Een site verplaatsen zonder URL-wijziging

1. De nieuwe hostinginfrastructuur instellen

In dit gedeelte worden de stappen beschreven die u moet volgen voordat u aan het verplaatsen van de site begint.

A. Kopieer en test uw nieuwe site

Upload eerst een kopie van uw site naar uw nieuwe hostingprovider. Vervolgens controleert u of de site werkt door grondig alle aspecten te testen van de manier waarop uw gebruikers de site gebruiken. Hier volgen enkele suggesties:

• Open uw site in een webbrowser en controleer alle elementen van uw site: webpagina's, afbeeldingen en downloads (zoals PDF-bestanden).
  • Maak een testomgeving, misschien met beperkte IP-toegang, waarin u alle functies test voordat de website live gaat.
  • Laat uw site openbaar testen met een tijdelijke hostnaam voor uw nieuwe infrastructuur (zoals beta.example.com), zodat u de toegankelijkheid via verschillende browsers kunt testen. Met behulp van een tijdelijke hostnaam kunt u testen of Googlebot uw site kan bereiken (hieronder meer informatie).
  • Test de nieuwe site met een klein deel van uw live verkeer, indien mogelijk.

B. Controleer of Googlebot toegang kan krijgen tot de nieuwe hostinginfrastructuur

Als u nog geen Search Console-account heeft, maakt u een nieuw account en voegt u de tijdelijke hostnaam toe die u bij de vorige stap voor uw kopie (beta.example.com) heeft ingesteld. Controleer met behulp van de functie Fetchen als Google in Search Console of Googlebot toegang heeft tot de nieuwe infrastructuur.

Controleer uw firewallconfiguratie of DoS-beveiliging (Denial of Service). Zorg dat deze niet verhindert dat Googlebot de DNS of de servers van de hostingprovider kan bereiken.

C. Controleer de TTL-waarde voor uw DNS

U kunt uw siteverplaatsing sneller laten verlopen door de TTL-waarde van de DNS te verlagen. DNS-instellingen worden gewoonlijk door ISP's gecacht op basis van de opgegeven TTL-instelling (Time to Live). Als de TTL op een lange tijd is ingesteld, kunt u overwegen deze te verlagen tot ten minste één week voorafgaand aan de siteverplaatsing zodat gebruikers sneller kunnen overstappen naar de nieuwe site.

D. Controleer de verificatie van Search Console

Controleer of uw verificatie van Search Console ook na de siteverplaatsing blijft werken.

Als u de HTML-bestandsmethode gebruikt voor het verifiëren van het eigendom van uw site in Search Console, moet u niet vergeten uw huidige verificatiebestand op te nemen in de nieuwe kopie van de site.

Hetzelfde geldt wanneer u een metatag of Google Analytics opneemt in de sjablonen van uw CMS om het eigendom te verifiëren. Zorg in dat geval dat deze ook zijn opgenomen in de nieuwe kopie van het CMS.