Sivuston omistajuuden vahvistaminen

Mitä vahvistaminen tarkoittaa?

Suorittamalla vahvistusprosessin voit todistaa omistavasi sivuston, jonka olet ilmoittanut omaksesi. Meidän on vahvistettava omistajuus, sillä sivuston tai sovelluksen omistajan vahvistuksen jälkeen omistaja pääsee käyttämään sen Google Haku ‑dataa ja pystyy vaikuttamaan sen näkymiseen Google Haussa.

Vahvistuksella varmistetaan, että tietty käyttäjä hallitsee tiettyä verkko-omaisuutta. Kaikilla Search Console ‑sivustoilla on oltava vähintään yksi vahvistettu omistaja, mutta niitä voi olla enemmänkin.

Huomaa, että voit lisätä minkä tahansa sivuston Search Consoleen verkko-omaisuutena, mutta et voi käyttää sitä Search Consolessa, ennen kuin olet vahvistanut sen omistajuuden (tai omistaja myöntää sinulle sen käyttöoikeuden). Voit esimerkiksi lisätä www.wikipedia.org-osoitteen verkko-omaisuudeksi Search Console ‑tilillesi, mutta et voi käyttää sitä, ennen kuin Wikipedian kehittäjä on auttanut sinua todistamaan omistajuuden (tai Wikipedian Search Console ‑verkko-omaisuuden omistaja on lisännyt sinut Search Console ‑verkko-omaisuuden käyttäjäksi).

VAHVISTA VERKKO-OMAISUUTESI

Mitä verkko-omaisuus tarkoittaa?

Search Consolen yhteydessä verkko-omaisuus tarkoittaa omistamaasi sivustoa tai sovellusta. Voit tehdä verkko-omaisuuteesi liittyviä pyyntöjä, esimerkiksi pyytää uudelleenindeksointia, tai katsoa verkko-omaisuutesi Google Haku ‑dataa, kuten Google Haun tilastoja tai indeksointivirheitä.

Verkkosivuston vahvistus

1. Lisää uusi sivusto tai valitse vahvistamaton verkko-omaisuus valintapalkista.
  2. Valitse yksi alla mainituista vahvistusmenetelmistä ja seuraa ohjeita. Kaikki vahvistusmenetelmät eivät ole kaikkien sivustojen käytettävissä. Vahvistussivulla kerrotaan, mitkä menetelmät ovat käytettävissä ja suositeltavia sivustollesi.

Useat ihmiset voivat lisätä ja vahvistaa sivuston erikseen joko samalla tai eri menetelmällä. Jos käytät samaa menetelmää, varo korvaamasta muiden omistajien vahvistustunnuksia.

Uusien vahvistustapojen lisääminen

Vahvistussivulla voi lisätä vahvistustapoja. Tämä kannattaa tehdä esimerkiksi jos jokin nykyisistä vahvistustavoistasi epäonnistuu (esimerkiksi jos joku muuttaa verkkosivustollasi olevaa mallia ja Analytics-tagisi katoaa tai jos HTML-vahvistustiedostosi ei jostain syystä ole käytettävissä).

Jos haluat lisätä uuden vahvistustavan, siirry verkko-omaisuuden asetussivulle ja valitse Omistajuuden vahvistus.

Miten kauan vahvistus kestää?

Google tarkistaa ajoittain, että vahvistuksesi on voimassa vahvistusmenetelmän mukaisesti (esimerkiksi tarkistamalla, onko sivustollasi HTML-tagi). Jos vahvistusta ei voida enää varmistaa, käyttöoikeutesi kyseiseen sivustoon päättyy lisäajan jälkeen.

Jos kaikki vahvistetut omistajat menettävät verkko-omaisuuden käyttöoikeuden, myös kaikki valtuutetut omistajat (vahvistetun omistajan lisäämät omistajat), käyttäjät ja kumppanit menettävät Search Console ‑verkko-omaisuuden käyttöoikeuden.

Milloin alan nähdä dataa?

Verkko-omaisuuden dataa kerätään siitä hetkestä alkaen, kun se lisätään Search Console ‑verkko-omaisuudeksi. Vahvistuksen viivästyminen ei yleensä aiheuta viivästymistä datankeruussa.

Sivuston omistaja puuttuu

Jos sivustosi vahvistettu omistaja lähtee sivustolta tai et ole varma, kuka omistaja on, vahvista toinen sivuston omistajista. Uusi omistaja voi katsella sivuston kaikkien vahvistettujen omistajien ja käyttäjien luetteloa sekä omistajien vahvistustapoja. Voit tämän jälkeen poistaa aiemman omistajan vahvistuksen poistamalla hänen vahvistustunnuksensa (jos sivuston omistaja on vahvistettu esimerkiksi HTML-tagilla, voit poistaa HTML-tagin sivustolta). Katso lisätietoja omistajien lisäämisestä tai poistamisesta.

Vahvistustavan tiedot

HTML-tiedoston lähetys

Voit vahvistaa sivuston omistajuuden lähettämällä erityisen HTML-tiedoston sivustollesi. Tämä tiedosto on liitetty tiettyyn käyttäjään. Seuraa Vahvistustiedot-sivun ohjeita. Jos vahvistustiedosto poistetaan sivustolta, koko sivuston vahvistus menetetään.

Jos haluat vahvistaa omistajuuden HTML-tiedoston avulla, valitse Vahvistustiedot-sivulta sivustosi menetelmäksi HTML-tiedoston lataaminen ja seuraa ohjeita näytöllä.

Tiedoston lähetyksen vahvistavalla käyttäjäagentilla on käyttäjäagentin tunnus Google-Site-Verification ja täysi käyttäjäagentin merkkijono Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mahdollisia virheitä:

HTML-tiedoston lataamisessa voi esiintyä seuraavia vahvistusvirheitä:

• Vahvistustiedostoa ei löydy.
    Lataa vahvistustiedosto Search Consolen vahvistussivulta ja lisää se määritettyyn paikkaan sellaisenaan. Jos tiedoston nimi tai sisältö ei vastaa antamaamme HTML-tiedostoa, emme voi vahvistaa sivustosi hallintaoikeutta.
  • Vahvistustiedoston sisältö on virheellinen.
    Search Console tarkistaa, vastaavatko sivustollasi olevan vahvistustiedoston nimi ja sisältö vahvistussivulla annettua tiedostoa. Jos tiedoston nimi tai sisältö ei vastaa antamaamme HTML-tiedostoa, emme voi vahvistaa sivustosi hallintaoikeutta. Lataa vahvistustiedosto Search Consolen vahvistussivulta ja lisää se määritettyyn paikkaan sellaisenaan.
  • Hakkeroitu vahvistustiedosto.
    Vahvistusyritys epäonnistui tavalla, joka viittaa hakkeroituun sivustoon. Lue lisää hakkeroitujen sivustojen havaitsemisesta ja korjaamisesta.
  • Vahvistustiedostosi uudelleenohjaus johtaa virheelliseen sijaintiin.
    Googlebot ei seuraa vahvistustiedostojen tekemiä uudelleenohjauksia. Jos sivustosi uudelleenohjaa kaiken liikenteen toiselle sivustolle, suosittelemme käyttämään sisällönkuvauskenttänä lisättävää vahvistuskoodia. Sivuston sisäiset uudelleenohjaukset, kuten osoitteesta http://example.com/ osoitteeseen http://www.example.com/, ovat sallittuja.
  • Alla on lisää yleisiä vahvistusongelmia.
HTML-tagi

Voit vahvistaa sivuston omistajuuden lisäämällä sisällönkuvauskentän (<meta>-tagin) määritetyn sivun HTML-koodiin. Varmistamme, että sisällönkuvauskenttä sijaitsee oikeassa paikassa. Jos emme löydä sisällönkuvauskenttää, ilmoitamme havaitsemamme virheen tiedot. Tagi yhdistetään tiettyyn käyttäjään.

Jos haluat vahvistaa omistajuuden HTML-tagin avulla, valitse Vahvistustiedot-sivulta sivustosi menetelmäksi HTML-tagi ja seuraa ohjeita näytöllä.

HTML-tagin vahvistavalla käyttäjäagentilla on käyttäjäagentin tunnus Google-Site-Verification ja täysi käyttäjäagentin merkkijono Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mahdollisia virheitä:

HTML-tagin käytössä voi esiintyä seuraavia vahvistusvirheitä:

• Sisällönkuvauskenttää ei löytynyt / sisällönkuvauskenttä on väärässä paikassa. Vahvistuksen sisällönkuvauskentän on oltava sivun <HEAD>-osassa. Jos näet näitä virheitä, tarkista seuraavat asiat:
    • Sijaitseeko sisällönkuvauskenttä oikealla sivulla? Etsimme sitä sivustosi etusivulta. Tämä on sivu, jonka palvelin palauttaa jonkun pyytäessä sivustoasi (kuten http://www.example.com/). Sivun nimi on usein index.html tai index.htm, mutta nimi riippuu palvelimesi määrityksistä.

• Sijaitseeko sisällönkuvauskenttä oikeassa paikassa sivulla? Etsimme sitä sivun <head>-osasta. Tässä on esimerkki kentän oikeasta sijoittelusta:
      <HTML>
        <HEAD>
          <TITLE>Sivun nimi</TITLE>
          <meta name="google-site-verification" content="vahvistuksen merkkijono">
        </HEAD>
      <BODY>

• Jos käytät sivun muokkaamiseen www-editoria tai WYSIWYG-editoria, varmista, että olet valinnut vaihtoehdon "Muokkaa HTML-koodia" tai muokkaat sivun lähdekoodia.
  • Sisällönkuvauskenttä on virheellinen.
    Löysimme vahvistuksen sisällönkuvauskentän, mutta sen sisältö oli virheellinen. Voit välttää virheet kopioimalla ja liittämällä Search Consolen vahvistussivulla annetun sisällönkuvauskentän etusivullesi.
  • Alla on lisää yleisiä vahvistusongelmia.
DNS-tietue

Voit vahvistaa verkko-omaisuuden omistajuuden verkkotunnustasolla lisäämällä DNS-tietueen verkkotunnuksen rekisteröintipalvelussa.

Jos haluat käyttää tätä tapaa, sinun on kirjauduttava sisään verkkotunnuksesi rekisteröintipalveluun (esimerkiksi GoDaddy.com tai networksolutions.com) ja lisättävä uusi TXT-tietue. Google vahvistaa, että sinulla on henkilökohtainen tietue ja että se on määritetty omaan verkkotunnukseesi. Jokainen DNS-tietue yhdistää tietyn käyttäjän tiettyyn verkkotunnukseen.

Vahvistus DNS-tietueella:

1. TXT-tietueen saaminen: Kun sinua pyydetään vahvistamaan verkko-omaisuus, valitse verkkotunnuksen vahvistusmenetelmä (tai luo verkkotunnus-omaisuus), niin saat merkkijonoarvon, jota tarvitset seuraavassa vaiheessa.
  2. TXT-tietueen lisääminen verkkotunnuksen tarjoajan tietoihin: Lisää vaiheen 1 TXT-tietue verkkotunnuksen tarjoajan tietueisiin:
    1. Etsi verkkotunnuksen tarjoajaa koskeva G Suite ‑dokumentaatio.
    2. Ohita G Suiten vaihe 1 (Yksilöllisen vahvistustietueen saaminen): Sait TXT-tietueen jo edellä kuvatussa vaiheessa 1.
    3. Tee vaihe 2 (Kirjaudu sisään verkkotunnuspalveluun).
    4. Tee vaihe 3 (Lisää vahvistustietue tarjoajan DNS-tietueisiin).
    5. Ohita G Suiten vaihe 4 (Vahvistusvaihe): Se on vuorossa seuraavaksi.
  3. Verkko-omaisuuden vahvistaminen Search Consolessa: Avaa vahvistamaton verkko-omaisuutesi Search Consolessa (tai vaihda vahvistamattomaan verkko-omaisuuteen valitsimen avulla). Valitse pyydettäessä Vahvista. Onnistuneet yritykset on vahvistettava heti. Jos havaitset virheen, katso alla oleva luettelo mahdollisista virheistä. Huom. DNS-muutosten vahvistaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Jos emme löydä tietuettasi heti, odota päivä ja kokeile vaihetta 3 uudelleen.
Tärkeää: Vahvistus säilyy, kun et poista DNS-tietuetta, vaikka vahvistus onnistuisi.

Mahdollisia virheitä:

DNS-tietueiden käytössä voi esiintyä seuraavia vahvistusvirheitä:

• Vahvistustietuetta ei löydy
    Vahvistuksen TXT-tietuetta ei löydy. Tietueen postaamisen jälkeen voi kestää muutama minuutti, ennen kuin se näkyy Googlessa. Odota hetki ja yritä uudelleen.
  • Vahvistustietueelle ei löydy vastinetta
    DNS-tarjoajalta ei löydy Search Consolen antamaa arvoa vastaavaa vahvistustietuetta. Varmista, että käytät vahvistussivulta saamaasi tietuetta.
  • Alla on lisää yleisiä vahvistusongelmia.
Google Analytics ‑seurantakoodi

Jos seuraat sivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla, voit vahvistaa sivustosi käyttämällä sivustoon liittyvää Google Analytics ‑seurantakoodia. Tätä varten sinulla on oltava lupa muokata sen verkko-omaisuuden käyttöoikeutta, jonka seurantakoodia kyseinen sivu käyttää. Seurantakoodin on käytettävä analytics.js- tai gtag.js-koodinpätkää.

Omistajuuden vahvistus Google Analyticsin avulla:

• Valitse Vahvistustiedot-sivulta sivuston menetelmäksi Google Analytics ja seuraa ohjeita näytöllä.
  • Sijoita seurantakoodi sivullasi <head>-osioon <body>-osion sijaan. Muussa tapauksessa vahvistaminen ei onnistu.
  • Käytä koodia tarkalleen annetussa muodossa – älä muokkaa sitä. Vahvistus ei onnistu, jos muokkaat sitä.
  • Myös muut Google Analytics ‑tilisi järjestelmänvalvojat saavat sivustosi datan käyttöoikeuden Search Consolessa.

Google Analytics ‑seurantakoodia käytetään vain sivuston omistajuuden vahvistukseen. Se ei tarjoa pääsyä Google Analytics ‑dataan.

Google Analytics ‑vahvistuksen suorittavalla käyttäjäagentilla on käyttäjäagentin tunnus Google-Site-Verification ja täysi käyttäjäagentin merkkijono Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mahdollisia virheitä:

Google Analytics ‑seurantakoodin käytössä voi esiintyä seuraavia vahvistusvirheitä:

• Koodinpätkää ei löytynyt
    Lisäsitkö koodinpätkän oikeaan paikkaan etusivulle?
  • Virheellisesti muotoiltu koodinpätkä
    Käytä koodinpätkää tarkalleen annetussa muodossa.
  • Väärä koodinpätkä löytyi (vanha Google Analytics ‑koodinpätkä)
    Search Console tukee vain Google Analytics ‑koodinpätkän uusinta versiota.
  • Väärä koodinpätkätyyppi (Tag Manager / kolmannen osapuolen tagien ylläpitäjä)
    Varmista, että käytät Google Analytics ‑koodinpätkää.
  • Koodinpätkä väärässä paikassa
    Koodinpätkän on oltava etusivun <head>-osiossa.
  • Sinulla ei ole Google Analytics ‑tiliä / riittämättömät käyttöoikeudet
    Sinulla on oltava kelvollinen Google Analytics ‑tili ja kyseisen tilin muokkausoikeus.
  • Alla on lisää yleisiä vahvistusongelmia.
Google Tag Manager ‑säilön koodinpätkä

Jos sinulla on Google Tag Manager ‑tili, voit vahvistaa sivuston omistajuuden Google Tag Manager ‑säilön koodinpätkällä.

Omistajuuden vahvistus Google Tag Managerin avulla:

• Valitse Vahvistustiedot-sivulta sivustosi menetelmäksi Google Tag Manager ja seuraa ohjeita näytöllä.
  • Sinulla on oltava Google Tag Managerin säiliötason katselu-, muokkaus- ja ylläpito-oikeudet.
  • Sijoita Tag Manager ‑koodin <noscript>-osa heti sivun alussa olevan <body>-tagin perään. Muussa tapauksessa vahvistaminen ei onnistu.
  • Älä lisää datakerrosta (tai mitään muuta kuin HTML-kommentteja) <body>-tagin ja Tag Manager ‑koodin väliin. Muussa tapauksessa vahvistaminen ei onnistu.
  • Käytä koodia tarkalleen annetussa muodossa – älä muokkaa sitä. Vahvistus ei onnistu, jos muokkaat sitä.
Google Tag Manager ‑vahvistuksen suorittavalla käyttäjäagentilla on käyttäjäagentin tunnus Google-Site-Verification ja täysi käyttäjäagentin merkkijono Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Mahdollisia virheitä:

Google Tag Managerin käytössä voi esiintyä seuraavia vahvistusvirheitä:

• Riittämättömät käyttöoikeudet
    Sinulla on oltava Google Tag Manager ‑tilin ylläpito-oikeus.
  • Väärä tagi
    Varmista, että käytät oikeaa tagia, joka on liitetty tiliin, jolla kirjaudutaan Search Consoleen.
  • Ei Tag Manager ‑säilöä
    Et ole luonut säilöjä Tag Manager ‑tililläsi.
  • Tagia ei löytynyt / väärä sijainti
    Muista laittaa tagi oikealle sivulle ja oikeaan paikkaan, kuten edellä on ohjeistettu.
  • Alla on lisää yleisiä vahvistusongelmia.
Google Sites

Luomasi Google Sites ‑sivut näkyvät ja vahvistuvat automaattisesti Search Console ‑tilillä. Jos sivustosi ei tule automaattisesti näkyviin Search Consolen etusivulle, valitse Lisää sivusto. Sivustosi vahvistetaan automaattisesti.

Vanhemmat sivustot tai sivustot, joilla on oma verkkotunnuksen URL-osoite, on vahvistettava HTML-tagimenetelmällä.

Huomaa, että sivuston luontiin täytyy käyttää samaa Google-tiliä, jolla käytetään myös Search Consolea.

Varmista, että olet kirjautunut Search Consoleen samalla tilillä, jota käytät Google Site ‑sivuston ylläpitoon.

Blogger

Bloggerissa luomasi uudet blogit lisätään automaattisesti Search Consoleen ja vahvistetaan siellä. Jos blogiasi ei näy Search Consolen etusivulla, lisää sivusto, jolloin sen pitäisi vahvistua automaattisesti.

Vanhempia blogeja ei vahvisteta automaattisesti, joten ne on vahvistettava HTML-tagimenetelmällä.

Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla tilillä, jota käytät blogin ylläpitoon.

Yleisiä vahvistusvirheitä

Menetelmäkohtaisten vahvistusvirheiden lisäksi seuraavat vahvistusvirheet ovat mahdollisia useimmissa vahvistusmenetelmissä:

• Virheellinen tagi/koodinpätkä/tiedosto ‑virheet
    Käytä tagia, koodinpätkää tai tiedostoa juuri siinä muodossa, joka sinulle annettiin vahvistuksen aloituksen yhteydessä.
  • Palvelinyhteys aikakatkaistiin.
    Emme pystyneet vahvistamaan tiedostoa palvelinyhteyden aikakatkaisun vuoksi. Tämä voi johtua siitä, että palvelimesi ei ole käytössä, tai siitä, että se on varattu ja vastaa hitaasti. Varmista, että palvelin vastaa, ja yritä uudelleen.
  • Sivustosi verkkotunnuksen nimen etsimisessä tapahtui virhe.
    Yritimme avata vahvistustiedostosi, mutta emme voineet käyttää verkkotunnustasi DNS-virheen vuoksi. Tämä voi johtua siitä, että palvelimesi ei ole käytössä, tai siitä, että verkkotunnuksesi DNS-reitityksessä on ongelmia. Varmista, että verkkotunnus toimii oikein, ja yritä uudelleen.
  • Latauspyyntö uudelleenohjattiin liian monta kertaa.
    Tarkista URL-osoite virheiden varalta: varmista esimerkiksi, ettei osoite muodosta päättymätöntä silmukkaa.
  • Palvelin palautti virheellisen vastauksen.
    Tämä virhe voi tapahtua, jos sivustosi vaatii salasanatodennuksen tai jos emme pääse sivustolle jostain muusta syystä.
  • Palvelimeen ei saada yhteyttä.
    Varmista, että palvelimesi on yhteydessä verkkoon ja että verkkotunnuksesi URL-osoite toimii. Yritä sitten uudelleen.
  • Tapahtui sisäinen virhe.
    Jos ongelma ei ratkea, katso ohjeita verkkovastaavien keskusteluryhmästä.
  • Aikakatkaisu
    Sivustosi tai verkkotunnuksen palvelin ei enää vastaa pyyntöihin (riippuen käytetystä vahvistusmenetelmästä). Varmista, että sivustosi vastaa, ja yritä sitten uudelleen.
  • Verkkotunnustasi ei löytynyt
    Yritimme löytää ilmoittamasi sivuston URL-osoitteen, mutta nimipalvelu ei tunnista sitä. Varmista, että syötit verkko-omaisuuden URL-osoitteen oikein.