Verkko-osoitteenmuutos-työkalun käyttäminen

Jos olet siirtänyt sivustosi uuteen verkkotunnukseen tai aliverkkotunnukseen, voit ilmoittaa uuden URL-osoitteen Googlelle Verkkovastaavan työkalujen Verkko-osoitteenmuutos-työkalulla. Kun teet verkko-osoitteenmuutoksen, Google indeksoi uudet URL-osoitteesi ja vaikutus nykyiseen sijoitukseesi Google-haun tuloksissa on mahdollisimman pieni.

Verkko-osoitteenmuutos ilmoittaa Googlelle nykyisen sisältösi uudet URL-osoitteet, jotta voimme päivittää hakemistomme sivustosi uuden verkkotunnuksen mukaiseksi. Päivitetty hakemistotila on voimassa 180 päivää, jotta Googlebot ehtii varmasti lukea ja indeksoida sivut uudessa osoitteessa.

Verkko-osoitteenmuutos-työkalu on turvallinen, sillä vain sivustojen vahvistetut omistajat voivat käyttää sitä. Voit käyttää työkalua milloin tahansa, jos haluat nähdä Googlen verkkotunnuksistasi antamat tiedot.

Ennen osoitteenmuutoksen pyytämistä

Valmistaudu osoitteenmuutokseen seuraavasti:

1. Siirrä ensin sisältösi.
    Lue sivuston siirtämistä ja URL-osoitteiden muuttamista koskevat ohjeemme ja suorita kaikki vaiheet ennen kuin teet verkko-osoitteen muutospyynnön.
    Huomaa: osoitteenmuutospyyntö ei onnistu, ellet ole asettanut 301-uudelleenohjausohjeita.

2. Lisää ja vahvista uusi sivustosi Verkkovastaavan työkaluissa.
    Verkko-osoitteen muutospyynnön lähettäminen aloitetaan valitsemalla sivustosi luettelosta, joten varmista, että Verkkovastaavan työkalut on tietoinen sivustostasi.
    Muista määrittää uudelle sivustolle kaikki tarpeelliset asetukset, jotka olet asettanut vanhalle sivustolle. Määritä ainakin ensisijainen verkkotunnus, maantieteelliset asetukset ja mahdolliset indeksointitiheyden asetukset.
  3. Pyydä osoitteenmuutosta.
    Käytä Verkko-osoitteenmuutos-työkalua, jos sivustosi verkkotunnus tai aliverkkotunnus muuttuu, eli jos esimerkiksi osoite http://fish.example-petstore.com muuttuu osoitteeksi http://example.com tai http://example-petstore.com.
    Huomaa: työkalu ei tällä hetkellä tue seuraavan tyyppisiä muutoksia: aliverkkotunnuksen vaihdos, protokollavaihdokset (HTTP-sivustosta HTTPS-sivustoksi) ja vain polkua koskevat muutokset.

Verkko-osoitteen muutosilmoituksen lähettäminen

1. Klikkaa Verkkovastaavan työkalujen etusivulla sitä sivustoa, jonka haluat siirtää.
  2. Klikkaa rataskuvaketta ja valitse Osoitteenmuutos.
  3. Seuraa osoitteenmuutostyökalun ohjeita.
  4. Seuraa liikennettä sivuston siirtämistä ja URL-osoitteiden vaihtamista koskevien ohjeiden mukaisesti.

Vianetsintäohjeita

• Lisää uusi sivusto Verkkovastaavan työkalujen tiliin ja vahvista omistajuutesi.
  • Määritä palvelimen uudelleenohjausohjeet (301-uudelleenohjaukset) vanhoista URL-osoitteista uusiin. Osoitteenmuutostyökalu ei toimi, ellei uudelleenohjauksia ole määritetty.
  • Älä sisällytä alihakemistoja uuteen sijaintiin. Anna osoitteeksi esimerkiksi http://example.com, ei http://example.com/newsite.
  • Vahvista uuden verkkotunnuksesi ensisijainen versio. Jos olet esimerkiksi vahvistanut osoitteen http://example.com mutta et osoitetta http://www.example.com, sinun on vahvistettava http://www.example.com, jotta voit käyttää sitä ensisijaisena osoitteena.
  • Älä ketjuta sivustojen siirtoja. Jos lähetät verkko-osoitteen muutosilmoituksen, joka ohjaa liikenteen sivustosta A sivustoon B, et voi heti lähettää uutta verkko-osoitteenmuutosta sivustosta B sivustoon C.

Verkko-osoitteen muutosilmoituksen peruuttaminen

Jos sinä (tai toinen vahvistettu omistaja) olet tehnyt virheellisen verkko-osoitteen muutosilmoituksen, voit peruuttaa pyynnön. Kun verkko-osoitteenmuutos peruutetaan, vanhan sivustosi URL-osoitteiden päivittäminen lopetetaan.

Osoitteenmuutosilmoituksen peruuttaminen: valitse alkuperäinen sivusto valitsimella. Verkko-osoitteenmuutoksen vaiheet ilmoitetaan suoritetuiksi. Valitse ruudun alaosassa Peruuta.

Poista mahdolliset 301-uudelleenohjaukset. Ellet poista niitä, Google havaitsee uudelleenohjausohjeet indeksoidessaan sivustosi ja saattaa jatkaa URL-osoitteiden uudelleenohjausta ohjeiden mukaisesti.