Sivuston omistajuuden vahvistaminen

Mitä todentaminen tarkoittaa?

Suorittamalla todennusprosessin voit todistaa omistavasi omaisuuden, jonka olet ilmoittanut omaksesi. Search Consolen on todennettava omistajuus, sillä todennetut omistajat pääsevät näkemään sivuston arkaluontoista Google Haku ‑dataa, ja he voivat vaikuttaa sivuston näkyvyyteen ja käyttäytymiseen Google Haussa ja muissa Googlen palveluissa. Todennettu omistaja voi antaa toisille käyttäjille täydet oikeudet tai lukuoikeuden.

TODENNA OMAISUUTESI

Verkkosivusto-omaisuuden todennus

1. Lisää uusi omaisuus tai valitse todentamaton omaisuus omaisuuden valitsimesta.
  2. Valitse yksi alla mainituista todennusmenetelmistä ja seuraa ohjeita. Todennussivulla kerrotaan, mitkä menetelmät ovat käytettävissä ja suositeltavia sivustollesi.

Useiden todennusmenetelmien käyttäminen

Omaisuuden todennusasetussivulla voit lisätä useita todennusmenetelmiä. Suosittelemme lisäämään useita menetelmiä siltä varalta, että jokin niistä ei toimi (jos esimerkiksi käytät todennukseen Google Analyticsin seurantakoodia ja joku muuttaa verkkosivustolla olevaa mallia, mikä poistaa tagin).

Jos haluat lisätä uuden todennusmenetelmän, siirry omaisuuden asetussivulle ja valitse Omistajuuden vahvistus.

Useat ihmiset voivat todentaa saman verkkosivusto-omaisuuden omistajuuden joko samalla menetelmällä tai eri menetelmillä. Jos käytät samaa todennusmenetelmää, varo korvaamasta muiden omistajien todennustunnuksia.

Alatason omaisuuksien todennus

Kun olet todentanut omaisuuden, voit suoraan luoda ja todentaa alatason omaisuuksia helposti samalla todennusmenetelmällä. Eli jos olet todentanut example.comin omistajuuden käyttämällä HTML-tiedoston latausmenetelmää, kaikki luomasi alatason omaisuudet todennetaan automaattisesti käyttäen samaa menetelmää.

Miten kauan todennus on voimassa?

Todennus on voimassa niin kauan kuin Search Console voi todentaa todennustunnuksesi olemassaolon ja kelvollisuuden. Search Console tarkistaa säännöllisesti, onko todennustunnuksesi vieläkin olemassa ja kelvollinen (esim. tarkistamalla, löytyykö HTML-todennustagi edelleen sivustoltasi). Jos todennusta ei voida enää varmistaa, saat siitä ilmoituksen. Jos ongelmaa ei korjata, kyseisen omaisuutesi käyttöluvat päättyvät lisäajan jälkeen.

Jos kaikki todennetut omistajat menettävät pääsyoikeuden omaisuuteen, kaikki käyttäjät, joilla on täydet katseluoikeudet, menettävät pääsyoikeuden Search Console ‑omaisuuteen.

HTML-tagin todentavalla käyttäjäagentilla on käyttäjäagentin tunnus Google-Site-Verification ja täysi käyttäjäagentin merkkijono Mozilla/5.0 (compatible; Google-Site-Verification/1.0)

Milloin alan nähdä dataa?

Omaisuuden dataa kerätään heti, kun omaisuus lisätään Search Consoleen, vaikka sitä ei olisi vielä todennettu.

Sivuston vahvistettu omistaja puuttuu

Jos sivustosi ainoa vahvistettu omistaja poistuu tiimistä, sinun on vahvistettava sivuston omistajuus pääsyn säilyttämiseksi (tai palauttamiseksi) sivustolle

Jos sivusto siirtyy toiselta omistajalta sinulle, voit omistajuuden vahvistamisen jälkeen poistaa aiemman omistajan vahvistuksen poistamalla hänen vahvistustunnuksensa (jos sivuston omistaja on vahvistettu esimerkiksi HTML-tagilla, voit poistaa HTML-tagin sivustolta). Katso lisätietoja omistajien lisäämisestä tai poistamisesta.

Todennusmenetelmän valitseminen

Search Console tukee useita erilaisia todennusmenetelmiä. Katso alla olevasta taulukosta, mikä menetelmä sopii parhaiten sinulle.

Menetelmä Huomautukset
HTML-tiedoston lataus Suhteellisen yksinkertainen mutta edellyttää tiedoston lataamista ja julkaisemista sivustollasi tietyssä URL-osoitteessa. Tämä ei välttämättä ole mahdollista hosting-palvelun alustalla.
HTML-tagi Suhteellisen yksinkertainen mutta edellyttää sivustosi etusivun HTML-lähdekoodin muokkaamista. Tämä ei välttämättä ole mahdollista hosting-palvelun alustalla.
Google Analytics ‑seurantakoodi Yksinkertainen menetelmä, jos sivulla on jo Google Analytics ‑seurantakoodi Google Analytics ‑tilille, jota voit käyttää. Jos sivulla ei ole seurantakoodia, sinun on lisättävä sellainen (tämä voi edellyttää Google Analytics ‑tilin luontia, jos sinulla ei ole sitä).
Google Tag Manager Yksinkertainen menetelmä, jos sivulla on jo Google Tag Manager ‑koodinpätkä Google Tag Manager ‑tilille, jota voit käyttää. Jos sivulla ei ole koodinpätkää, sinun on lisättävä sellainen (tämä voi edellyttää Tag Manager ‑tilin luontia, jos sinulla ei ole sitä).
Google Sites-, Blogger- tai Domains-tili Käytä kunkin alustan suositeltua menetelmää.
Verkkotunnuksen tarjoaja Monimutkaisempi menetelmä mutta ainoa tapa todentaa verkkotunnus-omaisuus. Jos verkkotunnuksen tarjoaja on mainittu todennustoiminnossa, tämä on yksinkertainen prosessi. Verkkotunnus-omaisuudet ovat hyödyllisiä, koska ne sisältävät kaikkien protokollien (http/https) datan ja omaisuutesi aliverkkotunnusmuunnelmat.

Todennusmenetelmän tiedot

Sivustot, jotka käyttävät hosting-palvelun alustaa
Jos käytät WordPressin, Wixin tai SquareSpacen kaltaista sivustojen hosting-alustaa, käytössäsi voi olla rajallinen määrä todennusmenetelmiä. Alustasi saattaa myös tarjota liitännäisen tai asetuksen, jolla omaisuutesi voidaan todentaa Search Consolessa.
Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää, kokeile näitä ohjeita ennen kuin kokeilet tällä sivulla kerrottuja todennusmenetelmiä:
  1. Hae sivustosi hosting-palvelun dokumentaatiosta Search Consolea koskevat todennustiedot. Esimerkkejä: "Wix Search Console verification" tai "Weebly Search Console verification".
  2. Hae alustallasi olevia liitännäisiä, jotka voivat tehdä todennuksen puolestasi. Esimerkiksi WordPressin Site Kit ‑liitännäinen voi tehdä todennuksen puolestasi ja tarjota myös Search Console ‑datastasi yksinkertaisempia näkymiä. Huomaa, että Site Kit on ainoa Googlen virallisesti tukema liitännäinen. Tutki liitännäisen taustatietoja ennen kuin asennat sen.
HTML-tiedoston lataus

Sivuston omistajuuden vahvistaminen HTML-tiedoston avulla – Google Search Console ‑koulutus

Voit todentaa sivuston omistajuuden lataamalla erityisen HTML-tiedoston tiettyyn paikkaan sivustollasi. Tämä tiedosto on liitetty tiettyyn käyttäjään. Seuraa Vahvistustiedot-sivun ohjeita. Jos todennustiedosto poistetaan sivustolta, koko sivuston todennus menetetään.

⚠️ Vaatimukset

Vaiheet

Näin todennat omistajuuden HTML-tiedostolla:

1. Jos käytät hosting-palvelun alustaa, hae palvelusi ohjesivulta yksilöityjä ohjeita sivustosi todentamiseen Search Consolessa. Jos et löydä tietoja, jatka näiden ohjeiden seuraamista.
  2. Lue tämän todennustekniikan edellytykset.
  3. Valitse HTML-tiedoston latausmenetelmä sivustosi Omistajuuden vahvistus -sivulla.
  4. Lataa saatavilla oleva todennustiedosto. Tämä tiedosto on yksilöllinen. Sillä ei voida tunnistaa ketään muuta ja se on yhdistetty Gmail-tiliisi.
  5. Lataa todennustiedosto verkkosivustollesi, jotta se näkyy Vahvistustiedot-sivulla määritetyssä paikassa. Tämä on yleensä omaisuutesi päähakemisto. (Jos omaisuutesi on määritetty muotoon https://example.com ja lisätyn tiedoston nimi on 1234.txt, tiedosto tulee tallentaa muodossa https://example.com/1234.txt, jolla se on myös selattavissa.) Search Console ei seuraa uudelleenohjauksia, kun se etsii tätä tiedostoa. Voit tarvittaessa lisätä uusia rivejä tiedosto-osan loppuun, mutta älä muuten tee muutoksia tiedoston nimeen tai sisältöön.
  6. Varmista, että näet tiedoston käymällä selaimellasi Search Consolen todennustoiminnossa määritetyssä paikassa. Jos tiedosto ei ole saatavilla selaimellasi kyseisessä URL-osoitteessa, Google ei pysty löytämään sitä todennusta varten. VINKKI: Tarkista, että tiedoston käyttö ei edellytä sisäänkirjautumista, käyttämällä selaimessa incognito-ikkunaa.
  7. Viimeistele todennus klikkaamalla Vahvistustiedot-sivulla Vahvista.
  8. Jos todennus epäonnistuu, katso alla olevasta Mahdolliset virheitä ‑osiosta ohjeita ongelman korjaamiseen.

Mahdollisia virheitä

HTML-tiedoston lataamisessa voi esiintyä seuraavia todennusvirheitä:

• Vahvistustiedostoa ei löydy.
    Lataa vahvistustiedosto Search Consolen vahvistussivulta ja lisää se määritettyyn paikkaan sellaisenaan. Jos tiedoston nimi tai sisältö ei vastaa antamaamme HTML-tiedostoa, emme voi vahvistaa sivustosi hallintaoikeutta.
  • Vahvistustiedoston sisältö on virheellinen.
    Search Console tarkistaa, vastaavatko sivustollasi olevan vahvistustiedoston nimi ja sisältö vahvistussivulla annettua tiedostoa. Jos tiedoston nimi tai sisältö ei vastaa antamaamme HTML-tiedostoa, emme voi vahvistaa sivustosi hallintaoikeutta. Lataa vahvistustiedosto Search Consolen vahvistussivulta ja lisää se määritettyyn paikkaan sellaisenaan.
  • Hakkeroitu vahvistustiedosto.
    Vahvistusyritys epäonnistui tavalla, joka viittaa hakkeroituun sivustoon. Lue lisää hakkeroitujen sivustojen havaitsemisesta ja korjaamisesta.
  • Todennustiedostosi uudelleenohjaus johtaa virheelliseen sijaintiin.
    Google ei seuraa uudelleenohjauksia muihin verkkotunnuksiin todennustiedostoja varten. Sivuston sisäiset uudelleenohjaukset, kuten osoitteesta http://example.com/ osoitteeseen http://www.example.com/, ovat sallittuja. Jos sivustosi uudelleenohjaa kaiken liikenteen toiselle sivustolle, suosittelemme käyttämään sen sijaan HTML-tagin todennusta.
  • Alla on lisää yleisiä todennusongelmia.
HTML-tagi

Sivuston omistajuuden vahvistaminen HTML-tagilla – Google Search Console ‑koulutus

Voit vahvistaa sivuston omistajuuden lisäämällä sisällönkuvauskentän (<meta>-tagin) tietyn sivun HTML-koodiin. Varmistamme, että sisällönkuvauskenttä sijaitsee oikeassa paikassa. Jos emme löydä sisällönkuvauskenttää, ilmoitamme havaitsemamme virheen tiedot. Tagi yhdistetään tiettyyn käyttäjään. Search Console tarkistaa säännöllisesti, onko sivulla tätä tagia.

⚠️ Vaatimukset

• Etusivusi ei voi edellyttää todennusta. Sivuston etusivu ei saa olla vain kirjautuneiden käyttäjien saatavilla.
  • Sinun on pystyttävä muokkaamaan sivustosi etusivun HTML-lähdekoodia suoraan. Sinun on erityisesti pystyttävä lisäämään tagi etusivusi <head>-tagiin. Jos sinulla ei ole lupaa tehdä tätä, kokeile toista todennusmenetelmää. Jos käytät hosting-palvelun alustaa, sinun on ehkä tarkistettava palvelusi ohjesivulta, onko tämä mahdollista.
  • Voidaan käyttää URL-etuliitteisiin omaisuuksiin, muttei verkkotunnus-omaisuuksiin.

Vaiheet

Näin todennat omistajuuden HTML-tagilla:

1. Jos käytät hosting-palvelun alustaa, hae palvelusi ohjesivulta yksilöityjä ohjeita sivustosi todentamiseen Search Consolessa. Jos et löydä tietoja, jatka näiden ohjeiden seuraamista.
  2. Lue tämän todennustekniikan edellytykset.
  3. Valitse HTML-tagimenetelmä sivustosi Omistajuuden vahvistus -sivulla.
  4. Kopioi tagi Search Consolen todennustoiminnosta sivustosi etusivun HTML-koodin <head>-osioon, jonne ei edellytetä sisäänkirjautumista (katso huomautus). Esimerkki:
    <head>
      <title>Example.comin etusivu</title>
      <meta name="google-site-verification" content="......." />
    </head>

Tämä tagi on yksilöllinen. Sillä ei voida tunnistaa ketään muuta ja se on yhdistetty Gmail-tiliisi.
  5. Tallenna sivusi. Varmista, että tagi on olemassa sivusi live-versiossa käymällä sivulla ja etsimällä tagi sivun lähdekoodista. (Paina Control + F ja etsi sitten tagi hakemalla sivun lähteestä "google-site-verification".)
  6. Viimeistele todennus klikkaamalla Vahvistustiedot-sivulla Vahvista.
  7. Jos todennus epäonnistuu, katso alla olevasta Mahdolliset virheitä ‑osiosta ohjeita ongelman korjaamiseen.

Mahdollisia virheitä

HTML-tagin käytössä voi esiintyä seuraavia todennusvirheitä:

• Sisällönkuvauskenttää ei löytynyt / sisällönkuvauskenttä on väärässä paikassa. Vahvistuksen sisällönkuvauskentän on oltava sivun <head>-osassa. Jos näet näitä virheitä, tarkista seuraavat asiat:
    • Sijaitseeko sisällönkuvauskenttä oikealla sivulla? Etsimme sitä sivustosi etusivulta. Etusivu on sivu, jonka palvelin palauttaa, kun joku pyytää sivustoasi (esimerkiksi http://www.example.com/). Sivun nimi on useimmiten index.html tai index.htm, mutta se voidaan nimetä myös muilla tavoin. Tämä riippuu palvelimesi määrityksistä.

• Sijaitseeko sisällönkuvauskenttä oikeassa paikassa sivulla? Etsimme sitä sivun <head>-osasta. Tässä on esimerkki kentän oikeasta sijoittelusta:
      <html>
        <head>
          <title>Sivun nimi</title>
          <meta name="google-site-verification" content="todennuksen merkkijono">
        </head>
      <body>
      ...

• Jos käytät sivun muokkaamiseen www-editoria tai WYSIWYG-editoria, varmista, että muokkaat sivusi live-version HTML-koodia, etkä vain tietokoneesi paikallista kopiota.
  • Sisällönkuvauskenttä on virheellinen.
    Löysimme vahvistuksen sisällönkuvauskentän, mutta sen sisältö oli virheellinen. Voit välttää virheet kopioimalla ja liittämällä Search Consolen todennussivulla annetun sisällönkuvauskentän etusivullesi. Jos toisen käyttäjän todennustagi on jo olemassa sivulla, voit nähdä tämän virheilmoituksen. Varmista, että Search Consolen todennustoiminnosta saamasi sama tagi on olemassa sivun HTML-koodissa.
  • Alla on lisää yleisiä todennusongelmia.
Verkkotunnuksen tarjoaja

Sivuston omistajuuden vahvistaminen DNS-tietueella – Google Search Console ‑koulutus

Verkkotunnuksen vahvistamista edellytetään verkkotunnus-omaisuuden todentamiseen, mutta sillä voidaan todentaa myös URL-etuliitteinen omaisuus. Todennusmenetelmään sisältyy tietueen lähettäminen verkkotunnuksen tarjoajan tietueluetteloon. Tätä menetelmää varten sinulla on ehkä oltava hieman teknistä osaamista.

Voit todentaa aliverkkotunnusten tai pääverkkotunnusten omistajuuden. Pääverkkotunnuksen omistajuuden todentaminen todentaa kaikkien aliverkkotunnusten omistajuuden, mutta aliverkkotunnuksen omistajuuden todentaminen ei todenna ylätason verkkotunnuksen omistajuutta. Esimerkki: osoitteen m.example.com omistajuuden todentaminen todentaa myös osoitteen pets.m.example.com omistajuuden, muttei osoitteen example.com omistajuutta.

⚠️ Vaatimukset

• Sinulla on oltava muokattu verkkotunnus tai sinun on ylläpidettävä verkkotunnustasi.
  • Sinun on voitava kirjautua sisään verkkotunnuksen tarjoajan sivustolle.

Vaiheet

Näin voit todentaa omistajuuden verkkotunnuksen tarjoajan kautta (yritys, jolta ostit verkkotunnuksesi):

1. Jos käytät hosting-palvelun alustaa, hae palvelusi ohjesivulta yksilöidyt ohjeet sivustosi todentamiseen Search Consolessa. (Vinkkejä oman DNS-tarjoajan selvittämiseen, jos et tiedä kuka se on.) Jos et löydä yksilöityjä ratkaisuja tarjoajan sivulla, jatka näiden ohjeiden seuraamista.
  2. Valitse Verkkotunnuksen tarjoaja ‑menetelmä omaisuutesi Omistajuuden vahvistus -sivulla Search Consolessa. (Tämä valitaan automaattisesti, kun luot verkkotunnus-omaisuuden.)
  3. Tarkista, löytyykö verkkotunnuksen tarjoajasi tarjoajien nimiä sisältävästä avattavasta valikosta:
    1. Jos se löytyy, valitse tarjoajasi ja klikkaa Aloita vahvistus. Seuraa sitten valintaikkunassa olevia ohjeita. Sinun on kirjauduttava sisään verkkotunnuksesi tarjoajan sivustolle. Tämän jälkeen todennuksen pitäisi tapahtua heti.
    2. Jos sitä ei löydy, valitse Mikä tahansa DNS-tarjoaja ja seuraa alla olevan Ohjeet verkkotunnuksen manuaaliseen tarjoajaan ‑osion ohjeita.
      Ohjeet verkkotunnuksen manuaaliseen tarjoajaan
      Jos verkkotunnuksen tarjoajaasi ei löydy verkkotunnuksen todennusvalintaikkunasta, sinun on lisättävä DNS-tietue manuaalisesti. Tämä DNS-tietue on Search Consolessa annettu nimi-/arvopari. Aloitetaan:

Selvitä, mitä DNS-tietueen muotoa käytät. Riippuen sivustosi määritystavasta, sinun on käytettävä joko TXT-tietuetta tai CNAME-tietuetta. Näin voit selvittää, kumpaa muotoa sinun on käytettävä:

1. Avaa Google-hallintakonsolin työkalupakki  CNAME-välilehdessä.
      2. Lisää omaisuutesi verkkotunnus. Tämä on https://-kohdan ja polun välissä oleva osa. Omaisuuden "https://www.example.com/" verkkotunnus on "www.example.com".
      3. Katso tulostetta:
      TXT DNS ‑tietueen ohjeet
      1. Luo yksilöllinen TXT-todennustietue: Kun sinua pyydetään vahvistamaan omaisuus Search Consolessa, valitse Verkkotunnuksen tarjoaja ‑menetelmä, niin saat Search Consolesta seuraavassa vaiheessa tarvitsemasi TXT-tietueen merkkijonoarvona.
      2. DNS-tietueen lisääminen verkkotunnuksen tarjoajan tietoihin: Lisää Search Consolesta saatu TXT-tietue verkkotunnuksen tarjoajan tietueisiin seuraamalla näitä ohjeita:
        1. Etsi verkkotunnuksen tarjoajaasi koskeva Google Workspace ‑dokumentaatio.
        2. Ohita Google Workspacen vaihe 1 (Yksilöllisen todennustietueen saaminen), koska loit TXT-tietueen jo Search Consolessa.
        3. Kirjaudu sisään verkkopalveluusi (tavallisesti Google Workspacen vaihe 2).
        4. Lisää Search Consolen TXT-tietue verkkotunnuksesi DNS-tietueeseen (tavallisesti Google Workspacen vaihe 3):
          • Palvelin-/Nimi-omaisuus: Jätä tyhjäksi tai laita "@", kuten DNS-tarjoajasi dokumentaatiossa kerrotaan.
          • Arvo-omaisuus: Lisää arvokenttään Search Consolen TXT-todennusmerkkijono, jonka loit aiemmin.
        5. Ohita Google Workspacen vaihe 4 (todennusvaihe) ja jatka alla olevaan vaiheeseen 4.
      CNAME DNS ‑tietueen ohjeet
      1. Luo yksilöllinen CNAME-todennustietue
        1. Avaa Ylläpitokeskus. Älä käytä Search Consolen TXT-tietuetta. Sinun on luotava DNS-tietue käyttämällä Ylläpitokeskusta.
          • Jos omaisuutesi on Ylläpitokeskuksen valikossa:
            1. Valitse omaisuus.
            2. Valitse Vahvista toisella menetelmällä.
          • Jos omaisuus ei ole Ylläpitokeskuksen valikossa:
            1. Valitse Ylläpitokeskuksessa omaisuusvalikon yläpuolelta Lisää omaisuus.
            2. Lisää palvelimen nimen perusosa (eli example.com, ei http://example.com).
            3. Valitse Jatka.
            4. Valitse Vaihtoehtoiset menetelmät.
        2. Valitse Verkkotunnuksen tarjoaja.
        3. Valitse valikosta verkkotunnuksen tarjoajasi tai valitse Muu.
        4. Valitse Lisää CNAME-tietue, niin luot DNS CNAME ‑tietueen.
      2. DNS-tietueen lisääminen verkkotunnuksesi tarjoajalle:
        1. Etsi verkkotunnuksen tarjoajaasi koskeva Google Workspace ‑dokumentaatio.
        2. Ohita Google Workspacen vaihe 1 (Yksilöllisen todennustietueen saaminen), koska loit CNAME-tietueen jo Search Consolessa.
        3. Kirjaudu sisään verkkopalveluusi (tavallisesti Google Workspacen vaihe 2).
        4. Lisää CNAME-todennustietue verkkotunnuksen DNS-tietueeseen (tavallisesti Google Workspacen vaihe 3käyttämällä Ylläpitokeskuksesta saamaasi tietuetta. Lisää DNS-tarjoajan sivustolla tietuenimi ja tietuearvo niiden oikeisiin kenttiin. Voit käyttää tarjoajasi ehdottamaa TTL-vakioarvoa.
        5. Ohita Google Workspacen vaihe 4 (todennusvaihe) ja jatka alla olevaan vaiheeseen 4.
  4. Viimeistele omistajuuden todennus klikkaamalla Search Consolen Vahvistustiedot-sivulla Vahvista. TÄRKEÄÄ: Jos tietueet on asennettu manuaalisesti, voi kestää 2–3 päivää ennen kuin tarjoajasi alkaa tarjoamaan tietuetta. Jos seurasit yllä olevan Ohjeet verkkotunnuksen manuaaliseen tarjoajaan ‑osion ohjeita ja todennus epäonnistuu, odota muutama päivä ja yritä uudelleen. Katso Mahdollisia virheitä ‑osiosta ohjeita ongelmatilanteisiin tai siihen, miten tiedät, näyttääkö verkkotunnuksen tarjoaja jo tietuettasi.
Tärkeää: Todennus säilyy, kun et poista tarjoajalta DNS-tietuetta, vaikka todennus onnistuisi.

Vianetsintä ja mahdollisia virheitä

Näin voit tarkistaa, mitä tietueita verkkotunnuksen tarjoaja näyttää:

1. Siirry Google-hallintakonsolin työkalupakkiin.
  2. Lisää yläreunassa olevaan kenttään verkkotunnuksesi ilman protokollaa tai kauttaviivoja (eli example.com, ei https://example.com).
  3. Valitse joko TXT tai CNAME riippuen, mitä tietuetyyppiä käytät todennusta varten. (Useimmat sivustot käyttävät verkkotunnuksen vahvistamiseen TXT-tietuetta.)
  4. Kaikki valitun tyypin DNS-tietueet, jotka löytyvät tarjoajalta, näkyvät alareunassa tietuetyyppiä kuvaavan tunnisteen kanssa (yleensä joko CNAME tai TXT).
  5. Etsi tietueiden joukosta Search Consolesta saamasi DNS-tietue.
    • TXT-tietueiden osalta Search Consolen todennustietueen on oltava tämänkaltainen: google-site-verification=<<some number>>.
    • CNAME-tietueita varten todennustietue on nimi-/arvopari, jossa nimi sisältää omaisuuden verkkotunnuksen ja arvo sisältää dv.googlehosted.com-koodin.
    Tietueesi tulee olla täsmälleen sama kuin Search Consolen sinulle antamat todennustietueen arvot. (Voit tarkistaa Search Consolen DNS-tietueen arvot seuraamalla uudelleen manuaalisen todennuksen ohjeissa olevaa kohtaa, jossa kerrotaan todennustietueen luomisesta.)
  6. Jos et näe kirjautumistietojasi, odota muutama päivä ja kokeile uudelleen.

Näin voit nähdä DNS-tietueen sen jälkeen, kun olet todentanut omaisuuden käyttämällä DNS-menetelmää:

1. Avaa Ylläpitokeskus.
  2. Valitse omaisuutesi nimi omaisuusvalikosta, niin näet omaisuudelle saatavilla olevat todennusmenetelmät.
  3. Valitse joko DNS TXT ‑tietueen tai DNS CNAME ‑tietueen vierestä Tiedot, niin näet tietueen arvon.
  4. Voit myös halutessasi katsella kaikkia verkkotunnuksen tarjoajasi näyttämiä tietueita käyttämällä Google-hallintakonsolin työkalupakkia yllä mainitulla tavalla.

DNS-tietueiden käytössä voi esiintyä seuraavia todennusvirheitä:

• Todennuksen DNS TXT ‑tietuetta ei löydy
    Todennuksen TXT-tietuetta ei löydy. Tietueen lisäämisen jälkeen voi mennä muutama minuutti tai useita päiviä, ennen kuin se näkyy Googlessa. Odota muutama päivä ja yritä uudelleen.
  • Todennustietueelle ei löydy vastinetta
    DNS-tarjoajalta ei löydy Search Consolen antamaa arvoa vastaavaa todennustietuetta. Varmista, että käytät todennussivulta saamaasi tietuetta. TXT-tietueen osalta kannattaa jättää nimi-/palvelinkenttä tyhjäksi ja käyttää TXT-merkkijonoa DNS-tietueen arvon kentässä. CNAME-tietueen kohdalla saat nimi-/arvoparin, jota voit käyttää DNS-tietueen nimi-/arvokentissä.
  • Alla on lisää yleisiä todennusongelmia.
Google Analytics ‑seurantakoodi

Sivuston omistajuuden vahvistaminen Google Analyticsin avulla – Google Search Console ‑koulutus

Jos seuraat sivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla, voit todentaa sivuston käyttämällä Google Analytics ‑seurantakoodia, jota käytetään Search Console ‑omaisuudessasi.

⚠️ Vaatimukset

• Etusivusi ei voi edellyttää todennusta. Todennusta varten sivuston etusivu ei saa olla vain kirjautuneiden käyttäjien saatavilla. Lisäksi kaikki sivut, joita ei voi tavoittaa ilman todentamista, eivät näy usein Haussa, joten ne eivät kerää merkittävää Haku-dataa.
  • Tarvitset kyseisen sivun käyttämän Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet. Google Analytics 4 ‑omaisuuksissa todennuskoodi liittyy Google Analytics ‑striimiin. Google Analyticsin aiemmissa versioissa todennuskoodi liittyy Google Analytics ‑verkko-omaisuuteen.
  • Käytä samaa Google-tiliä Search Consolea ja Google Analyticsia varten.
  • Kirjautumatta käytettävällä etusivullasi (katso huomautus) on oltava joko analytics.js- tai gtag.js-koodinpätkä. Seurantakoodin on oltava sivusi <head>-osiossa eikä <body>-osiossa. Voit tarkistaa, onko sivulla tätä tagia, käymällä sivulla selaimellasi, tarkistamalla sivun lähteen ja hakemalla koodinpätkää.
  • Käytä koodia tarkalleen annetussa muodossa – älä muuta sitä. Todentaminen ei onnistu, jos muokkaat sitä.
  • Voidaan käyttää URL-etuliitteisiin omaisuuksiin, muttei verkkotunnus-omaisuuksiin.

Vaiheet

Näin todennat omistajuuden Google Analytics ‑tagilla:

1. Avaa Search Console käyttämällä sitä Google-tiliä, jolla on Google Analyticsin muokkausoikeudet.
  2. Lue tämän todennustekniikan edellytykset.
  3. Valitse Vahvistustiedot-sivulta sivustosi menetelmäksi Google Analytics ja klikkaa Vahvista.
  4. Jos todennus epäonnistuu, katso alta olevasta Mahdolliset virheitä ‑osiosta ohjeita ongelman korjaamiseen.
Huomioitavaa
  • Google Analytics ‑seurantakoodia käytetään vain sivuston omistajuuden todentamiseen. Mitään Google Analytics ‑tietoja ei käytetä muuhun.

Mahdollisia virheitä

Google Analytics ‑seurantakoodin käytössä voi esiintyä seuraavia todennusvirheitä:

• Koodinpätkää ei löytynyt
    Lisäsitkö koodinpätkän oikeaan paikkaan etusivulla? Sisältääkö kirjautumatta käytettävä etusivu koodinpätkäsi?
  • Virheellisesti muotoiltu koodinpätkä
    Käytä koodinpätkää tarkalleen annetussa muodossa.
  • Väärä koodinpätkä löytyi (vanha Google Analytics ‑koodinpätkä)
    Search Console tukee vain Google Analytics ‑koodinpätkän uusinta versiota.
  • Väärä koodinpätkätyyppi (Tag Manager / kolmannen osapuolen tagien ylläpitäjä)
    Varmista, että käytät Google Analytics ‑koodinpätkää.
  • Koodinpätkä väärässä paikassa
    Koodinpätkän on oltava etusivun <head>-osiossa.
  • Sinulla ei ole Google Analytics ‑tiliä / riittämättömät käyttöoikeudet
    Sinulla on oltava kelvollinen Google Analytics ‑tili ja kyseisen tilin muokkausoikeus.
  • Alla on lisää yleisiä todennusongelmia.
Google Tag Manager ‑säilön koodinpätkä

Sivuston omistajuuden vahvistaminen Google Tag Managerilla – Google Search Console ‑koulutus

Jos sivustollasi on aktiivinen Google Tag Manager ‑tili, voit todentaa sivustosi omistajuuden Google Tag Manager ‑säilön koodinpätkällä.

⚠️ Vaatimukset

• Etusivusi ei voi edellyttää todennusta. Todennusta varten sivuston etusivu ei saa olla vain kirjautuneiden käyttäjien saatavilla. Lisäksi kaikki sivut, joita ei voi tavoittaa ilman todentamista, eivät näy usein Haussa, joten ne eivät kerää merkittävää Haku-dataa.
  • Sinulla on oltava sivulla olevan Google Tag Manager ‑säilön julkaisulupa.
  • Käytä Search Consolea ja Google Tag Manageria varten samaa Google-tiliä.
  • Kirjautumatta käytettävällä etusivullasi (katso huomautus) on oltava oikea tagi oikeassa sijainnissa. Tag Manager ‑koodin <noscript>-osa pitää lisätä heti sivun alussa olevan <body>-tagin perään. Jos näin ei ole, todennus epäonnistuu. Älä lisää datakerrosta (tai mitään muuta kuin HTML-kommentteja) <body>-tagin ja Tag Manager ‑koodin väliin. Voit tarkistaa, onko sivulla tätä tagia, käymällä sivulla selaimellasi, tarkistamalla sivun lähteen ja hakemalla koodinpätkää.
  • Käytä koodia tarkalleen annetussa muodossa – älä muuta sitä. Todentaminen ei onnistu, jos muokkaat sitä.
  • Voidaan käyttää URL-etuliitteisiin omaisuuksiin, muttei verkkotunnus-omaisuuksiin.

Vaiheet

Näin todennat omistajuuden Google Tag Manager ‑tagilla:

1. Avaa Search Console käyttämällä sitä Google-tiliä, jolla on Google Tag Managerin muokkausoikeudet.
  2. Lue tämän todennustekniikan edellytykset.
  3. Valitse Vahvistustiedot-sivulta sivustosi menetelmäksi Google Tag Manager ja seuraa ohjeita näytöllä.
  4. Jos todennus epäonnistuu, katso alta olevasta Mahdolliset virheitä ‑osiosta ohjeita ongelman korjaamiseen.

Mahdollisia virheitä

Google Tag Managerin käytössä voi esiintyä seuraavia todennusvirheitä:

• Koodinpätkää ei löytynyt
    Lisäsitkö koodinpätkän oikeaan paikkaan etusivulla? Sisältääkö kirjautumatta käytettävä etusivu koodinpätkäsi?
  • Riittämättömät luvat
    Sinulla on oltava Google Tag Manager ‑säilön julkaisulupa.
  • Väärä tagi
    Varmista, että käytät oikeaa tagia, joka on liitetty Search Consoleen kirjautuvaan tiliin.
  • Ei Tag Manager ‑säilöä
    Et ole luonut säilöjä Tag Manager ‑tililläsi.
  • Tagia ei löytynyt / väärä sijainti
    Muista laittaa tagi oikealle sivulle ja oikeaan paikkaan, kuten edellä on ohjeistettu.
  • Alla on lisää yleisiä todennusongelmia.
Google Sites

Google-sivuston omistajuuden vahvistaminen – Google Search Console ‑koulutus

⚠️ Vaatimukset

• Google Sites ‑sivuston luontiin täytyy käyttää samaa Google-tiliä, jolla käytetään myös Search Consolea.
  • Sinun tulee olla kirjautunut Search Consoleen samalla tilillä, jota käytät Google Site ‑sivuston ylläpitoon.

Vaiheet

Blogger

Sivuston omistajuuden vahvistaminen Bloggerilla – Google Search Console ‑koulutus

Bloggerissa luomasi uudet blogit lisätään automaattisesti Search Consoleen ja vahvistetaan siellä. Jos blogiasi ei näy Search Consolen etusivulla, lisää omaisuus, jolloin sen pitäisi todentua automaattisesti.

⚠️ Vaatimukset

• Vanhempia blogeja ei vahvisteta automaattisesti, joten ne on vahvistettava HTML-tagimenetelmällä.
  • Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla tilillä, jota käytät blogin ylläpitoon.
Google Domains
Jos olet rekisteröinyt verkkotunnuksen Google Domainsissa, kyseisen verkkotunnuksen alaiset rekisteröimäsi ominaisuudet todennetaan automaattisesti, kun lisäät ne Search Consoleen.

Mihin todennustagi sijoitetaan?

Jos käytät tagiin perustuvaa todennusmenetelmää (Google Analyticsin, Google Tag Managerin tai HTML-koodin <meta>-tagimenetelmiä), Search Console etsii todennustagiasi sivulta, jonne sisäänkirjautumaton käyttäjä uudelleenohjataan, kun hän käy omaisuuttasi edustavassa URL-osoitteessa.

Esimerkki

Jos omaisuutesi on https://example.com ja kaikki sisäänkirjautumattomat käyttäjät, jotka hakevat kyseisen URL-osoitteen selaimillaan, uudelleenohjataan osoitteeseen https://example.com/home, Search Console etsii todennustagiasi sivulta https://example.com/home.

Muissa todennusmenetelmissä, esim. tiedoston latausmenetelmässä, uudelleenohjauksia ei seurata.

Yleisiä todennusvirheitä

Menetelmäkohtaisten vahvistusvirheiden lisäksi seuraavat vahvistusvirheet ovat mahdollisia useimmissa vahvistusmenetelmissä:

• Virheellinen tagi/koodinpätkä/tiedosto ‑virheet
    Käytä tagia, koodinpätkää tai tiedostoa juuri siinä muodossa, joka sinulle annettiin vahvistuksen aloituksen yhteydessä.
  • Palvelinyhteys aikakatkaistiin.
    Emme pystyneet vahvistamaan tiedostoa palvelinyhteyden aikakatkaisun vuoksi. Tämä voi johtua siitä, että palvelimesi ei ole käytössä, tai siitä, että se on varattu ja vastaa hitaasti. Varmista, että palvelin vastaa, ja yritä uudelleen.
  • Sivustosi verkkotunnuksen nimen etsimisessä tapahtui virhe.
    Yritimme avata vahvistustiedostosi, mutta emme päässeet käyttämään verkkotunnustasi DNS-virheen vuoksi. Tämä voi johtua siitä, että palvelimesi ei ole käytössä, tai siitä, että verkkotunnuksesi DNS-reitityksessä on ongelmia. Varmista, että verkkotunnus toimii oikein, ja yritä uudelleen.
  • Latauspyyntö uudelleenohjattiin liian monta kertaa.
    Tarkista URL-osoite virheiden varalta: varmista esimerkiksi, ettei osoite muodosta päättymätöntä silmukkaa.
  • Palvelin palautti virheellisen vastauksen.
    Tämä virhe voi tapahtua, jos sivustosi vaatii salasanatodennuksen tai jos emme pääse sivustolle jostain muusta syystä.
  • Palvelimeen ei saada yhteyttä.
    Varmista, että palvelimesi on yhteydessä verkkoon ja että verkkotunnuksesi URL-osoite toimii. Yritä sitten uudelleen.
  • Tapahtui sisäinen virhe.
    Jos ongelma ei ratkea, katso ohjeita Ylläpitokeskuksesta.
  • Aikakatkaisu
    Sivustosi tai verkkotunnuksen palvelin ei enää vastaa pyyntöihin (riippuen käytetystä vahvistusmenetelmästä). Varmista, että sivustosi vastaa, ja yritä sitten uudelleen.
  • Verkkotunnustasi ei löytynyt
    Yritimme löytää ilmoittamasi sivuston URL-osoitteen, mutta nimipalvelu ei tunnista sitä. Varmista, että syötit verkko-omaisuuden URL-osoitteen oikein.