret, så den kan ikke indekseres. Dette skyldes typisk en robots.txt-regel eller et noindex-direktiv.
  • AMP-siden er gyldig med advarsler/webhistorien er gyldig med advarsler: AMP-siden kan indekseres, men der er nogle problemer, der kan forhindre den i at få alle funktioner, eller den anvender tags eller attributter, som er udfaset og kan blive ugyldige på et senere tidspunkt.
  • Ikke en AMP-side: Den undersøgte side er ikke en AMP-side.

Du kan bruge AMP-testen som en interaktiv debugger af AMP-kode.

Der blev registreret udvidede resultater på siden

Du kan se oplysninger om alle typer udvidede resultater (strukturerede data), der findes på siden. Blandt oplysningerne er antallet af gyldige elementer, der findes på webadressen, beskrivelser af hvert element og oplysninger om eventuelle advarsler eller fejl, der registreres. Udvid Registrerede elementer for at se oplysninger om strukturerede data, der blev fundet på siden, hvor eventuelle problemer er markeret. Klik på et problem, der er fremhævet i rapporten, for at se den problematiske kode, hvor det er muligt.

Hvis du vil have en interaktiv debugger til strukturerede data, hvor du kan ændre og teste strukturerede data, skal du bruge Test af udvidede resultater, som også viser et eksempel på nogle typer strukturerede data.

Følgende typer udvidede resultater understøttes:

Mit udvidede resultat er her ikke.
Værktøjet understøtter ikke alle typer udvidede resultater endnu. Typer, der ikke understøttes, kan være til stede og gyldige på siden og kan vises i søgeresultaterne, men vises ikke i værktøjet.

Yderligere data om svaret

Hvis du vil se yderligere data om svaret, f.eks. den rå, returnerede HTML-kode, HTPP-headerne, JavaScript-konsollens output og eventuelle indlæste sideressourcer, skal du klikke på Se crawlet side.
Yderligere oplysninger om svaret er kun tilgængelige for webadresser med statussen Webadressen er på Google eller Webadressen er på Google, men har problemer.
Den crawler, der bruges til at generere dataene, afhænger af, hvor du befinder dig, når du åbner sidepanelet:
  • Når du åbner det fra det øverste niveau i rapporten, underrapporten for HTTPS og eventuelle underrapporter om strukturerede data under Forbedringer og brugeroplevelse, vises crawlertypen under Sidens tilgængelighed > Crawlet > Crawlet som
  • Når du åbner den fra AMP-underrapporten, er crawlertypen Googlebot til smartphone.
Et screenshot af den gengivne side er kun tilgængelig i en livetest.

Test af aktiv webadresse

Kør en livetest af en webadresse i din ejendom for at undersøge, om der er problemer med indeksering, strukturerede data og meget mere. Livetesten er nyttig, når du retter fejl på din side, så du kan teste, om et problem er blevet løst.

Sådan kører du en livetest for potentielle indekseringsfejl:

1. Undersøg webadressen. Bemærk! Det gør ikke noget, hvis siden ikke er indekseret endnu, eller indekseringen er mislykket, men siden skal være tilgængelig via internettet uden krav om login.
  2. Klik på Test aktiv webadresse.
  3. Læs om, hvordan livetestresultaterne læses, så du bedre kan forstå dem.
  4. Du kan skifte mellem livetestresultaterne og de indekserede resultater ved at klikke på Google-indeks eller Livetest på siden.
  5. Du kan køre en livetest igen ved at klikke på knappen Kør igen Genindlæs på testsiden.
  6. Hvis du vil se yderligere oplysninger om siden, bl.a. et screenshot og HTTP-svarheadere, skal du klikke på Se crawlet side.

Der er en daglig grænse for antallet af liveundersøgelser for hver ejendom.

Om resultaterne af livetesten

Vigtige punkter:

• Dette er en livetest: Værktøjet henter og undersøger webadressen i realtid. De oplysninger, der vises i livetesten, kan afvige fra den indekserede webadresse af årsager, som er beskrevet nedenfor.
  • Livetesten tjekker ikke, om webadressen er til stede i sitemaps eller på henvisningssider.
  • Livetesten tester ikke alle mulige indekseringsproblemer, heller ikke om det er en identisk eller en alternativ side. Identiske sider indekseres ikke.
  • Livetesten tjekker ikke, om din side overholder retningslinjerne for kvalitet og sikkerhed, og den tjekker ikke, om siden er underlagt manuelle handlinger, fjernelse af indhold eller midlertidigt blokerede webadresser.
  • Statussen Indekserbar for den aktive webadresse kan afvige fra statussen Sidens tilgængelighed for den indekserede webadresse af følgende årsager:
    • Du har ændret eller rettet en fejl på den aktive webadresse, f.eks. ved at fjerne (eller tilføje) et noindex-tag eller en robots.txt-blokering, og ændringerne er endnu ikke indekseret. Undersøg forskellen mellem de indekserede resultater og liveresultaterne, eller tjek sidens versionshistorik på dit website for at finde forskellene mellem den indekserede version og den aktive version.
    • Livetesten understøtter ikke alle indekseringsstatusser i den indekserede version. Nogle statusser i den indekserede version testes ikke eller giver ikke mening i en livetest, og de rapporteres anderledes i livetesten. Se oplysningerne i sektionen Indekserbar for at få indblik i de statusser, som ikke understøttes.
  • Testen starter med at følge eventuelle omdirigeringer, der er implementeret af siden, og tester derefter siden. Testen angiver dog ikke, at den har fulgt en omdirigering, og den viser heller ikke den endelige webadresse, der blev testet.

Betyder et gyldigt resultat, at min side indekseres?

Nej. Testen af den aktive webadresse bekræfter kun, om Googlebot har adgang til din side i forbindelse med indeksering. Der er ingen definitiv test, der kan garantere, om din side inkluderes i Google-indekset. Selvom du får et gyldigt resultatet eller en advarsel i livetesten, skal din side stadig opfylde en række andre betingelser for at blive indekseret. Eksempel:

• Der må ikke være manuelle handlinger eller juridiske problemer på siden.
  • Siden må ikke være identisk med en anden indekseret side – siden skal enten være unik eller valgt som den kanoniske version af et sæt lignende sider.
  • Sidens kvalitet skal være god nok til at kvalificere sig til indeksering.

Resultaterne af livetesten omfatter følgende oplysninger:

Overordnet status for siden (livetest)
Den øverste sektion i rapporten giver en generel evaluering af, hvorvidt den aktive webadresse kan indekseres. Et positivt resultat er ikke en garanti for, at det vises i søgeresultaterne, men det betyder, at webadressen kan crawles og parses. Værktøjet til undersøgelse af webadresser tager ikke højde for manuelle handlinger, fjernelse af indhold, kvalitets- og sikkerhedsproblemer eller midlertidigt blokerede webadresser.
Vigtigt! Livetesten dækker ikke alle mulige indekseringsbetingelser. Problemer, der er markeret med "no" i denne tabel, tjekkes ikke i livetesten, og de kan opstå, når siden er indekseret, uanset hvad den aktive adresses status er.
Hvis der er en omdirigering på siden, tester Google den side, der omdirigeres til, uden at angive, at der er en omdirigering, eller hvilken webadresse der blev testet i livetesten. Den indekserede rapport viser omdirigeringer.

Følgende værdier er mulige:

Google har adgang til webadressen

• Hvad betyder det? Webadressen er ikke blokeret og har ikke nogen registrerede fejl, der forhindrer fuld indeksering. Hvis Google indekserer webadressen, kan den vises i Google-søgeresultaterne, forudsat at den overholder retningslinjerne for kvalitet og sikkerhed og ikke er underlagt manuelle handlinger, fjernelser af indhold eller midlertidigt blokerede webadresser. Se, hvilke problemer der ikke er tjekket.
  • Hvad skal jeg gøre? Hvis siden afviger fra den indekserede version, kan du anmode om indeksering ved at klikke på Anmod om indeksering i rapporten. Du kan også indsende et sitemap eller vente på, at siden crawles automatisk.

Google har adgang til webadressen, men der er problemer med den

• Hvad betyder det? Webadressen kan indekseres af Google, men der er problemer, som kan forhindre visning af siden med de forbedringer, som du har forsøgt at implementere. Dette kan medføre et problem med en tilknyttet AMP-side eller forkert udformede strukturerede data for et udvidet resultat (f.eks. en opskrift eller et jobopslag) på siden. Se, hvilke problemer der ikke er tjekket.
  • Hvad skal jeg gøre? Læs oplysningerne om advarsler eller fejl i værktøjet, og prøv at løse de problemer, der beskrives.

Google har ikke adgang til webadressen

• Hvad betyder det? Denne webadresse kan ikke vises i Google-søgeresultaterne på grund af et kritisk problem.
  • Hvad skal jeg gøre? Læs oplysningerne i sektionen Tilgængelighed for at få flere oplysninger om årsagen.
Tilgængelighed (livetest)

Denne sektion i værktøjet beskriver, om det er sandsynligt, at Google kan indeksere siden. Et positivt resultat er dog ingen garanti for, at den vises i søgeresultaterne.

Testen tjekker ikke, om siden overholder Googles retningslinjer for kvalitet og sikkerhed, og den tjekker ikke, om der er manuelle handlinger eller sikkerhedsproblemer, eller om siden er underlagt fjernelse af indhold eller midlertidigt blokerede webadresser. Din side skal bestå alle disse tjek under indekseringen for at blive tilgængelig i Google-søgeresultaterne.

Tilgængelighedstatus
Tilgængelighedsstatussen for den aktive webadresse. Følgende værdier er mulige:
Tidspunkt
Tidspunktet for livetesten.
Crawlet som
Den brugeragenttype, der blev brugt til livetesten.
Er crawl tilladt?
Angiver, om dit website tillader, at Google crawler (besøger) siden, eller blokerer Google med en robots.txt-regel. Hvis du ikke vil blokere Google, skal du fjerne robots.txt-blokeringen. Bemærk, at dette ikke er det samme som at tillade indeksering, hvilket angives af værdien "Er indeksering tilladt?". Se, hvordan du løser problemer med en blokeret side.
Sidehentning
Hvorvidt Google faktisk kunne hente siden fra din server. Hvis crawling ikke er tilladt, viser dette felt en fejl. Hvis crawling er tilladt, kan sidehentning stadig mislykkes af forskellige årsager. Se forklaringer på fejl under hentning.
  • Vellykket: Siden kunne hentes under indekseringen.
  • Mislykkedes samt en af disse statusser for manglende indeksering eller en fejl på hele websitet.
  • Intern fejl: Der opstod en Google-crawlfejl, der ikke er omfattet af nogen af disse andre problemer. Vent lidt, og prøv igen.
  • Ikke tilgængelig: En fejl, der ikke falder ind under en af de kendte statusårsager. Dette er en generisk fejlmeddelelse, og vi har desværre ikke andre oplysninger om den.
Er indeksering tilladt?
Hvorvidt din side udtrykkeligt forbyder indeksering. Hvis indeksering forbydes, beskrives årsagen, og siden vises ikke i Google-søgeresultaterne. VIGTIGT! Hvis din side blokeres af robots.txt (se "Er crawl tilladt?"), er svaret på "Er indeksering tilladt?" altid "Ja", fordi Google ikke kan se og overholde noindex-direktiver. Derfor vises din side muligvis i søgeresultaterne. Hvis indexifembedded-attributten eller -headeren findes på siden i kombination med noindex, indekseres siden kun, hvis den er indlejret.
Kanonisk webadresse, der er angivet af brugeren
Hvis din side udtrykkeligt angiver en kanonisk webadresse, vises den her. Hvis din side ikke er en dublet, er Ingen fint her. Hvis din side er én ud af flere lignende eller identiske sider, anbefaler vi, at du udtrykkeligt angiver den kanoniske webadresse. Du kan angive en kanonisk webadresse på flere måder: Et tag af typen <link rel="canonical">, en HTTP-header, et sitemap eller et par andre metoder. Der er ingen garanti for, at Google vælger denne webadresse, men vi tager dette med i betragtning. Hvis du har AMP-sider, bør den kanoniske side være ikke-AMP-versionen (medmindre den er en selvstændig AMP-side).

Problemer med indekseringsgrad, der ikke testes i livetesten
Livetesten kan ikke registrere alle sidebetingelser eller forudsige sikker succes med indeksering. Dette skyldes, at nogle typer problemer ikke er testet eller ikke kan testes i realtid, f.eks. kanonisk valg, eller om en webadresse blev indsendt i et sitemap. Hvis en betingelse ikke er markeret, kan resultatet af livetesten være Google har adgang til webadressen, selvom indekseringen rent faktisk vil mislykkes, fordi betingelsen ikke er testet i livetesten.
Følgende er indekseringsproblemer fra rapporten om sideindeksering, der ikke kan testes i livetesten:
Andre forbedringer: AMP, strukturerede data (livetest)

AMP

Se den indekserede AMP-sektion for at få flere oplysninger.

Hvilken webadresse testes?
Testen henter den indsendte webadresse via en brugeragent til computer og følger alle omdirigeringer for at afgøre, hvilken AMP-webadresse der skal testes. Derefter:
  • Hvis den endelige webadresse er en AMP-side, testes den pågældende webadresse.
  • Hvis den endelige webadresse linker til en AMP-side, testes den linkede AMP-side.
  • Hvis den endelige webadresse ikke er en AMP-side og heller ikke linker til en AMP-side, indeholder testen ingen AMP-resultater.

Strukturerede data

Se den indekserede AMP-sektion for at få flere oplysninger.

Yderligere data om svaret (livetest)

Klik på Se testet side for at se yderligere data om svaret, f.eks. et screenshot af den gengivne side, den rå, hentede HTML-kode, HTTP-headerne, JavaScript-konsollens output og eventuelle indlæste sideressourcer.
Yderligere data om svaret er kun tilgængelige i livetesten, når teststatussen er Google har adgang til webadressen eller Google har adgang til webadressen, men der er problemer med den.
Den crawler, der bruges til at generere dataene, afhænger af, hvor du befinder dig, når du åbner sidepanelet:
  • Når du åbner det fra det øverste niveau i rapporten, underrapporten for HTTPS og eventuelle underrapporter om strukturerede data under Forbedringer og brugeroplevelse, vises crawlertypen under Sidens tilgængelighed > Crawlet > Crawlet som
  • Når du åbner den fra AMP-underrapporten, er crawlertypen Googlebot til smartphone.
Problemer med tilgængelighed på hele websitet

Hvis livestatussen for Tilgængelighed viser, at der er et problem med hele websitet, kan du her se de mulige værdier for Sidehentning:

• DNS-serveren svarer ikke: Dette er ofte et midlertidigt problem, der løser sig selv inden for få minutter.
  • DNS-fejl: Ukendt host: Din DNS-server har ikke løst problemet med din webadresse. Dette kan være et midlertidigt problem, der løser sig selv efter et par minutter.
  • DNS-fejl: Der er angivet en privat IP: Dit DNS har returneret en IP-adresse, der ligger inden for et særligt/privat ekskluderet interval, f.eks. en IP-adresse af typen RFC 1918 (såsom 10.0.0.1)
  • Fejl ved serverforbindelse: Serveren var ikke tilgængelig, forsøget på at oprette forbindelse blev afvist, eller der kunne ikke oprettes forbindelse. Læs mere.
  • Ugyldigt svar fra serveren: Serveren understøtter ikke den ønskede protokol. Svaret eller headerne var forkortet, eller svaret kunne ikke parses (hvis f.eks. svardataene blev komprimeret forkert). Læs mere.
  • Ugyldigt SSL-certifikat for serveren: Dit websites SSL-certifikat er ugyldigt. Google tester ikke en HTTPS-webadresse på websitet, medmindre certifikatet er gyldigt.
  • Robots.txt er ikke tilgængelig: Google crawler ikke et website, hvis robots.txt-filen er angivet, men ikke er tilgængelig. Du kan tjekke tilgængeligheden af din robots.txt-fil i rapporten over crawlstatistik.
  • Værtsbelastningen er overskredet: Dit website ser ud til at have nået den maksimale kapacitet for anmodninger om Google-crawl eller undersøgelser af webadresser. Google kan ikke køre tests, før din trafikbelastning (estimeret af Google) falder.

Bemærk! Serverfejl kan være forbigående, og du kan derfor opleve serverfejl under en livetest, der ikke opstår under crawl, eller omvendt kan din livetest muligvis lykkes, når der kan være opstået en serverfejl under crawl.

Se den gengivne side

Du kan se et screenshot af den gengivne side, som Googlebot ser den. Dette kan bruges til at bekræfte, at alle elementer på siden er til stede og vises som forventet. Eventuelle forskelle kan skyldes, at ressourcer på siden blokeres for Googlebot.

Du kan kun se et screenshot i en livetest med et vellykket testresultat. Der kan ikke vises screenshots af den indekserede webadresse eller af ikke-gennemførte hentninger af livetesten. Siden skal være tilgængelig for at generere et screenshot. Hvis din side beskyttes af en firewall, kan du gøre den synlig for værktøjet til undersøgelse af webadresser ved hjælp af en tunnel.

Sådan får du vist den gengivne side:

1. Undersøg dit websites startside.
  2. Klik på Test aktiv webadresse på siden med indeksresultater.
  3. Åbn yderligere oplysningspaneler ved at klikke på Se testet side på kortet med resultatet for siden. Hvis denne mulighed ikke er tilgængelig, er årsagen sandsynligvis, at livetesten ikke kan køres på siden.
  4. Klik på fanen Screenshot.

Anmod om (ny) indeksering

Du kan anmode om, at en undersøgt webadresse indekseres af Google. Indeksering kan tage op til en uge eller to, men du kan følge med i processen ved hjælp af dette værktøj.

Nogle ting, du skal være opmærksom på ved anmodning om indeksering:
  • Indeksering tager typisk en dag eller to, men kan i særlige tilfælde tage meget længere tid.
  • Selvom du indsender en anmodning, er der ingen garanti for, at siden vises i Google-indekset.
  • Der er en daglig grænse for, hvor mange anmodninger om indeksering du kan indsende. Hvis du vil have mange sider indekseret, kan du prøve at indsende et sitemap til Google.

Sådan anmoder du om indeksering af en webadresse:

1. Undersøg sidens webadresse.
  2. Klik på Anmod om indeksering på siden med webadressens undersøgelsesresultat. Hvis siden består en hurtig test af umiddelbare indekseringsfejl, sendes den videre til indekseringskøen. Hvis det i livetesten vurderes, at siden ikke kan indekseres, kan du ikke anmode om indeksering.

Hvis du vil anmode om indeksering af mange nye eller opdaterede sider, er den bedste løsning at indsende et sitemap, hvor de opdaterede sider er angivet med <lastmod>.

Fejlfinding af en manglende side

Hvis du mener, at din side ikke er indekseret, kan du følge vejledningen nedenfor for at verificere og rette fejlen.

1. Tjek sidens indekseringsstatus. Undersøg webadressen ved enten at angive webadressen i tekstfeltet til undersøgelse af webadressen eller ved at klikke på knappen til undersøgelse , der vises ud for en webadresse i en af de andre Search Console-rapporter (du skal muligvis holde markøren over en webadresse for at se denne knap).
  2. De indledende testresultater viser dig Googles oplysninger om webadressen i Google-indekset. Disse Google-indeksresultater bruges til at generere søgeresultater. Bemærk! Denne første side er ikke en livetest af webadressen. Livetest er dækket senere.
    • Hvis webadressestatussen starter med "Webadressen er på Google", bør siden være tilgængelig i Google Søgning. Du kan verificere dette ved at søge efter webadressen på Google. Sådan gør du, hvis siden ikke vises i søgeresultaterne:
    • Hvis webadressens status er "Google har ikke adgang til webadressen" eller "Webadressen er ikke på Google", skal du udvide sektionen Tilgængelighed.
  3. Hvis du har ændret siden efter den angivne crawltid, kan du teste din aktuelle version af siden ved at klikke på Test aktiv webadresse. Hvis den status, der vises øverst på siden, er gyldig, kan siden sandsynligvis indekseres (vær opmærksom på, at ikke alle indekseringsproblemer kan registreres af livetesten).
Kendte problemer
  • I nogle få tilfælde rapporterer vi ikke sitemappet for en side, der er indsendt i et sitemap. Vi arbejder på at løse dette.
  • Oplysningerne, herunder screenshottet, tages fra mobilversionen af siden, selvom den testede side har en gyldig linket AMP-side.