Metatags, som Google kan forstå

Metatags er en effektiv metode for webmastere til at give søgemaskiner oplysninger om deres websites. Metatags kan bruges til at give oplysninger til alle slags kunder, og hvert enkelt system behandler kun de metatags, de kan læse, og ignorerer resten. Metatags føjes til sektionen <head> på din HTML-side og ser som regel således ud:

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <META NAME="Description" CONTENT="Author: A.N. Author, Illustrator: P. Picture, Kategori: Bøger, Pris: £ 9.24, Længde: 784 sider">
    <meta name="google-site-verification" content="+nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34="/>
    <title>Eksempelbøger – brugte børnebøger i god kvalitet</title>
    <meta name="robots" content="noindex,nofollow">

Google kan læse følgende metatags (og relaterede elementer):

<meta name="beskrivelse" content="En beskrivelse af siden" /> Dette tag giver en kort beskrivelse af siden. I visse situationer bruges denne beskrivelse som en del af det uddrag, der vises i søgeresultaterne. Få flere oplysninger
<title>The Title of the Page</title> Selvom det teknisk set ikke er et metatag, bruges dette tag ofte sammen med "beskrivelse". Indholdet i dette tag vises normalt som titlen i søgeresultaterne (og derfor i brugerens browser). Få flere oplysninger
<meta name="robotter" content="..., ..." />
<meta name="googlebot" content="..., ..." />
Disse metatags kan styre søgemaskinens arbejde med gennemgang og indeksering. Robot-metatagget er rettet mod alle søgemaskiner, hvorimod metatagget "googlebot" er specifikt rettet mod Google. Standardværdierne er "index, follow" (det samme som "all"), og det behøver ikke at blive specificeret. Vi kan læse følgende værdier (hvis flere værdier angives, skal de adskilles af et komma):
  • noindex: forhindrer siden i at blive indekseret
  • nofollow: forhindrer Googlebot i at følge link fra denne side
  • nosnippet: forhindrer et uddrag i at blive vist i søgeresultaterne
  • noodp: forhindrer den alternative beskrivelse fra ODP/DMOZ i at blive brugt
  • noarchive: forhindrer Google i at vise linket Cached for en side.
  • unavailable_after:[date]: her kan du angive den nøjagtige dato og klokkeslæt, hvor du vil stoppe gennemgang og indeksering af denne side
  • noimageindex: her kan du angive, at du ikke vil have din side vist som henvisningsside for et billede, der vises i Googles søgeresultater.
  • none: svarer til noindex, nofollow.

Du kan nu også angive disse oplysninger i overskriften til dine sider ved hjælp af "X-Robots-Tag" HTTP header directive. Det er især nyttigt, hvis du vil begrænse indeksering af ikke-HTML-filer som f.eks. grafik eller andre dokumenttyper. Få flere oplysninger om robots-metatags

<meta name="google" content="notranslate" /> Når vi finder ud af, at indholdet på en side ikke er på det sprog, som brugeren sandsynligvis vil foretrække, angiver vi ofte et link til oversættelse i søgeresultaterne. Det giver dig mulighed for at gøre dit unikke og interessante indhold tilgængeligt for en langt større brugergruppe. Men der kan være situationer, hvor dette ikke ønskes. Dette metatag fortæller Google, at du ikke ønsker, at vi giver en oversættelse af denne side.
<meta name="google-site-verification" content="..." /> Du kan bruge dette tag på den side, der er på øverste niveau i dit websted, til at bekræfte ejerskabet for vores webmasterværktøjer. Bemærk, at selvom værdierne for attributterne "name" og "content" skal svare præcist til det, du har fået oplyst (også mht. store/små bogstaver), gør det ikke noget, hvis du ændrer tagget fra XHTML til HTML, eller hvis taggets format svarer til formatet på din side. Få flere oplysninger
<meta http-equiv="Content-Type" content="...; charset=..." />
<meta charset="..." >
Dette definerer sidens indholdstype og tegnsæt. Husk at sætte værdien i indholdsattributten i anførselstegn – ellers vil tegnsætattributten muligvis blive læst forkert. Vi anbefaler at bruge Unicode/UTF-8, hvis det er muligt. Få flere oplysninger
<meta http-equiv="refresh" content="...;url=..." /> Dette metatag sender brugeren hen til en ny webadresse efter et bestemt tidsforløb, og det bruges somme tider som en enkel form for omdirigering. Det understøttes imidlertid ikke af alle browsere og kan virke forvirrende for brugeren. W3C anbefaler, at dette tag ikke bruges. Vi anbefaler at bruge en 301-omdirigering på serveren i stedet.

Andre ting, du skal være opmærksom på:

• Google kan læse både HTML- og XHTML-metatags, uanset hvilken kode der bruges på siden.
  • Med undtagelse af verify er det som regel ikke vigtigt at skelne mellem store og små bogstaver i metatags.

Dette er ikke en komplet liste over tilgængelige metatags, og du er velkommen til at bruge metatags, der ikke er på listen, hvis de er vigtige for dit website. Du skal bare huske på, at Google ignorerer metatags, som ikke genkendes.