URL-tarkastustyökalu

Tietoja URL-tarkastustyökalusta

URL-tarkastustyökalun avulla saat tietoja tietyn sivun Googlen hakemistoon lisätystä versiosta. Saat tietoja esimerkiksi AMP-virheistä, strukturoidun datan virheistä ja hakemistoon lisäämisen ongelmista.

Tavalliset tehtävät:

Avaa URL-tarkastustyökalu

URL-tarkastustyökalu – Google Search Console ‑koulutus

URL-osoitteen nykyisen hakemistotilan selvittäminen

Katso omaisuuteesi kuuluvan URL-osoitteen tarkat Google-hakemistotiedot.

Jos haluat selvittää URL-osoitteen nykyisen hakemistotilan URL-tarkastustyökalulla:

1. Avaa URL-tarkastustyökalu.
  2. Lisää tarkastettava URL-osoite kokonaan. Huomioitavaa:
    • URL-osoitteen on kuuluttava nykyiseen omaisuuteen. Nykyisen omaisuuden ulkopuolisia URL-osoitteita ei voi testata. Jos omistat useita omaisuuksia, varmista ennen URL-osoitteen testiä, että oikea omaisuus on valittuna.
    • URL-osoitteiden AMP- ja muut versiot: Voit tarkastaa sekä URL-osoitteiden AMP-versiot että muut versiot. Työkalu antaa tietoja sivun vastaavasta AMP-versiosta ja muusta versiosta.
    • Sivun vaihtoehtoiset versiot: Jos sivusta on olemassa vaihtoehtoisia versioita tai kopioita, raportti sisältää tietoja myös ensisijaisesta versiosta (jos ensisijainen versio kuuluu omistamaasi omaisuuteen).
  3. Lue, miten tuloksia tulkitaan.
  4. Vaihtoehtoisesti voit testata live-URL-osoitteen indeksoitavuuden.
  5. Voit myös pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon.

Jokaisella omaisuudellasi on päivittäinen testien raja.

Tulosten tulkitseminen: Hakemistoon lisätty URL-osoite

Tärkeää:
  • Tämä ei ole live-testi. Tämä työkalu kuvaa sivun viimeksi hakemistoon lisättyä versiota, ei verkossa olevaa live-versiota. Google käyttää työkalussa näkyviä tietoja Haun tulosten arviointiin. Sivusi on saattanut muuttua tai poistua käytöstä sen jälkeen, kun Google viimeksi näki sen. Jos haluat testata sivun nykyisen version Googlen näkemässä muodossa, paina sivulta Live-testi-painiketta.
  • URL-osoite löytyy Googlesta ‑ilmoitus ei vielä tarkoita, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita. Voit tarkastaa URL-osoitteen näkyvyyden hakemalla sitä Googlesta. Jos URL-osoite puuttuu, vaikka se on työkalun mukaan lisätty hakemistoon, lue ohjeita syyn selvittämiseen täältä.
  • Kattavuus‑osiossa näkyvä viimeisimmän indeksoinnin ajankohta on täällä näkyvien tietojen noutoaika (jos sivun indeksointi onnistui).

1. Raportin yläreunan näkyvyystila kertoo, voiko URL-osoite näkyä Googlen Haun tuloksissa: URL-osoite löytyy Googlesta tarkoittaa, että URL-osoite voi näkyä Haun tuloksissa, vaikka näkymistä ei taata. "URL-osoitetta ei löydy Googlesta" tarkoittaa, että URL-osoite ei näy Haun tuloksissa. Lue lisää.
  2. Laajenna Kattavuus-osiota nähdäksesi lisätietoja:
    1. Löydettävyys: Miten Google löysi URL-osoitteen.
    2. Indeksointi: Pystyikö Google indeksoimaan sivun, milloin se indeksoitiin tai oliko URL-osoitteen indeksoinnissa ongelmia. Jos tila ei ole URL-osoite löytyy Googlesta, syy siihen löytyy yleensä täältä.
    3. Hakemistoon lisääminen: Tämän sivun ensisijainen URL-osoite (Googlen valitsema ja sivun ilmoittama).
  3. Parannukset: Jos sinulla on strukturoitua dataa, jos sivu on AMP tai siihen on yhdistetty AMP, näet tiedot Parannukset-osiosta.
  4. Jos haluat nähdä tietoja pyynnöstä, mukaan lukien HTTP-pyynnön ja vastauksen sekä palautetun HTML:n, valitse Näytä indeksoitu sivu.

Tarkastustuloksissa on seuraavat, laajennettavat osiot:

Näkyvyys Googlessa

Tässä kortissa kerrotaan, voiko URL-osoite esiintyä Google Haun tuloksissa. Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite löytyy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite on lisätty hakemistoon ja voi näkyä Google Haun tuloksissa. Sivulla olevista parannuksista (strukturoitu data, linkitetyt AMP-sivut jne.) ei löytynyt ongelmia. URL-osoite löytyy Googlesta ‑ilmoitus ei vielä tarkoita, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita. Voit tarkastaa URL-osoitteen näkyvyyden hakemalla sitä Googlesta. Jos URL-osoite puuttuu, vaikka se on työkalun mukaan lisätty hakemistoon, lue ohjeita syyn selvittämiseen täältä.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta voit nähdä, mitä Google tietää sivustasi, siirtymällä hakemiston kattavuus- tai parannusosion tietoihin.
Jos URL-osoite on estetty tilapäisesti Poista URL-osoitteita ‑työkalulla, URL-tarkastustyökalu olettaa että URL-osoitteen tila on "URL-osoite löytyy Googlesta" ja hakemiston kattavuuden tila on "Indeksoitu". Tämä ei tarkoita, että URL-osoite esiintyy Haun tuloksissa. Siirry Poista URL-osoitteita ‑työkaluun tai hae URL-osoitetta Googlesta nähdäksesi, onko se edelleen estetty.

URL-osoite löytyy Googlesta, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite on lisätty hakemistoon ja voi näkyä Google Haun tuloksissa. Jotkin ongelmat voivat kuitenkin estää sivulle lisäämiesi parannusten näkymisen. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot).

• Mitä seuraavaksi: Lue raportin varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoitetta ei löydy Googlesta: ongelmia hakemistoon lisäämisessä

URL-osoitetta ei löydy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite ei näy Google Haun tuloksissa, mutta uskomme tämän olevan tarkoituksellista. Yleisimpiä syitä ovat sivun salasanasuojaus, noindex-ohje tai se, että kyseessä on ensisijaisen sivun vaihtoehtoinen versio (vaihtoehtoisia sivuversioita ei lisätä hakemistoon).
  • Mitä seuraavaksi: Kattavuus‑osiossa on lisätietoja syystä. Joitakin mahdollisia syitä:
    • Jos käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite- ja Googlen valitsema ensisijainen osoite ‑arvot eroavat toisistaan, URL-osoite on yksi monesta samankaltaisesta sivusta, ja Google on lisännyt hakemistoon sivun toisen version. Tämä ei luultavasti vaadi sinulta toimenpiteitä, mutta voit harkita ensisijaisen tagin poistamista tai miettiä, miksi ensisijaisia sivuja on kaksi.
    • Jos käytössä on odottamaton noindex- tai robots.txt-esto (lue lisää alla olevasta hakemiston kattavuusosiosta), esto on poistettava, jotta Google pääsee sivustolle.
    • Jos kyseessä on muu hakemiston kattavuuteen liittyvä syy, tutustu arvojen ja mahdollisten korjausohjeiden luetteloon.

Google ei tunnista URL-osoitetta: Jos hakemiston kattavuuden tila on Google ei tunnista URL-osoitetta, URL-osoite ei ole hakemistossa. Tällöin syynä on, että Google ei ole havainnut osoitetta tai että se on todennut sivun olevan asianmukaisesti merkitty vaihtoehtoinen sivu, jonka indeksointi ei onnistu. Korjaa tämä tarkastamalla sivu live-testillä, korjaamalla mahdolliset virheet ja pyytämällä sivun lisäämistä hakemistoon. Vinkki: Jos kyseessä on asianmukaisesti merkitty vaihtoehtoinen sivu, jota ei voi indeksoida, tämä sivu ja indeksointivirhe näkyvät ensisijaisen sivun tarkastuksen tuloksissa.

URL-osoite on vaihtoehtoversio

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite on yksi saman sivun vaihtoehtoisista versioista. Tämän ryhmän sivuihin kuuluu AMP/ensisijainen- tai tietokoneversio/mobiiliversio-sivupareja. Hakemistoon lisätty URL-osoite on Kattavuus‑kohdan Googlen valitsema ensisijainen osoite ‑arvo.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta sinun kannattaa tarkastaa Googlen valitsema ensisijainen osoite ja varmistaa, että kyseessä on odotettu sivu.
Kattavuus

Tässä osiossa on kuvattu URL-osoitteen hakemistotila ja hakemistoon lisäämisprosessin tiedot. Saatat nähdä seuraavat tiedot hakemiston kattavuudesta riippuen:

Löydettävyys

Hakemiston kattavuuden tila
Näkyvyys Googlessa ‑tunnisteen yksityiskohtaisempi kuvaus, jossa selitetään, miksi URL-osoite löytyy tai ei löydy Googlesta. Tämä arvo kertoo onnistumisesta, varoituksesta, epäonnistumisesta tai ohituksesta. Katso arvot ja mahdolliset korjausohjeet. Katso kohta Google ei tunnista URL-osoitetta.
Sivustokartat
Kaikki tunnetut sivustokartat, jotka osoittavat tähän URL-osoitteeseen. Huom. Tämä sisältää vain sivustokartat, jotka on lähetetty sivustokarttaraportin kautta tai mainittu sivuston robots.txt-tiedostossa. Muilla tavoin löydettyjä sivustokarttoja ei listata. Jos sivusto on suuri tai uusi, sinun kannattaa luoda sivustokartta, jonka avulla Google löytää indeksoitavat sivut. Katso tunnetut ongelmat.
Viittaava sivu
Sivu, jonka avulla Google mahdollisesti löysi tämän URL-osoitteen. Viittaavalla sivulla saattaa olla suora linkki tähän URL-osoitteeseen, tai se saattaa olla tähän URL-osoitteeseen viittaavan sivun ylätason sivu. Vaikka tämä arvo puuttuisi, viittaava sivu saattaa silti olla olemassa, mutta URL-tarkastustyökalulla ei ole sen tietoja tällä hetkellä. Jos näet "URL-osoitteen lähdettä ei välttämättä ilmoiteta tällä hetkellä" ‑viestin, Google löysi URL-osoitteen muuten kuin sivustokartan tai viittaavan sivun kautta, mutta viittaavat tiedot eivät ole saatavilla tässä työkalussa.
Viimeksi indeksoitu
Ajankohta (paikallisessa ajassa), jolloin Google viimeksi indeksoi sivun. Kaikki tässä työkalussa näkyvät tiedot perustuvat viimeksi indeksoituun versioon.
Sallitaanko indeksointi?
Kertoo, saiko Google indeksoida sivuston (eli käydä sillä) vai estettiinkö se robots.txt-säännöllä. Jos et estänyt Googlea tarkoituksella, poista robots.txt-esto. Tämä ei tarkoita, että hakemistoon lisääminen sallitaan. Siihen annetaan lupa Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑arvolla.
Sivuhaku
Kertoo, voiko Google hakea sivun palvelimeltasi. Jos indeksointi on estetty, tässä kentässä näkyy aina epäonnistuminen. Jos indeksointi sallitaan, sivun hakeminen voi silti epäonnistua erilaisista syistä johtuen. Tutustu hakuvirheiden selityksiin. "Sallitaanko indeksointi?" kertoo siitä, haluatko sivun olevan löydettävissä. "Sivuhaku" puolestaan viittaa siihen, voiko Google todella tavoittaa sivun.
Sallitaanko hakemistoon lisääminen?
Estikö sivu hakemistoon lisäämisen. Jos hakemistoon lisääminen estetään, syy selitetään eikä sivu näy Google Haun tuloksissa. TÄRKEÄÄ: Jos robots.txt-tiedosto estää sivun käytön (katso Indeksointi sallitaan ‑kohta), Google ei voi nähdä eikä noudattaa noindex-ohjetta, minkä seurauksena hakemistoon lisääminen sallitaan aina. Tällöin sivu saattaa näkyä Haun tuloksissa.
Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite
Ilmoittamasi ensisijainen URL-osoite, jos sivulla on sellainen. Voit määrittää ensisijaisen URL-osoitteen esimerkiksi <link rel="canonical">-tagilla, HTTP-otsikolla, sivustokartalla tai muutamalla muulla tavalla. Jos sivusi on yksi samanlaisista sivuista tai sivun kopioista, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen URL-osoitteen selkeästi. Emme voi taata, että Google valitsee tämän URL-osoitteen, mutta otamme tämän huomioon. AMP-sivujen tapauksessa tämän on oltava muu kuin AMP-versio (ellei se ole ensisijainen AMP-osoite).
Googlen valitsema ensisijainen osoite

Googlen valitseman ensisijaisen sivun URL-osoite, jos sivustoltasi löytyi samankaltaisia sivuja tai sivun kopioita. Google saattaa valita käyttäjän ensisijaiseksi ilmoittaman URL-osoitteen, mutta joskus se voi valita toisen, jota pitää parempana. Jos sivulla ei ole vaihtoehtoisia versioita, tarkastettava URL-osoite on Googlen valitsema ensisijainen osoite. Jos tämä sivu ei ole se, jota odotit, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen version selkeästi.

Ensisijainen URL-osoite ei aina näy Haun tuloksissa: jos sivulla on esimerkiksi ensisijainen tietokoneversio ja mobiiliversio, Googlessa näkyy luultavasti nykyistä laitettasi vastaava URL-osoite.

Tämä arvo voi olla muutaman tunnin hakemiston arvoa jäljessä.

Jos sivu ei ole ensisijainen URL-osoite, voit tarkastaa Googlen valitseman ensisijaisen URL-osoitteen valitsemalla Tarkasta (tämä edellyttää, että URL-osoite kuuluu ylläpitämääsi omaisuuteen).

Parannukset (AMP, Työpaikat ja muut)

Tämä osio sisältää tietoja Haun parannuksista, jotka Google havaitsi lisätessään URL-osoitteesi hakemistoon viimeksi. Jos URL-osoitetta ei voitu lisätä hakemistoon tai parannuksia ei havaittu, tämä osio on tyhjä.

Kaikki parannukset eivät vielä näy tässä raportissa. Työkalu tukee seuraavia parannuksia:

Mobiilikäyttö

Selvitä, onko sivu helposti käytettävissä mobiililaitteella. Kaikkien sivujen mobiilikäytettävyyttä ei testata.

Seuraavat tulokset ovat mahdollisia:

• Sivu ei ole mobiiliystävällinen: Sivu ei toimi oikein mobiililaitteella ongelmien vuoksi. Katso mahdollisten virheiden kuvaukset.
  • Sivu on mobiiliystävällinen: Sivu toimii todennäköisesti oikein mobiililaitteilla. Lue lisää.
  • Tietoja ei saatavilla: Emme jostakin syystä voineet noutaa sivua tai testata sen mobiiliystävällisyyttä. Yritä hetken kuluttua uudelleen.

Klikkaa päätösriviä saadaksesi lisätietoja tämän URL-osoitteen mobiilikäytettävyydestä.

AMP

Jos sivulla on linkitetty AMP-versio, näet siitä tietoja valitsemalla raportista kyseisen rivin. Näiden tietojen avulla voit etsiä AMP-kohtaisia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi hakemistoon lisäämiseen.

Tässä esitetyt tiedot koskevat nykyisen sivun viittaamaa AMP-versiota, eivät nykyistä sivua.

Tavallisten AMP-virheiden lisäksi saatat nähdä näitä Google-kohtaisia AMP-virheitä.

Jos haluat nähdä muita sivustosi sivuja, joita ongelma koskee, valitse ongelman kuvausrivi ja Avaa raportti.

URL-tarkastustyökalulla AMP-sivuna tarkastetun URL-sivun tila voi olla jokin seuraavista:

• AMP-sivu on hyväksytty / Web Story on hyväksytty: AMP on hyväksytty ja lisätty hakemistoon.
  • AMP-sivu on hylätty / Web Story on hylätty: AMP:ssä on virhe, joka estää sen lisäämisen hakemistoon.
  • AMP-sivua ei ole lisätty hakemistoon / Web Storya ei ole lisätty hakemistoon (hakemistoon lisätty versio) tai AMP-sivua ei voi lisätä hakemistoon / Web Storya ei voi lisätä hakemistoon (live-testi): Sivun hakemistoon lisääminen on estetty, yleensä robots.txt-säännön tai noindex-säännön takia.
  • AMP-sivu on hyväksytty varoitusten kanssa / Web Story on hyväksytty varoitusten kanssa: AMP voidaan lisätä hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sitä saamasta kaikkia ominaisuuksia, tai se käyttää käytöstä poistettuja tageja tai attribuutteja ja se voidaan hylätä tulevaisuudessa.
  • Ei ole AMP-sivu: Tarkistettu sivu ei ollut AMP-sivu.

Rich-tulosten tyypit

Voit nähdä tietoja kaikista sivulta löydetyistä rich-tulostyypeistä (strukturoitu data). Tietoihin sisältyvät URL-osoitteesta löytyneiden hyväksyttyjen kohteiden määrä, kunkin kohteen kuvaus ja mahdolliset varoitukset tai virheet. Seuraavia rich-tulosten tyyppejä tuetaan:

Rich-tulostani ei löydy. Työkalu ei vielä tue kaikkia rich-tulostyyppejä. Tällaiset tyypit voivat näkyä oikein sivulla ja Haun tuloksissa, mutta ne eivät näy työkalussa.

URL-osoitteen live-version tarkastaminen

Testaamalla omaisuuteesi kuuluvan URL-osoitteen live-version näet, pystyykö Google lisäämään sen hakemistoon. Testissä sivun live-versiota verrataan hakemistoon lisättyyn URL-osoitteeseen. Tästä on hyötyä, jos haluat testata sivuun tehtyjä muutoksia ja verrata niitä sivun nykyiseen hakemistossa olevaan versioon.

URL-osoitteen live-version testaaminen hakemistoon lisäämiseen liittyvien virheiden varalta:

1. Tarkasta hakemistoon lisätty URL-osoiteHuom. Ei haittaa, jos sivua ei ole vielä lisätty hakemistoon tai sen lisääminen ei onnistunut, mutta sivun on oltava käytettävissä internetissä ilman kirjautumistietoja.
  2. Valitse hakemiston tulossivulta Testaa live-URL-osoite.
  3. Lue lisää live-testin tulosten tulkitsemisesta, jotta ymmärrät näkemäsi tulokset.
  4. Voit vaihdella live-testin ja hakemistossa olevan sivun tulosten välillä valitsemalla sivulta Google-hakemisto tai Live-testi.
  5. Jos haluat tehdä live-testin uudelleen, valitse sivulta Päivitä (päivitä) ‑painike.
  6. Jos haluat nähdä sivun tietoja (mukaan lukien kuvakaappauksen ja HTTP-vastausten otsikot), valitse Näytä indeksoitu sivu.

Jokaisella omaisuudella on päivittäinen live-tarkastusten raja.

Tulosten tulkitseminen: Live-testi

Tärkeää:
  • Tämä on live-testi. Työkalu noutaa ja tarkastaa URL-osoitteen reaaliaikaisesti. Live-testin tulokset voivat erota hakemiston URL-osoitteesta alla kuvattujen syiden takia.
  • Live-testissä ei tarkisteta, löytyykö URL-osoite sivustokartoista tai viittaavilta sivuilta.
  • URL-osoitteen reaaliaikainen Lisättävyys hakemistoon ‑tila voi erota hakemistoon lisätyn URL-osoitteen Hakemiston kattavuus ‑tilasta seuraavien syiden vuoksi:
    • Sivun live-versioon on tehty muutoksia tai korjauksia (esim. noindex-tagin tai robots.txt-eston lisääminen tai poistaminen), joita ei ole vielä lisätty hakemistoon. Etsi hakemisto- ja live-versioiden erot tutkimalla niiden testitulosten eroja tai sivusi versiohistoriaa.
    • Live-testi ei tue kaikkia hakemistotiloja, joita käytetään hakemistoon lisätyn version raportissa. Kaikkia hakemistoraportin tiloja ei testata tai ne eivät sovellu live-testiin, ja ne merkitään live-testin raporttiin eri tavalla. Lue lisää ei-tuetuista tiloista Lisättävyys hakemistoon ‑osiosta.

Tarkoittaako hyväksytty tulos, että sivuni lisätään hakemistoon?

Ei. Tässä testissä tarkistetaan vain, voiko Googlebot käyttää sivuasi ennen sen lisäämistä hakemistoon. Vaikka live-testin tulos olisi hyväksytty tai varoitus, sivun täytyy täyttää joitakin muita ehtoja, ennen kuin se voidaan lisätä hakemistoon. Tässä on joitakin esimerkkejä:

• Sivuun ei saa liittyä manuaalisia toimenpiteitä tai oikeudellisia ongelmia.
  • Sivu ei saa olla toisen hakemistossa olevan sivun kopio: sen on oltava joko yksilöllinen tai valittuna ensisijaiseksi sivuksi, jos se kuuluu samankaltaisten sivujen joukkoon.
  • Sivun on oltava riittävän laadukas.

Tarkastustuloksissa on seuraavat, laajennettavat osiot:

Mahdollisesti käytettävissä Googlessa
Ylimmässä kortissa kerrotaan yleisesti, voidaanko URL-osoitteen live-versio lisätä hakemistoon. Myönteinen tulos ei takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita.

Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite on Googlen käytettävissä

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoitetta ei ole estetty, eikä siinä havaittu hakemistoon lisäämisen estäviä virheitä. Jos URL-osoite lisätään Google-hakemistoon, se voi näkyä Google Haun tuloksissa, kunhan se noudattaa laatu- ja tietoturvaohjeita eikä siihen kohdistu manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja tai tilapäistä estoa.
  • Mitä seuraavaksi: Jos sivu eroaa hakemiston versiosta, voit pyytää hakemistoon lisäämistä sivulla olevalla painikkeella. Voit myös lähettää sivustokartan tai odottaa sivuston normaalia indeksointia.

URL-osoite on Googlen käytettävissä, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite voidaan lisätä Google-hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sivulle lisäämiesi parannusten käytön. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot).

• Mitä seuraavaksi: Lue raportin varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoite ei ole Googlen käytettävissä

• Selitys: Tämä URL-osoite ei voi näkyä Google Haun tuloksissa vakavan ongelman vuoksi.
  • Mitä seuraavaksi: Perehdy syyhyn Käytettävyys-osion tietojen avulla.

URL-osoite on vaihtoehtoinen versio.

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoitetta ei pidetä tämän sivun ensisijaisena versiona, joten sitä ei lisätä hakemistoon, mutta tämä ei ole virhe.
  • Mitä seuraavaksi: Todennäköisesti ei mitään. Googlella on tälle sivulle ensisijainen URL-osoite, joka pitäisi lisätä hakemistoon. Nykyiset hakemistotiedot näyttävät ensisijaisen URL-osoitteen kohdassa Kattavuus > Googlen valitsema ensisijainen osoite.
Saatavuus

Tässä raportin osiossa kerrotaan, voiko Google lisätä sivun hakemistoon. Myönteinen tulos ei kuitenkaan takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita.

Näet omaisuuksia koskevat selitykset hakemistoraportin kuvauksista.

Hakemistotestin ja live-testin tulosten väliset erot

Kaikki hakemistoraportissa näkyvät käytettävyysarvot eivät ole mahdollisia live-raportissa. Alla ovat tilat, joita ei tueta, ja niiden selitykset.

Hakemistoraportin tila Miksi tila ei näy live-testissä
Lähetetty URL-osoite… Jos tilan nimi alkaa sanoilla Lähetetty URL-osoite, tilaa ei voi näyttää live-testissä. Nämä tilat näytetään vain silloin, kun käyttäjä on lähettänyt sivun sivustokartan avulla, eivätkä sivustokarttatiedot ole saatavilla live-testissä.
  • Lähetetty ja indeksoitu
  • Indeksoitu, ei lähetetty sivukartassa
Näkyvissä on vastaava URL-osoite voidaan lisätä hakemistoon ‑tila.
Indeksoitu, mutta robots.txt:n estämä Indeksoitu-ilmaus ei ole käytettävissä live-testissä. Jos sivu on estetty, vastaava Robots.txt:n estämä ‑virhe näytetään.
Havaittu, toistaiseksi ei indeksoitu Ei käytettävissä live-testissä.
Indeksoitu, ei lisätty hakemistoon Ei käytettävissä live-testissä.

Kopioitu sivu ‑tilat:

• Vaihtoehtoinen sivu, jossa on oikea ensisijainen tagi
  • URL-osoite lisätty hakemistoon vaihtoehtoisena versiona
  • Kopioitu sivu ilman ensisijaista tagia
  • Google valitsi eri ensisijaisen sivun kuin käyttäjä
  • Lähetettyä URL-osoitetta ei valittu ensisijaiseksi
Googlen ensisijaisuustiedot tai kopiosivujen tiedot eivät ole saatavilla live-testissä. Jos käyttäjä määrittää ensisijaisen sivun, tiedot ovat saatavilla.

Renderöidyn sivun katselu

Voit katsella kuvakaappausta renderöidystä sivusta sellaisena, kuin Googlebot näkee sen. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki sivun elementit löytyvät ja näkyvät sellaisina, kuin olet ne tarkoittanut. Eroavaisuuksia saattaa olla niissä resursseissa, jotka on estetty Googlebotilta.

Kuvakaappaukset ovat käytettävissä vain URL-osoitteen live-testissä, kuvakaappaukset eivät ole käytettävissä hakemistoon lisätyssä URL-osoitteessa. Sivun on oltava löydettävissä, jotta kuvakaappaus voidaan luoda. Jos sivuasi suojataan palomuurilla, voit näyttää sen URL-tarkastustyökalulle tunnelin avulla.

Renderöidyn sivun katselu:

1. Tarkasta sivustosi etusivu.
  2. Valitse hakemiston tulossivulta Testaa live-URL-osoite.
  3. Avaa Lisätietoja-paneeli valitsemalla sivun päätöskortista Näytä testattu sivu. Jos tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä, se johtuu yleensä siitä, että sivu ei ole löydettävissä live-testiä varten.
  4. Siirry Kuvakaappaus-välilehdelle.

Hakemistoon lisäämisen pyytäminen (uudelleen)

Voit pyytää Googlea lisäämään tarkastetun URL-osoitteen hakemistoon. Hakemistoon lisäämisessä voi kestää enintään kaksi viikkoa, ja voit tarkistaa sen edistymisen tällä työkalulla.

Näin voit pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon:

1. Tarkasta sivun URL-osoite.
  2. Valitse URL-osoitteen tarkastustulossivulta Pyydä indeksointia. Jos sivu läpäisee välittömästi havaittavien hakemistovirheiden pikatestin, se lisätään hakemistojonoon. Et voi pyytää hakemistoon lisäämistä, jos live-testissä todetaan, ettei sivua voi lisätä hakemistoon.

Jos haluat pyytää useiden uusien tai päivitettyjen sivujen hakemistoon lisäämistä, paras vaihtoehto on lähettää sivustokartta, johon on merkitty päivitetyt sivut <lastmod>-koodilla.

Tunnetut ongelmat
  • Muutamissa tapauksissa sivustokartassa lähetetyn sivun tiedoissa ei mainita kyseistä sivustokarttaa. Pyrimme korjaamaan tämän.