URL-tarkastustyökalu

Tietoja URL-tarkastustyökalusta

URL-tarkastustyökalun avulla saat tietoja tietyn sivun Googlen hakemistoon lisätystä versiosta. Saat tietoja esimerkiksi AMP-virheistä, strukturoidun datan virheistä ja hakemistoon lisäämisen ongelmista.

Tavalliset tehtävät:

Avaa URL-tarkastustyökalu

URL-tarkastustyökalu – Google Search Console ‑koulutus

URL-osoitteen nykyisen hakemistotilan selvittäminen

Katso omaisuuteesi kuuluvan URL-osoitteen tarkat Google-hakemistotiedot.

Jos haluat selvittää URL-osoitteen nykyisen hakemistotilan URL-tarkastustyökalulla:

1. Avaa URL-tarkastustyökalu.
  2. Lisää tarkastettava URL-osoite kokonaan. Huomioitavaa:
    • URL-osoitteen on kuuluttava nykyiseen omaisuuteen. Nykyisen verkko-omaisuuden ulkopuolisia URL-osoitteita ei voi testata. Jos omistat useita omaisuuksia, varmista ennen URL-osoitteen testiä, että oikea omaisuus on valittuna.
    • URL-osoitteiden AMP- ja muut versiot: Voit tarkastaa sekä URL-osoitteiden AMP-versiot että muut versiot. Työkalu antaa tietoja sivun vastaavasta AMP-versiosta ja muusta versiosta.
    • Sivun vaihtoehtoiset versiot: Jos sivusta on olemassa vaihtoehtoisia versioita tai kopioita, työkalu sisältää tietoja myös ensisijaisesta versiosta, jos ensisijainen versio kuuluu omistamaasi omaisuuteen.
  3. Lue, miten tuloksia tulkitaan.
  4. Vaihtoehtoisesti voit testata live-URL-osoitteen indeksoitavuuden.
  5. Voit myös pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon.

Jokaisella omaisuudellasi on päivittäinen testien raja.

Tulosten tulkitseminen: Hakemistoon lisätty URL-osoite

Tärkeää:
  • Tämä ei ole live-testi. Tämä työkalu kuvaa sivun viimeksi hakemistoon lisättyä versiota, ei verkossa olevaa live-versiota. Google käyttää työkalussa näkyviä tietoja Haun tulosten arviointiin. Sivusi on saattanut muuttua tai poistua käytöstä sen jälkeen, kun Google viimeksi näki sen. Jos haluat testata sivun nykyisen version Googlen näkemässä muodossa, paina sivulta Live-testi-painiketta.
  • URL-osoite löytyy Googlesta ‑ilmoitus ei vielä tarkoita, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita. Voit tarkastaa URL-osoitteen näkyvyyden hakemalla sitä Googlesta. Jos URL-osoite puuttuu, vaikka se on työkalun mukaan lisätty hakemistoon, lue ohjeita syyn selvittämiseen täältä.
  • Kattavuus‑osiossa näkyvä viimeisimmän indeksoinnin ajankohta on täällä näkyvien tietojen noutoaika (jos sivun indeksointi onnistui).

1. Työkalun yläreunan näkyvyystila kertoo, saako URL-osoite näkyä Googlen hakutuloksissa: URL-osoite löytyy Googlesta tarkoittaa, että URL-osoite saa näkyä hakutuloksissa, vaikka näkymistä ei taata. URL-osoitetta ei löydy Googlesta tarkoittaa, että URL-osoite ei voi näkyä hakutuloksissa.
  2. Laajenna Kattavuus-osio nähdäksesi lisätietoja:
    • Löydettävyys: Miten Google löysi URL-osoitteen.
    • Indeksointi: Pystyikö Google indeksoimaan sivun, milloin se indeksoitiin tai oliko URL-osoitteen indeksoinnissa ongelmia. Jos tila ei ole URL-osoite löytyy Googlesta, syy siihen löytyy yleensä täältä.
    • Hakemistoon lisääminen: Tämän sivun ensisijainen URL-osoite (Googlen valitsema).
  3. Parannukset: Jos sinulla on strukturoitua dataa, jos sivu on AMP tai siihen on yhdistetty AMP, näet tiedot Parannukset-osiosta. Tämä osio sisältää myös mobiilikäytettävyyden testauksen.
  4. Jos haluat nähdä tietoja pyynnöstä, myös HTTP-pyynnön ja vastauksen sekä palautetun HTML:n, valitse Näytä indeksoitu sivu. Jos tämä linkki on poistettu käytöstä, koska sivun hakemisessa oli ongelma, vie hiiri käytöstä poistamisesta kertovan painikkeen päälle nähdäksesi syyn.

Tarkastustuloksissa on seuraavat, laajennettavat osiot:

Näkyminen Googlessa (URL-osoitteen tila)

Työkalun yläosion arvioinnin yhteenvedossa kerrotaan, voiko URL-osoite näkyä Google Haun tuloksissa (tiettyjen huomautusten kera). Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite löytyy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite on lisätty hakemistoon ja voi näkyä Google Haun tuloksissa. Sivulla olevista parannuksista (strukturoitu data, linkitetyt AMP-sivut jne.) ei löytynyt ongelmia.
    Tärkeää: URL-osoite löytyy Googlesta ‑ilmoitus ei vielä tarkoita, että sivu näkyy Haun tuloksissa. Näkyminen Haun tuloksissa edellyttää, että sivu ja sen strukturoitu data noudattavat Googlen laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, tietoturvaongelmia eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita. Voit tarkastaa URL-osoitteen näkyvyyden hakemalla sitä Googlesta. Jos URL-osoite puuttuu, vaikka se on työkalun mukaan lisätty hakemistoon, lue ohjeita syyn selvittämiseen täältä.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta voit nähdä, mitä Google tietää sivustasi, siirtymällä Kattavuus- tai Parannukset-osion tietoihin.

URL-osoite löytyy Googlesta, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite on lisätty hakemistoon ja voi näkyä Google Haun tuloksissa. Jotkin ongelmat voivat kuitenkin estää sivulle lisäämiesi parannusten näkymisen. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot). Katso muut huomioitavat asiat yllä olevan "URL-osoite löytyy Googlesta" ‑osion Tärkeää-kohdasta.
  • Mitä seuraavaksi: Lue työkalun varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoitetta ei löydy Googlesta: ongelmia hakemistoon lisäämisessä

URL-osoitetta ei löydy Googlesta

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite ei näy Google Haun tuloksissa, mutta uskomme tämän olevan tarkoituksellista. Yleisiä syitä ovat sivun salasanasuojaus, robots.txt-suojaus tai esto noindex-komennolla.
  • Mitä seuraavaksi: Kattavuus‑osiossa on lisätietoja syystä. Joitakin mahdollisia syitä:
    • Jos käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite- ja Googlen valitsema ensisijainen osoite ‑arvot eroavat toisistaan, URL-osoite on yksi monesta samankaltaisesta sivusta, ja Google on lisännyt hakemistoon sivun toisen version. Tämä ei luultavasti vaadi sinulta toimenpiteitä, mutta voit harkita ensisijaisen tagin poistamista tai miettiä, miksi ensisijaisia sivuja on kaksi.
    • Jos käytössä on odottamaton noindex- tai robots.txt-esto (lue lisää Kattavuus-osiosta), esto on poistettava, jotta Google pääsee sivustolle.
    • Google ei tunnista URL-osoitetta: Lue kuvaus Kattavuus-osiosta.
    • Jos kyseessä on muu hakemiston kattavuuteen liittyvä syy, tutustu arvojen ja mahdollisten korjausohjeiden luetteloon.

URL-osoite on vaihtoehtoinen versio

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite on yksi saman sivun vaihtoehtoisista versioista. Sivu ja ensisijainen sivu ovat Googlen tiedossa, ja kyseistä sivua voidaan näyttää tietyin ehdoin, mutta ensisijaista sivua näytetään useammin. Tämä voi esimerkiksi tarkoittaa, että lähettämäsi URL on mobiililähtöisen sivuston tietokoneversion URL tai että olet lähettänyt AMP-sivun URL-osoitteen, josta on olemassa ensisijainen muu kuin AMP-versio. Työkalun Indeksointitapa-arvo kertoo, mikä indeksointirobotin versio (mobiili vai tietokone) on tulkinnut tämän vaihtoehtoiseksi versioksi. Hakemistoon lisätty URL-osoite on Kattavuus‑kohdan Googlen valitsema ensisijainen osoite ‑arvo.
  • Mitä seuraavaksi: Yleensä muita toimenpiteitä ei vaadita, mutta sinun kannattaa tarkastaa Googlen valitsema ensisijainen osoite ja varmistaa, että kyseessä on odotettu sivu.
Kattavuus

Tässä osiossa kerrotaan tietoa siitä, voiko Google löytää ja lisätä sivun hakemistoon.

Kattavuuden tila
Osion otsikossa kerrotaan lyhyesti URL-osoitteen tilasta ja miksi URL-osoite löytyy tai ei löydy Googlesta. Seuraavia arvoja tuetaan:
  • Onnistumis-, varoitus-, epäonnistumis- tai ohitusarvo (tässä luetellut ja kuvatut)
  • Google ei tunnista URL-osoitetta: Tämä tarkoittaa, että URL-osoite ei ole hakemistossa, koska Google ei ole havainnut osoitetta tai se on todennut sivun olevan asianmukaisesti merkitty vaihtoehtoinen sivu, jonka indeksointi ei onnistu. Korjaa tämä tarkastamalla sivu live-testillä, korjaamalla mahdolliset virheet ja pyytämällä sivun lisäämistä hakemistoon. Vinkki: Jos kyseessä on asianmukaisesti merkitty vaihtoehtoinen sivu, jota ei voi indeksoida, tämä sivu ja indeksointivirhe näkyvät ensisijaisen sivun tarkastuksen tuloksissa.
Sivustokartat
Kaikki tunnetut sivustokartat, jotka osoittavat tähän URL-osoitteeseen. Huom. Tämä sisältää vain sivustokartat, jotka on lähetetty sivustokarttaraportin kautta tai mainittu sivuston robots.txt-tiedostossa. Muilla tavoin löydettyjä sivustokarttoja ei listata. Jos sivusto on suuri tai uusi, sinun kannattaa luoda sivustokartta, jonka avulla Google löytää indeksoitavat sivut. Katso tunnetut ongelmat.
Viittaava sivu
Sivu, jonka avulla Google mahdollisesti löysi tämän URL-osoitteen. Viittaavalla sivulla saattaa olla suora linkki tähän URL-osoitteeseen, tai se saattaa olla tähän URL-osoitteeseen viittaavan sivun ylätason sivu. Vaikka tämä arvo puuttuisi, viittaava sivu saattaa silti olla olemassa, mutta URL-tarkastustyökalulla ei ole sen tietoja tällä hetkellä. Jos näet "URL-osoitteen lähdettä ei välttämättä ilmoiteta tällä hetkellä" ‑viestin, Google löysi URL-osoitteen muuten kuin sivustokartan tai viittaavan sivun kautta, mutta viittaavat tiedot eivät ole saatavilla tässä työkalussa.
Viimeksi indeksoitu
Ajankohta (paikallisessa ajassa), jolloin Google viimeksi indeksoi sivun. Kaikki tässä työkalussa näkyvät tiedot perustuvat viimeksi indeksoituun versioon.
Indeksointitapa
Indeksoinnin käyttäjäagenttityyppi (tietokone tai mobiili).
Sallitaanko indeksointi?
Kertoo, saiko Google indeksoida sivuston (eli käydä sillä) vai estettiinkö se robots.txt-säännöllä. Jos et estänyt Googlea tarkoituksella, poista robots.txt:n estosääntö. Katso, miten estetty sivu korjataan. Huomaa, että tämä arvo ei tarkoita, että hakemistoon lisääminen sallitaan. Siihen annetaan lupa Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑arvolla.
Sivuhaku
Kertoo, voiko Google hakea sivun palvelimeltasi. Jos indeksointi on estetty, tässä kentässä näkyy epäonnistuminen. Jos indeksointi sallitaan, sivun hakeminen voi silti epäonnistua erilaisista syistä johtuen. Tutustu hakuvirheiden selityksiin. "Sallitaanko indeksointi?" kertoo siitä, haluatko sivun olevan löydettävissä. "Sivuhaku" puolestaan viittaa siihen, voiko Google todella tavoittaa sivun.
Sallitaanko hakemistoon lisääminen?
Estikö sivu hakemistoon lisäämisen. Jos hakemistoon lisääminen estetään, syy selitetään eikä sivu näy Google Haun tuloksissa. TÄRKEÄÄ: Jos robots.txt-tiedosto estää sivun käytön (katso Sallitaanko indeksointi? ‑kohta), Google ei voi nähdä eikä noudattaa noindex-ohjeita, minkä seurauksena hakemistoon lisääminen sallitaan aina. Tämän takia sivusi saattaa näkyä Haun tuloksissa.
Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite
Jos sivusi ilmoittaa selkeästi ensisijaisen URL-osoitteen, se näytetään täällä. Jos sivusi ei ole vaihtoehtoinen sivu, tämän arvo saa olla Ei mitään. Jos sivusi on yksi vaihtoehtoisista sivuista, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen URL-osoitteen selkeästi. Voit määrittää ensisijaisen URL-osoitteen esimerkiksi <link rel="canonical">-tagilla, HTTP-otsikolla, sivustokartalla tai muutamalla muulla tavalla. Emme voi taata, että Google valitsee haluamasi ensisijaisen osoitteen, mutta otamme tämän huomioon. AMP-sivujen tapauksessa ensisijaisen sivun on oltava muu kuin AMP-versio (ellei se ole ensisijainen AMP-osoite).
Googlen valitsema ensisijainen osoite

Googlen valitseman ensisijaisen sivun URL-osoite, jos sivustoltasi löytyi samankaltaisia sivuja tai sivun kopioita. Google saattaa valita käyttäjän ensisijaiseksi ilmoittaman URL-osoitteen, mutta joskus se voi valita toisen, jota pitää parempana. Jos sivulla ei ole vaihtoehtoisia versioita, tarkastettava URL-osoite on Googlen valitsema ensisijainen osoite. Jos tämä sivu ei ole se, jota odotit, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen version selkeästi.

Ensisijainen URL-osoite ei aina näy Haun tuloksissa: jos sivulla on esimerkiksi ensisijainen tietokoneversio ja mobiiliversio, Googlessa näkyy luultavasti nykyistä laitettasi vastaava URL-osoite.

Tämä arvo voi olla muutaman tunnin hakemiston arvoa jäljessä.

Jos sivu ei ole ensisijainen URL-osoite, voit tarkastaa Googlen valitseman ensisijaisen URL-osoitteen valitsemalla Tarkasta (tämä edellyttää, että URL-osoite kuuluu ylläpitämääsi omaisuuteen).

Parannukset (mobiilikäytettävyys, AMP ja muita)

Tässä osiossa kuvataan ne Haun parannukset, jotka Google havaitsi lisätessään URL-osoitteesi hakemistoon viimeksi. Jos URL-osoitetta ei voitu lisätä hakemistoon tai parannuksia ei havaittu, tämä osio on tyhjä.

Kaikki parannukset eivät vielä näy tässä raportissa. Työkalu tukee seuraavia parannuksia:

Mobiilikäyttö

Selvitä, onko sivu helposti käytettävissä mobiililaitteella. Kaikkien sivujen mobiilikäytettävyyttä ei testata.

Seuraavat tulokset ovat mahdollisia:

• Sivu ei ole mobiiliystävällinen: Sivu ei toimi oikein mobiililaitteella ongelmien vuoksi. Katso mahdollisten virheiden kuvaukset.
  • Sivu on mobiiliystävällinen: Sivu toimii todennäköisesti oikein mobiililaitteilla. Lue lisää.
  • Tietoja ei saatavilla: Emme jostakin syystä voineet noutaa sivua tai testata sen mobiiliystävällisyyttä. Yritä hetken kuluttua uudelleen.

Klikkaa päätösriviä saadaksesi lisätietoja tämän URL-osoitteen mobiilikäytettävyydestä.

AMP

Jos sivulla on linkitetty AMP-versio, näet siitä tietoja valitsemalla työkalusta kyseisen rivin. Näiden tietojen avulla voit etsiä AMP-kohtaisia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi hakemistoon lisäämiseen.

Tässä esitetyt tiedot koskevat nykyisen sivun viittaamaa AMP-versiota, eivät nykyistä sivua.

Tavallisten AMP-virheiden lisäksi saatat nähdä näitä Google-kohtaisia AMP-virheitä.

Jos haluat nähdä muita sivustosi sivuja, joita ongelma koskee, valitse ongelman kuvausrivi ja Avaa raportti.

URL-tarkastustyökalulla AMP-sivuna tarkastetun URL-sivun tila voi olla jokin seuraavista:

• AMP-sivu on hyväksytty / Web Story on hyväksytty: AMP on hyväksytty ja lisätty hakemistoon.
  • AMP-sivu on hylätty / Web Story on hylätty: AMP:ssä on virhe, joka estää sen lisäämisen hakemistoon.
  • AMP-sivua ei ole lisätty hakemistoon / Web Storya ei ole lisätty hakemistoon (hakemistoon lisätty versio) tai AMP-sivua ei voi lisätä hakemistoon / Web Storya ei voi lisätä hakemistoon (live-testi): Sivun hakemistoon lisääminen on estetty, yleensä robots.txt-säännön tai noindex-säännön takia.
  • AMP-sivu on hyväksytty varoitusten kanssa / Web Story on hyväksytty varoitusten kanssa: AMP voidaan lisätä hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sitä saamasta kaikkia ominaisuuksia, tai se käyttää käytöstä poistettuja tageja tai attribuutteja ja se voidaan hylätä tulevaisuudessa.
  • Ei ole AMP-sivu: Tarkistettu sivu ei ollut AMP-sivu.

Rich-tulosten tyypit

Voit nähdä tietoja kaikista sivulta löydetyistä rich-tulostyypeistä (strukturoitu data). Tietoihin sisältyvät URL-osoitteesta löytyneiden hyväksyttyjen kohteiden määrä, kunkin kohteen kuvaus ja mahdolliset varoitukset tai virheet. Seuraavia rich-tulosten tyyppejä tuetaan:

Rich-tulostani ei löydy. Työkalu ei vielä tue kaikkia rich-tulostyyppejä. Tällaiset tyypit voivat näkyä oikein sivulla ja Haun tuloksissa, mutta ne eivät näy työkalussa.

Lisädataa vastauksesta

Lisätietoja hausta on saatavilla vain testeissä, joiden tila on URL-osoite löytyy Googlesta tai URL-osoite löytyy Googlesta, mutta siinä on ongelmia.
Jos haluat nähdä lisädataa vastauksesta, kuten palautetun HTML-sivun raakamuodon, JavaScript-konsolin tulosteen tai sivuresurssit, valitse Näytä indeksoitu sivu. Renderöidyn sivun kuvakaappaus on saatavilla vain live-testin yhteydessä.

URL-osoitteen live-testi

Testaamalla verkko-omaisuuteesi kuuluvan URL-osoitteen live-version näet, pystyykö Google indeksoimaan sen. Testissä sivun live-versiota verrataan hakemistoon lisättyyn URL-osoitteeseen. Tästä on hyötyä, jos haluat testata sivuun tehtyjä muutoksia ja verrata niitä sivun nykyiseen hakemistossa olevaan versioon.

URL-osoitteen live-version testaaminen hakemistoon lisäämiseen liittyvien virheiden varalta:

1. Tarkasta hakemistoon lisätty URL-osoite. Huom. Ei haittaa, jos sivua ei ole vielä lisätty hakemistoon tai sen lisääminen ei onnistunut, mutta sivun on oltava käytettävissä internetissä ilman kirjautumistietoja.
  2. Valitse hakemiston tulossivulta Testaa live-URL-osoite.
  3. Lue lisää live-testin tulosten tulkitsemisesta, jotta ymmärrät näkemäsi tulokset.
  4. Voit vaihdella live-testin ja hakemistossa olevan sivun tulosten välillä valitsemalla sivulta Google-hakemisto tai Live-testi.
  5. Jos haluat tehdä live-testin uudelleen, valitse sivulta Päivitä (päivitä) ‑painike.
  6. Jos haluat nähdä sivun tietoja (mukaan lukien kuvakaappauksen ja HTTP-vastausten otsikot), valitse Näytä indeksoitu sivu.

Jokaisella omaisuudella on päivittäinen live-tarkastusten raja.

Tulosten tulkitseminen: Live-testi

Tärkeää:
  • Tämä on live-testi. Työkalu noutaa ja tarkastaa URL-osoitteen reaaliaikaisesti. Live-testin tulokset voivat erota hakemiston URL-osoitteesta alla kuvattujen syiden takia.
  • Live-testissä ei tarkisteta, löytyykö URL-osoite sivustokartoista tai viittaavilta sivuilta.
  • URL-osoitteen reaaliaikainen Lisättävyys hakemistoon ‑tila voi erota hakemistoon lisätyn URL-osoitteen Hakemiston kattavuus ‑tilasta seuraavien syiden vuoksi:
    • Sivun live-versioon on tehty muutoksia tai korjauksia (esim. noindex-tagin tai robots.txt-eston lisääminen tai poistaminen), joita ei ole vielä lisätty hakemistoon. Etsi hakemisto- ja live-versioiden erot tutkimalla niiden testitulosten eroja tai sivusi versiohistoriaa.
    • Live-testi ei tue kaikkia hakemistotiloja, joita käytetään hakemistoon lisätyssä versiossa. Kaikkia hakemistoversion tiloja ei testata tai ne eivät sovellu live-testiin, ja ne merkitään live-testin raporttiin eri tavalla. Lue lisää ei-tuetuista tiloista Lisättävyys hakemistoon ‑osiosta.

Tarkoittaako hyväksytty tulos, että sivuni lisätään hakemistoon?

Ei. Tässä testissä tarkistetaan vain, voiko Googlebot käyttää sivuasi ennen sen lisäämistä hakemistoon. Vaikka live-testin tulos olisi hyväksytty tai varoitus, sivun täytyy täyttää joitakin muita ehtoja, ennen kuin se voidaan lisätä hakemistoon. Tässä on joitakin esimerkkejä:

• Sivuun ei saa liittyä manuaalisia toimenpiteitä tai oikeudellisia ongelmia.
  • Sivu ei saa olla toisen hakemistossa olevan sivun kopio: sen on oltava joko yksilöllinen tai valittuna ensisijaiseksi sivuksi, jos se kuuluu samankaltaisten sivujen joukkoon.
  • Sivun on oltava riittävän laadukas.

Tarkastustuloksissa on seuraavat, laajennettavat osiot:

URL-osoitteen tila (live-testi)
Raportin yläreunassa kerrotaan yleisesti, voidaanko URL-osoitteen live-versio lisätä hakemistoon. Myönteinen tulos ei takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa, vaan että URL-osoite voidaan indeksoida ja jäsentää. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja, laatu- ja tietoturvaongelmia eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita.
Tärkeää: Live-testi ei kattaa kaikkia mahdollisia hakemistoon lisäämisen ehtoja. Tässä taulukossa olevia ongelmia, joihin on merkitty "ei", ei tarkisteta live-testissä. Nämä ongelmat voivat esiintyä, kun sivu indeksoidaan, oli URL-osoitteen live-version tila mikä tahansa.

Seuraavat arvot ovat mahdollisia:

URL-osoite on Googlen käytettävissä

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoitetta ei ole estetty, eikä siinä havaittu hakemistoon lisäämisen estäviä virheitä. Jos URL-osoite lisätään Google-hakemistoon, se voi näkyä Google Haun tuloksissa, kunhan se noudattaa laatu- ja tietoturvaohjeita eikä siihen kohdistu manuaalisia toimenpiteitä, sisällön poistoja tai tilapäistä estoa. Katso, mitä ongelmia ei tarkisteta.
  • Mitä seuraavaksi: Jos sivu eroaa hakemiston versiosta, voit pyytää hakemistoon lisäämistä sivulla olevalla painikkeella. Voit myös lähettää sivustokartan tai odottaa sivuston normaalia indeksointia.

URL-osoite on Googlen käytettävissä, mutta siinä on ongelmia

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoite voidaan lisätä Google-hakemistoon, mutta tietyt ongelmat voivat estää sivulle lisäämiesi parannusten käytön. Tämä voi olla merkki yhdistetyn AMP-sivun ongelmasta tai sivun rich-tuloksen virheellisesti muotoillusta strukturoidusta datasta (esim. resepti tai työpaikkatiedot). Katso, mitä ongelmia ei tarkisteta.
  • Mitä seuraavaksi: Lue työkalun varoitus- tai virhetiedot ja yritä korjata kuvatut ongelmat.

URL-osoite ei ole Googlen käytettävissä

• Mitä se tarkoittaa: Tämä URL-osoite ei voi näkyä Google Haun tuloksissa vakavan ongelman vuoksi.
  • Mitä seuraavaksi: Perehdy syyhyn Käytettävyys-osion tietojen avulla.

URL-osoite on vaihtoehtoinen versio.

• Mitä se tarkoittaa: URL-osoitetta ei pidetä tämän sivun ensisijaisena versiona, joten sitä ei lisätä hakemistoon, mutta tämä ei ole virhe.
  • Mitä seuraavaksi: Todennäköisesti ei mitään. Googlella on tälle sivulle ensisijainen URL-osoite, joka pitäisi lisätä hakemistoon. Nykyiset hakemistotiedot näyttävät ensisijaisen URL-osoitteen kohdassa Kattavuus > Googlen valitsema ensisijainen osoite.
Saatavuus (live-testi)

Tässä työkalun osiossa kerrotaan, voiko Google lisätä sivun hakemistoon. Myönteinen tulos ei kuitenkaan takaa, että sivu näkyy Haun tuloksissa.

Sivu ja sen strukturoidun datan on noudattava Googlen laatu- ja tietoturvaohjeita. URL-tarkastustyökalu ei ota huomioon manuaalisia toimenpiteitä, tietoturvaongelmia, sisällön poistoja eikä tilapäisesti estettyjä URL-osoitteita.

Saatavuuden tila
Osion otsikossa kerrotaan lyhyesti URL-osoitteen tilasta ja miksi URL-osoite löytyy tai ei löydy Googlesta. Otsikossa näkyy "URL-osoite on indeksoitavissa", jos URL-osoite voidaan lisätä hakemistoon, tai varoitus- tai epäonnistumisarvo, joka on samanlainen (mutta ei sama) kuin tässä kerrotut ja kuvatut kohdat. Näytä tiedot.
Aika
Live-testin ajankohta.
Indeksointitapa
Live-testin käyttäjäagenttityyppi.
Sallitaanko indeksointi?
Kertoo, saako Google indeksoida sivun (eli käydä sillä) vai estetäänkö se robots.txt-säännöllä. Jos et halua estää Googlea, poista robots.txt-esto. Tämä ei tarkoita, että hakemistoon lisääminen sallitaan. Siihen annetaan lupa Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑arvolla. Katso, miten estetty sivu korjataan.
Sivuhaku
Kertoo, voiko Google hakea sivun palvelimeltasi. Jos indeksointi on estetty, tässä kentässä näkyy epäonnistuminen. Jos indeksointi sallitaan, sivun hakeminen voi silti epäonnistua erilaisista syistä johtuen. Tutustu hakuvirheiden selityksiin. "Sallitaanko indeksointi?" kertoo siitä, haluatko sivun olevan löydettävissä. "Sivuhaku" puolestaan viittaa siihen, voiko Google todella tavoittaa sivun.
Sallitaanko hakemistoon lisääminen?
Kertoo, estääkö sivu hakemistoon lisäämisen. Jos hakemistoon lisääminen estetään, syy selitetään eikä sivu näy Google Haun tuloksissa. TÄRKEÄÄ: Jos robots.txt-tiedosto estää sivun käytön (katso Sallitaanko indeksointi? ‑kohta), Google ei voi nähdä eikä noudattaa noindex-ohjeita, minkä seurauksena hakemistoon lisääminen sallitaan aina. Tämän takia sivusi saattaa näkyä Haun tuloksissa.
Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite
Jos sivusi ilmoittaa selkeästi ensisijaisen URL-osoitteen, se näytetään täällä. Jos sivusi ei ole kopio, tämän arvo saa olla Ei mitään. Jos sivusi on yksi samanlaisista sivuista tai sivun kopioista, suosittelemme ilmoittamaan ensisijaisen URL-osoitteen selkeästi. Voit määrittää ensisijaisen URL-osoitteen esimerkiksi <link rel="canonical">-tagilla, HTTP-otsikolla, sivustokartalla tai muutamalla muulla tavalla. Emme voi taata, että Google valitsee tämän URL-osoitteen, mutta otamme tämän huomioon. AMP-sivujen tapauksessa ensisijaisen sivun on oltava muu kuin AMP-versio (ellei se ole ensisijainen AMP-osoite).
Hakemiston kattavuuden ongelmat, jotka testataan live-testissä
Live-testi ei pysty havaitsemaan kaikkia sivun ehtoja eikä se voi täysin varmasti ennakoida, että hakemistoon lisääminen onnistuu. Tämä johtuu siitä, että joitakin ongelmatyyppejä (kuten ensisijaista valintaa tai sitä, lähetettiinkö URL-osoite sivustokartassa) ei testata tai niitä ei voi testata reaaliajassa. Jos ehtoa ei tarkisteta, live-testi voi olla "URL-osoite on Googlen käytettävissä", vaikka tosiasiassa URL-osoitteen lisäys Googlen hakemistoon epäonnistuisi.
Tässä näytetään joitakin Indeksoinnin kattavuus ‑raportissa olevia hakemisto-ongelmia ja kerrotaan, voiko niitä testata live-testissä:
Indeksoinnin tila Testataanko live-testissä? Huomautukset
Noindex-tagin poissulkema Kyllä Tulokset näkyvät Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑kentässä.
Sivunpoistotyökalun estämä Ei Voit tarkistaa tämän Väliaikaiset poistot ‑sivulta.
Estetty luvattoman pyynnön vuoksi (401) Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Indeksoitu, ei tällä hetkellä hakemistossa Ei
Havaittu, toistaiseksi ei indeksoitu Ei
Vaihtoehtoinen sivu, jossa on oikea ensisijainen tagi Ei Googlen valitsemaan ensisijaisuuteen liittyvät tiedot määritetään vasta hakemistoon lisäämisen aikana.
Sivu on kopio, jolla ei ole käyttäjän valitsemaa ensisijaista osoitetta Ei Googlen valitsemaan ensisijaisuuteen liittyvät tiedot määritetään vasta hakemistoon lisäämisen aikana.
Sivu on kopio, joten Google valitsi eri ensisijaisen osoitteen kuin käyttäjä Ei Googlen valitsemaan ensisijaisuuteen liittyvät tiedot määritetään vasta hakemistoon lisäämisen aikana.
Ei löydy (404) Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Uudelleenohjauksen sisältävä sivu Kyllä Tulokset näkyvät Sivuhaku-kentässä.
404-uudelleenohjaus Ei Katso, miten Google renderöi sivun hakemistoon lisäämistä varten, valitsemalla Näytä testattu sivu. Alhaisen sisällön sivut voidaan luokitella 404-uudelleenohjaus-luokkaan hakemistoon lisäämisen aikana. Katso lisätietoja ja korjausohjeet.
Sivu on kopio, joten lähetettyä URL-osoitetta ei valittu ensisijaiseksi Ei Googlen valitsemaan ensisijaisuuteen liittyvät tiedot määritetään vasta hakemistoon lisäämisen aikana. Lisäksi live-testi ei määritä, lähetettiinkö URL-osoite käyttämällä sivustokarttaa.
Estetty, koska pääsy kielletty (403) Kyllä Tulokset näkyvät Sivuhaku-kentässä.
Estetty toisen 4xx-ongelman vuoksi Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Lisätty hakemistoon ilman sisältöä Ei
Indeksoitu, mutta robots.txt:n estämä Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja kyseisen osion useissa muissa kentissä.
Toimitettu URL-osoite näyttää olevan 404-uudelleenohjaus. Ei Katso, miten Google renderöi sivun hakemistoon lisäämistä varten, valitsemalla Näytä testattu sivu. Alhaisen sisällön sivut voidaan luokitella 404-uudelleenohjaus-luokkaan hakemistoon lisäämisen aikana. Katso lisätietoja ja korjausohjeet.
Lähetetty URL-osoite palauttaa luvattoman pyynnön (401). Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Lähetettyä URL-osoitetta ei löydy (404). Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Lähetetty URL-osoite palautti 403-virheen Kyllä Tulokset näkyvät Sivuhaku-kentässä.
Lähetetty URL-osoite estetty toisen 4xx-virheen vuoksi Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja Sivuhaku-kentässä.
Lähetetty URL-osoite merkittiin noindex-tagilla. Kyllä Tulokset näkyvät Sallitaanko hakemistoon lisääminen? ‑kentässä.
Robots.txt-tiedosto esti lähetetyn URL-osoitteen. Kyllä Tulokset näkyvät Kattavuuden tilassa ja kyseisen osion useissa muissa kentissä.
Uudelleenohjausvirhe Kyllä Tulokset näkyvät Sivuhaku-kentässä.
Palvelinvirhe (5xx) Kyllä, mutta… Sivulla ei ehkä esiinny palvelinvirhettä live-testin aikana, mutta sellainen voi esiintyä, kun sivu lisätään hakemistoon oikeasti. Live-testissä onnistuminen ei takaa onnistumista myöhemmin.

Live-testi ei vahvista, lähetettiinkö URL-osoite sivustokartassa. Tämän takia hakemisto-ongelma arvioidaan huomioimatta sitä, onko URL-osoitteet lähetetty.

Lisädataa vastauksesta (live-testi)

Haun lisätietoja on saatavilla vain live-testissä, jonka tila on URL-osoite on Googlen käytettävissä.
Jos haluat nähdä lisädataa vastauksesta, kuten kuvakaappauksen renderöidystä sivusta, palautetun HTML-sivun raakamuodon, JavaScript-konsolin tulosteen tai sivuresurssit, valitse Näytä testattu sivu.

Renderöidyn sivun katselu

Voit katsella kuvakaappausta renderöidystä sivusta sellaisena, kuin Googlebot näkee sen. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki sivun elementit löytyvät ja näkyvät sellaisina, kuin olet ne tarkoittanut. Eroavaisuuksia saattaa olla niissä resursseissa, jotka on estetty Googlebotilta.

Kuvakaappaus on saatavilla vain URL-osoitteen live-testissä, jossa saavutetaan onnistuneet testitulokset. Kuvakaappauksia ei ole saatavilla hakemistoon lisätylle URL-osoitteelle tai live-testeille, joiden haut epäonnistuivat. Sivun on oltava löydettävissä, jotta kuvakaappaus voidaan luoda. Jos sivuasi suojataan palomuurilla, voit näyttää sen URL-tarkastustyökalulle tunnelin avulla.

Renderöidyn sivun katselu:

1. Tarkasta sivustosi etusivu.
  2. Valitse hakemiston tulossivulta Testaa live-URL-osoite.
  3. Avaa Lisätietoja-paneeli valitsemalla sivun päätöskortista Näytä testattu sivu. Jos tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä, se johtuu yleensä siitä, että sivu ei ole löydettävissä live-testiä varten.
  4. Valitse Kuvakaappaus-välilehti.

Hakemistoon lisäämisen pyytäminen (uudelleen)

Voit pyytää Googlea lisäämään tarkastetun URL-osoitteen hakemistoon. Hakemistoon lisäämisessä voi kestää enintään kaksi viikkoa, ja voit tarkistaa sen edistymisen tällä työkalulla.

Huomioitavaa, kun pyydät hakemistoon lisäämistä:
  • Hakemistoon lisääminen kestää yleensä noin päivän, mutta joissain tapauksissa siinä voi mennä paljon kauemmin.
  • Pyynnön lähettäminen ei takaa sitä, että sivusto näkyy Google-hakemistossa.
  • Pyyntöjen lähettämiselle on päivittäinen raja. Jos pyydät usean sivun lisäämistä hakemistoon, kokeile sivustokartan lähettämistä Googlelle.

Näin voit pyytää URL-osoitteen lisäämistä hakemistoon:

1. Tarkasta sivun URL-osoite.
  2. Valitse URL-osoitteen tarkastustulossivulta Pyydä indeksointia. Jos sivu läpäisee välittömästi havaittavien hakemistovirheiden pikatestin, se lisätään hakemistojonoon. Et voi pyytää hakemistoon lisäämistä, jos live-testissä todetaan, ettei sivua voi lisätä hakemistoon.

Jos haluat pyytää useiden uusien tai päivitettyjen sivujen hakemistoon lisäämistä, paras vaihtoehto on lähettää sivustokartta, johon on merkitty päivitetyt sivut <lastmod>-koodilla.

Puuttuvan sivun ongelmanratkaisu

Jos uskot, että sivusi ei ole lisätty hakemistoon, tässä on ohjeita ongelman löytämiseen ja ratkaisemiseen.

1. Tarkista sivun hakemistoon lisäämisen tila. Tarkista URL-osoite lisäämällä URL-osoite URL-tarkistuksen tekstikenttään tai klikkaamalla tarkistuspainiketta , joka sijaitsee toisessa Search Console ‑raportissa olevan URL-osoitteen vieressä (sinun on ehkä vietävä hiiri URL-osoitteen päälle nähdäksesi painikkeen).
  2. Alustavissa testituloksissa näytetään, mitä Google tietää Google-hakemistossa olevasta URL-osoitteesta. Näitä Google-hakemiston tuloksia käytetään hakutulosten luomiseen. Huom. Tämä alustava sivu ei ole URL-osoitteen live-testi. Live-testaus käsitellään myöhemmin.
  3. Jos olet muuttanut sivua mainitun indeksointiajan jälkeen, voit testata sivusi nykyisen version valitsemalla Testaa live-URL-osoite. Jos sivun ylälaidalla näytetty tila on hyväksytty, sivu voidaan ehkä lisätä hakemistoon (huomaa, että kaikkia hakemisto-ongelmia ei voida havaita live-testissä)
Tunnetut ongelmat
  • Muutamissa tapauksissa sivustokartassa lähetetyn sivun tiedoissa ei mainita kyseistä sivustokarttaa. Pyrimme korjaamaan tämän.